+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sveriges första GäddTour...
Sveriges nya GäddTour. En rikstäckande tävling...
Fotograf: Sportfish Masters

Sveriges första GäddTour...


Jag har träffat Andreas Liljefelt, sportfiskare och system-utvecklare till yrket med lång erfarenhet från teknikutveckling bla från musikbranschen samt Niclas Åhrman, fd. försäljningschef inom sportfiske med tidigare militär bakgrund. Träffen skedde för att få ta del av ett nytt och för Sverige unikt sportfiskeprojekt. Herrarna startar nu den nya fisketouren "Sportfish Masters, Hela Sveriges Sportfisketävling".


Sportfish Masters är en rikstäckande sportfisketävling/ tour med fokus på gädda. Touren innehåller ca 10 deltävlingar, alla på olika orter, samt avslutas med en säsongsfinal. Varje deltävling har en gräns på 75 båtar och de totalt tre bästa per deltävling kvalificerar sig automatiskt till final. De fem bästa får alltid pris. Utöver detta planeras två ytterligare tävlingsmodeller, Sportfish All- stars och Sportfish Challenge, mer om detta kommer under vintern.

Etik och miljöansvar för hela touren står högt på listan. Samtliga tävlingar kommer att klimatkompenseras via +KlimatPositiv AB och under hela touren kommer man att ha ett program för att stötta lokala sporfiskefrämjande aktiviteter eller föreningar. Man undrar givetvis hur andra tävlingar kommer att påverkas av en sådan här stor satsning, men Andreas och Niclas ser inga problem. Snarare tvärtom, tävlingar på tex Värtan och i Västervik borde snarare gynnas av att Touren sätter fokus på tävling och gädda. Catch & Release är obligatoriskt och det är glädjande att man slopat systemet med vikt och istället enbart fokuserar på total längd på fångade fiskar. Något fisken uppskattar då den slipper det ibland skadliga vägningsmomentet.

Just nu är herrar Niclas och Andreas ute på en promotionresa för att skapa uppmärksamhet kring projektet. Göteborg, Malmö, Jönköping, Motala, Västerås och Enköping skall besökas och här informeras lokala sportfiskeaktörer om den nya Touren.  Efter det väntar Orsa, Sundsvall, Gävle och Piteå. Man kan bara imponeras av det fokus och den målmedvetenhet som Niclas och Andreas uppvisat. Planeringen för konceptet har tagit åtta månader och känns väl genomarbetat. Det finns ingen som helst anledning till varför detta inte skulle kunna bli det som verkligen triggar igång svensk fisketävlingsverksamhet efter gädda. Sverige ligger fortfarande långt efter länder i Europa samt USA när det gäller organiserade tävlingar/ tourer.

Entreprenörskap, vision och vilja kommer man långt med. Lycka till mina herrar och Well Done!

Läs mer här -> Sportfishmasters 


Dela denna artikel...

   


Kommentarer

5 kommentarer...
Niclas Å skrev...
Jönköping.
Hej Nizze. Vi kom precis hem från en promotionresa där Jönköping ingick och vi får absolut hoppas på att dom förfrågade nappar på detta arrangemang och deltävling. Mer information om vem som sköter den lokala delen kommer att finnas på Sportfish hemsida om dom vill ha Sportfish konceptet till sin ort. Tack för frågan. Mvh Niclas Å/ Sportfish.se
Klockan 22:56, 21 Nov 2010

Nizze skrev...
Jönköping
När kommer herrarna till Jönköping? Blir det nåt officellt möte eller hur funkar det?
Klockan 21:29, 21 Nov 2010

Niclas Åhrman skrev...
Metoder och datum.
Hej. Vi har tagit bort mete och tillåtna metoder är spin och fluga. Vi arbetar för fullt med att promota detta så datum kommer att spikas inom en snar framtid. Tack för frågor och inlägg. MVH Niclas Å/ Sportfish.se
Klockan 22:44, 20 Nov 2010

TF skrev...
Fan vad jag hatar att man skall fylla i både säkerhetskod och rubrik, blir fel hela tiden
Bra initiativ men jag tycker att det är fel att blanda flera olika fiskemetoder under en och samma tävling (läs konstbeten/naturlig agn - mete). Jag anser detta då jag uppfattat att de flesta tävlande, inom de flesta disiplinerna (mete, spinn, pimpel etc.) verkar förespråka redskaps/metodbegränsningar för att det är skickligheten i att framföra det specifika redskapet som skall vara avgörande snarare än metoden.
Klockan 18:12, 18 Nov 2010

Bertil Svensson skrev...
datum
Finns det redan spikade datum för detta?
Klockan 11:26, 18 Nov 2010

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 156 Nästa SistaBlack Weekend - Årets största rea hos EL-GE Sportfiske!

Black Weekend - Årets största rea hos EL-GE Sportfiske!

Press/ reklam Vid tolvslaget i natt startar Black Weekend på EL-GE Sportfiske. Det innebär mängder av erbjudanden och galet låga priser på massor av aktuella varor. Så passa på att fynda nu...

Inga kommentarer
Nya Humminbird APEX - exceptionell ekolodsprestanda!

Nya Humminbird APEX - exceptionell ekolodsprestanda!

Press/ reklam Med nya APEX-serien lanserar Humminbird sin största skärm någonsin, exceptionell ekolodsprestanda och med fokus på nätverksfunktioner utlovas något alldeles extra...

Inga kommentarer
Miljödom skapar fria vandringsvägar till Hornsjön på Öland!

Miljödom skapar fria vandringsvägar till Hornsjön på Öland!

Eko/ Miljö Ölands största sjö, Hornsjön, kommer nu att få en faunapassage så att fisk kan vandra upp och leka i sjön.

Inga kommentarer
Ekosystem och hållbarhet i fokus på Östersjöfiske 2020!

Ekosystem och hållbarhet i fokus på Östersjöfiske 2020!

Eko/ Miljö Det fanns en bred enighet om ekosystemets betydelse bland talare och medverkande vid sista upplagan av Östersjöfiske 2020...

Inga kommentarer
Illegala ålfisket minskar säger HaV!

Illegala ålfisket minskar säger HaV!

Notiser Ny teknik och fler kontroller har fått ner tjuvfisket efter den rödlistade ålen. Bland annat startade övervakning med drönare under 2018.

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.