+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Drömlake för grymma Elis Wessmark!
Drömlake för grymma Elis Wessmark!
Fotograf: Privat

Drömlake för grymma Elis Wessmark!

Grymma Elis Wessmark är en av Värmland och Karlstads skickliga sportfiskare som vi ofta ser med stora fiskar. I Elis fall även med diverse beten då han även gjuter o snidar riktigt fiskliga beten!

Nu har han slagit till med vad som bara kan kallas en drömlake, som han i trogen värmländsk tradition mörkat ett bra tag. Fisken togs på jigg betad med nors dessutom!

Så här berättar han själv:

- I flera år har jag målmedvetet jagat ett nytt personbästa på lake. En fisk över fem kilo och den skall vara tagen på vertikalfiske. Det har gjorts oändligt antal turer till en mängd olika vatten. Nya ställen har testats, nötts och lagts till handlingarna.

Vi har brutit is, slirat i näst intill obefintliga ramper och svurit över bakslagen. Vi har suttit i båten iskalla nätter, räknat stärnfall och 
druckit kaffe i månljuset.
Det har vart nära flertalet gånger men alltid stolpe ut med vikten. Självförtroendet har fått sig en törn både en och två gånger, speciellt på alla ensampass som har gått så åt helvete att man aldrig ens har berättat att man har var ute. 

Så plötsligt sker det. Fel tid, vatten och plats mot vad jag trodde. En oerhörd lättnad och en enorm glädje. Nu är ribban höjd och nya mål satta. 
Fisken var 91cm och vägde 5880g.

//Elis Wessmark
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 151 Nästa SistaNu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Press/ reklam Hela Båtsverige jublar över regeringens förslag att ge tullen utökade befogenheter att stoppa misstänkt stöldgods...

1 kommentar
Trailer - Searching for Arapaima Gigas in the Amazons!

Trailer - Searching for Arapaima Gigas in the Amazons!

Notiser Det finns sportfiskare och så finns det sportfiskare utan gränser! Dom som reser 100:tals mil, tar sig över stock å sten, sumpmark och träsk för att förverkliga drömmen om det ultimata fisket!

Inga kommentarer
Välkomna på Höstlovfiske på Gotland

Välkomna på Höstlovfiske på Gotland

Notiser Höstledigheten kryper allt närmare och vad passar då bättre än att komma ut i den härligt friska luften och fiska...

Inga kommentarer
Kraftig minskning av strömmingsfisket i Östersjön 2021!

Kraftig minskning av strömmingsfisket i Östersjön 2021!

Eko/ Miljö Ministerrådet enades i natt om fiskekvoterna för Östersjön 2021. Laxfisket ökar, strömmingsfisket i centrala Östersjön minskar kraftigt och bag limit för fritidsfisket efter torsk i Öresund lämnas oförändrad...

Inga kommentarer
Välkomna på höstlovsfiske landet runt!

Välkomna på höstlovsfiske landet runt!

Eko/ Miljö Sportfiskarna storsatsar i år på höstlovsfiske på ett 30-tal orter från Luleå i norr till Malmö i syd...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.