+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Snötippens vatten oroar fortfarande...
Fotograf: Jeroen Kransen

Snötippens vatten oroar fortfarande...

Redan i april >+Fisheco april 15< berättade vi om sportfiskeklubben i Sundsvall uttryckte oro för snötippen, och inte mycket verkar ha hänt sedan dess. Idag är de drygt 100.000 kubikmetrarna snö förvandlat till en liten sjö, och oron för vilka eventuella gifter som finns i vattnet uttrycks åter igen. Sportfiskeklubben påpekar att det vore en tragedi om det leddes ut gifter från snötippen ner i Selångersån som flyter bara 130 meter från snötippen i Nacksta.

Miljökontorets prover på grundvatten och mark visar inga skadliga halter av giftiga ämnen, men ytvattnet har ännu inte testats. Det kan i värsta fall vara så att giftiga ämnen redan flutit med ytvatten ner i det viktiga sportfiskevattnet, provtagningar ska ta reda på om så är fallet.

Läs mer / Se inslag här -> SVT

//Sebastian Wiman

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
Sebastian.W skrev...
Säkert så...
...men jag har aldrig läst eller hört någon som uppmärksammat problemet förutom just sportfiskeklubben i Sundsvall. Varför är det ingen sportfiskeförening eller klubb som lyfter upp det problemet i den kungliga huvudstaden om problemet är så stort som du säger?
Klockan 00:43, 30 Juli 2011

tuben skrev...
stockholm då?
nu vill jag inte förringa problemen i sundsvall, men det låter ganska lite i förhållande till de 800.000 kubikmeter förorenad snö som stockholms kommun får dipsens för att tippa i mälaren och saltsjön varje år. hur många hundra tusen kubik som dumpas på land och senare smälter ner och hamnar i grundvattnet har jag inga siffror på, men det lär vara mångdubbelt av vad som dumpas i vattnet. skrämmande!
Klockan 00:05, 30 Juli 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaSkatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Notiser Äntligen! Sunt förnuft får råda!Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Inga kommentarer
Ståstorpsån restaureras!

Ståstorpsån restaureras!

Eko/ Miljö En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Planen är att hela vattendraget ska återställas genom...

Inga kommentarer
EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

Eko/ Miljö Östersjöns enda valsort, tumlaren, får bristande skydd i Sverige anser EU-kommissionen, som kräver att Sverige vidtar omedelbara åtgärder...

Inga kommentarer
Sportfiskarna projekterar dammutrivning i Örekilsälven!

Sportfiskarna projekterar dammutrivning i Örekilsälven!

Eko/ Miljö Fina Örekilsälven ska bli ännu finare! Även om laxbeståndet är välmående bedöms att vattendragets ekologiska status ska förbättras, inte minst på grund av de dammar som hindrar fisk och andra vattenlevande fauna att vandra i vattensystemet...

Inga kommentarer
Lyckad dag med Livlinanvinnarna!

Lyckad dag med Livlinanvinnarna!

Notiser Igår hade vi Anders Nilsson och hans kamrat Niklas Edmark i FishEcobåten. Anders budade hem en fiskedag med Jan O på Livlinans auktion för Barncancerfonden förra året och nu var det dax...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.