+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Stora jiggar för stora gäddor...
Dessa stora jiggar är redan populära bland gäddfanatiker, nu säljs de i Sverige...
Fotograf: Bo Gunnars

Stora jiggar för stora gäddor...

Trött på dina gamla beten? Dags för något nytt? Jag har testat en XXL-Tail (megagrubb?) från via Wolfcreek Lures. Man kan själv välja att fiska grunt eller djupt - du väljer själv. Dessutom är priset riktigt bra; 95 kr origgad, när liknande kostar ca 200-300 kr. Jag gillar alla möjligheter detta mångsidiga bete ger:  gör exempelvis tre stycken - ett för grunt fiske , ett för medium , och ett för djupt. Sedan är det bara att följa gäddan för dagen eller perioden.

För mig har den hållit bra, de skador som uppstått har jag lätt reparerat med en tändare. Jag gillar detta bete och det är kul att det finns på marknaden igen efter lite frånvaro. Annars kan du ju ha den till att taila en spinnare eller jerk med... *garv*
 
//Bo Gunnars
 

Wolfcreek Lures om betet:
 
Tailen heter XXL-Tail och är kanske ingen nyhet för innbitna gäddfiskare. Den har dock inte funnits att få tag på i Sverige på ett bra tag förens nu. I Europa har den skördat stora framgångar med flera 120+ cm fiskar i Tyska Rügen bla en fantastisk 135 cm gädda!!

270mm lång (450mm utsträckt), väger runt 120g oviktad. Riggas med Jiggskalle i storlek 10/0 -12/0. Standardviktning är med 25g skalle och då fiskar den på 2-8m. För djupare presentation riggas den med en 50g skalle och för shallow fiske med 10g skalle. Dessutom riggas den med valfritt wiretackel med trekrok.

Riggningsmöjligheterna är obegränsade och den går att fiska på mängder av olika sätt - jigga den vid branter och djuphålor, spinnfiske, trolling osv.

Finns i 13 heta färger
Baltic Blue Glitter
Bright Green
Brown Perch
Gr een Perch
Chartreuse Glitter
Mylar Ghost
Gold Glitter
Motoroil
Motoroil Glitter
Pearl Glitter
Silver Glitter
Walleye
Smoke

Priset kommer ligga på
95:- för enbart XXL-Tail
150:- fullt riggad med jiggskalle och wiretackel med 2st trekrok.
Välj mellan shallow (10g), standard (25g) eller deep (50g).

Säljs via Wolfcreek Lures.

Läs mer på -> Baitcaster


Dela denna artikel...

   


Kommentarer

7 kommentarer...
seb skrev...
tyskland
ww.Pikeworld.de har dem oxo.
Klockan 12:47, 11 Aug 2011

Bobbo skrev...
www.wolkcreeklures.se
Skicka ett mail till wolkcreeklures så hjälper han er att få tag i jiggarna... Bobbo
Klockan 14:22, 09 Aug 2011

David L skrev...
Bong Bong
Mendit funkar inte när betet är nedkylt efter fiske i kallt vatten. Inte heller bra när betet är vått.. Bäst är en dansk Bong lighter finns bredvid Rizzla pappret överallt i danmark. Större, klumpigare och sämre variant finns på Teknik magasinet. Concentrerad högeffektiv gaslåga som är lätt att precitionsrikta där man vill. Lagar gömmi fint!
Klockan 03:49, 09 Aug 2011

Henke skrev...
Nån som vet.
Någon som har lyckats hitta vart dom säljs?? eller finns dom kanske inte i affärerna än?
Klockan 16:43, 08 Aug 2011

Jonny skrev...
återförsäljare
Hittar inte jiggarna på www.wolkcreeklures.se så vart kan jag köpa dom?
Klockan 12:47, 07 Aug 2011

Glueman skrev...
Tändare?
Varför hålla på med tändare när man kan laga med mend-it?
Klockan 12:38, 07 Aug 2011

erik walmann skrev...
lätt reparerat med en tändare
Når man bruker tendare rakt på gummien kan man ofta få sorte brennmerken og det kan vara at man bare reparerer i overfalten og inte innerst i kutten. Ta en crem brulebrenner og varma upp tuppen på en smørgåskniv (den er ofte rundt på tuppen) slik at den blir rødglødende stikken den så inn i såret på jiggen. Du vil da reparere hele såret og du vil slippe å få brennmerker. Jiggen vil forever se ny ut.
Klockan 00:10, 07 Aug 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 150 Nästa SistaLinköping satsar på fisken - Största investeringen i natur någonsin!

Linköping satsar på fisken - Största investeringen i natur någonsin!

Eko/ Miljö Det är hela 150 år sedan fisken kunde vandra fritt genom Linköping! Stångåns sluss och kraftverk mitt inne i staden får nu en fiskväg...

Inga kommentarer
Film - Galna fighter med svenska blåfenade tonfiskar!

Film - Galna fighter med svenska blåfenade tonfiskar!

Eko/ Miljö Närmare 100 fantastiska blåfenade tonfiskar har i år fångats och märkts av svenska och danska team. Ett fiske som bara kan kallas för fantastiskt! I den här filmen finns massor av tonfisk, grymma fajter och mängder med adrenalin...

Inga kommentarer
Succékampanj mot skräp i naturen fortsätter 2021!

Succékampanj mot skräp i naturen fortsätter 2021!

Eko/ Miljö Håll Sverige Rent har under 2020 genomfört framgångsrika kampanjer mot nedskräpning i naturen i projektet Rena Fjäll. Till exempel minskade nedskräpningen med 80 procent vid STF Storulvåns fjällstation. Nu har Håll Sverige Rent fått 550 000 kronor från Naturkompaniet för att fortsätta arbeta för en skräpfri natur under nästa år...

Inga kommentarer
Kung Tommy Blomander spinnfiskar drömgös!

Kung Tommy Blomander spinnfiskar drömgös!

Spinn Inte ofta vi får höra att Tommy Blomander bättrar på ett PB! När man fiskar på en sån hög nivå som han gör blir det allt svårare att slå dom tidigare magiska fiskarna men nu har det delvis hänt...

Inga kommentarer
Välkomna på DM i Gädda i Stockholm!

Välkomna på DM i Gädda i Stockholm!

Tävling Distriktet i Stockholm bjuder härmed in till DM i Gädda lördag 17 oktober i Bålsta. Tävlingen är även kval till SM i Gädda 2021...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.