+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Drömlake för grymma Elis Wessmark!
Drömlake för grymma Elis Wessmark!
Fotograf: Privat

Drömlake för grymma Elis Wessmark!

Grymma Elis Wessmark är en av Värmland och Karlstads skickliga sportfiskare som vi ofta ser med stora fiskar. I Elis fall även med diverse beten då han även gjuter o snidar riktigt fiskliga beten!

Nu har han slagit till med vad som bara kan kallas en drömlake, som han i trogen värmländsk tradition mörkat ett bra tag. Fisken togs på jigg betad med nors dessutom!

Så här berättar han själv:

- I flera år har jag målmedvetet jagat ett nytt personbästa på lake. En fisk över fem kilo och den skall vara tagen på vertikalfiske. Det har gjorts oändligt antal turer till en mängd olika vatten. Nya ställen har testats, nötts och lagts till handlingarna.

Vi har brutit is, slirat i näst intill obefintliga ramper och svurit över bakslagen. Vi har suttit i båten iskalla nätter, räknat stärnfall och 
druckit kaffe i månljuset.
Det har vart nära flertalet gånger men alltid stolpe ut med vikten. Självförtroendet har fått sig en törn både en och två gånger, speciellt på alla ensampass som har gått så åt helvete att man aldrig ens har berättat att man har var ute. 

Så plötsligt sker det. Fel tid, vatten och plats mot vad jag trodde. En oerhörd lättnad och en enorm glädje. Nu är ribban höjd och nya mål satta. 
Fisken var 91cm och vägde 5880g.

//Elis Wessmark
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 155 Nästa SistaSå fiskar du Buster Jerk - Jan O tipsar!

Så fiskar du Buster Jerk - Jan O tipsar!

Magazinet Jan Olsson är FishEcos och MagazineFishEcos chefredaktör, hängiven gäddfiskare och har alltid med sig en eller flera Buster Jerks på fiske. Här tipsar Jan O om hur han når framgång med Bustern, favoritfärger...

Inga kommentarer
Upp till 12.000 i böter för catch and release bild?

Upp till 12.000 i böter för catch and release bild?

Notiser Det händer grejer i vårt grannland Norge! För inte så länge sedan antogs en ny lag i Stortinget som avsiktligt eller oavsiktligt gör det lite vanskligt för norska sportfiskare...

1 kommentar
Black Week erbjudanden hos Borgs Motor!

Black Week erbjudanden hos Borgs Motor!

Press/ reklam Dax för Black week erbjudanden hos Borgs Motor mellan den 23-29 november! Kanonerbjudande på Meritsun lithium LIfePo4 batterier...

Inga kommentarer
Historien om ett av världens bästa gäddbeten!

Historien om ett av världens bästa gäddbeten!

Magazinet Buster Jerk! Ett av världens bästa gäddbeten! Här hittar du hela historien om hur det blev till, hur du fiskar det och vad proffsen väljer för färger och mycket mycket mer!

Inga kommentarer
Oskar Wilnersson gör det igen - abborre över båda drömgränserna!

Oskar Wilnersson gör det igen - abborre över båda drömgränserna!

Spinn Oskar Wilnersson är utan tvivel en av Sveriges skickligaste abborrfiskare! Nu kan han bocka av ännu en drömabborre över båda drömgränserna...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.