+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Pelagiskt drömfiske!
Pelagiskt drömfiske efter gös, 7250 gram...
Fotograf: Niklas Johansson

Pelagiskt drömfiske!

Pelagiskt drömfiske!
Ännu en makalös fisk 6675 gram, klicka för stor bild...

Pelagiskt drömfiske!
Åså en fisk till fisk 5750 gram, klicka för stor bild...
År 2011 kommer nog att gå till historien som ett av de mest intressanta gösåren någonsin. Vertikalfisket har gått från att varit lite av ett "specialfiske" till att nu vara ett etablerat fiskesätt. Rapporter om bra vertikalfiske har ramlat in nästan dagligen. Här kommer ännu en från skicklige Niklas Johansson, det är bara att gratulera :)

//Jan O +FishEco

Jag och min bror har sedan något år tillbaka varit helt frälsta (kanske beroende?) i det pelagiska vertikalfisket och har sedermera lagt all våran tid på vattnet åt denna grymt roliga metod. Resultatet av denna satsning gav omedelbart betydligt mycket större fisk, och efter bara någon månad så kunde jag höja mitt pb till 6450gr. Men förutom den fisken så har vi haft grymt svårt att komma i kontakt med fisk över fem kilo så vi började snegla runt efter nya vatten i jakten på storgösarna, vilket skulle visa sig vara ett bra val.

Efter lite luskande så fick vi nys om en sjö i småland som inte släpper ifrån så många gösar till antalet men medelvikten på de fiskar som kommer upp är ganska hög, och det stämde verkligen! Jag har lagt totalt fyra dagar i sjön hittils och här följer resultaten av denna satsning:
 
Dag 1: 2500gr, 5100gr!
Dag 2: 5100gr, 5750gr!
Dag 3: 2000gr, 4200gr, 6675gr, 7250gr!
Dag 4: 4050gr, 5750gr, 6650gr! 
 
Så utav 11 fiskar totalt så vägde 7st över fem kilo! Snacka om lycka! Vienton och Gunkispöt fick verkligen jobba med dom här starka sommargösarna! Dag tre och fyra spenderade jag tyvärr(?) själv på sjön så bilderna från dom dagarna är tagna med självutlösare men man tager vad man haver. Bilderna jag har bifogat är från just dag tre och fyra då jag inte har fått tag på bilderna från brorsans kamera än.

PS: Har även landat ett gäng gäddor från 6kg - 8,2kg men det talar vi inte högt om, det är ju minuspoäng.

Ha en fortsatt bra sommar!

Mvh Niklas Johansson


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 150 Nästa SistaVälkommen på Streetfiske i Norrtälje!

Välkommen på Streetfiske i Norrtälje!

Notiser Kom och prova på lättillgängligt och stadsnära fiske i Norrtälje! Sportfiskarna kommer finnas på plats!

Inga kommentarer
Skellefteå Kraft vilseleder om Hednäs kraftverk!

Skellefteå Kraft vilseleder om Hednäs kraftverk!

Eko/ Miljö Dags att agera! Det ökända kraftverket vid Hednäs dödar laxar, och har så gjort över tjugo år, detta medans ägaren Skellefteå Kraft tjänar hundratals miljoner utan att åtgärda problemen...

Inga kommentarer
Sportfiskarna kommenterar budgetpropositionen!

Sportfiskarna kommenterar budgetpropositionen!

Eko/ Miljö Sportfiskarna om regeringens höstbudget - missar att öka stödet för det viktiga friluftslivet men bra satsning på våtmarker och vattenvård...

Inga kommentarer
Utan fisk, inga svalor - ny studie visar de komplexa sambanden mellan hav och land!

Utan fisk, inga svalor - ny studie visar de komplexa sambanden mellan hav och land!

Eko/ Miljö Våra ekosystem är komplexa, när vi fiskat ut Östersjön får svalorna lida, ny kunskap från svenska forskare...

Inga kommentarer
Håll koll på dina vatten - C-Map Boating App gratis att ladda ner!

Håll koll på dina vatten - C-Map Boating App gratis att ladda ner!

Blogg 2013 Att ha sjökort i sin telefon eller läsplatta är inte dumt! C-Map Boating App är gratis, finns även som premium, kostar en liten peng men ger än fler funktioner...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.