+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Swedish Game Fair - Mässans sportfiskesatsning bäddar för succé
Swedish Game Fair - Mässans sportfiskesatsning bäddar för succé
Fotograf: Privat

Swedish Game Fair - Mässans sportfiskesatsning bäddar för succé

Swedish Game Fair har i år gjort en storsatsning på sportfiske och bland annat köpt in bryggor för att erbjuda möjlighet att testa båtar i vattnet direkt på mässan. Söder Sportfiske, Rapala, Mojoboats, ABU Garcia, Kayakstore, Upplev och Garmin är några av de som redan är inbokade och utställarlistan växer hela tiden.

– Mässan kommer att bli större än någonsin. Vi växer över 30% i yta och vi ser redan nu tendenser att vi kommer slå besökarrekord, säger Robin Norlén på Swedish Game Fair.
Fisket har alltid varit en naturlig del av mässan som även har områden för jakt och hund, men i år görs en storsatsning för att verkligen göra Swedish Game Fair som den självklara mötesplatsen för den som gillar fiske.

Huvudtemat är predatorfiske och utrustning för detta, sportfiskebåtar med tillbehör, barn och ungdomsaktiviteter m.m. Fokus kommer alltså att ligga på fiske efter abborre, gädda och gös. Oavsett om man är nybörjare eller proffs – ung eller gammal, så kommer man att få nyttiga fisketips från fiskekändisar och företag från redskapsbranschen.
– Vi har fått en fantastisk respons från utställarna. Man vill ha en sportfiskemässa utomhus där det finns chans att prova båtar och kajaker på riktigt, säger Johan Åkerman på Swedish Game Fair.

FISKETÄVLING MED 100 000 KRONOR I FÖRSTAPRIS

Platsen för mässan är Tullgarns Slott vid Tullgarnsviken där det genom åren fångats många riktigt stora gäddor. Därför arrangeras även Swedish Game Fair Predator Open, predatorfisketävlingen med sveriges största cashpris, 100 000 till vinnaren.

– Det kommer bli en spännande tävling med ett helt nytt upplägg. Man får fiska efter gädda, gös och abborre som poängsätts med ett nytt poängsystem. Det finns två klasser, båt samt kajak. Vinnaren i båtklassen kammar hem hela 100 000 kronor och vinnaren i kajakklassen får 25 000 kronor. Intresset är stort och vi har begränsat antal startplatser, så det gäller att anmäla sig snabbt om man vill få chansen att vara med, säger Robin Norlén.


Läs mer om mässan på http://swedishgamefair.se
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 116 Nästa SistaNy undersökning - Fiskvägar fungerar dåligt!

Ny undersökning - Fiskvägar fungerar dåligt!

Eko/ Miljö Av 40 fiskvägar i Norr- och Västerbotten fungerar bara hälften! Skandal är rätt ord...

Inga kommentarer
Lågt vatten kan ha slagit ut fisken i Emån!

Lågt vatten kan ha slagit ut fisken i Emån!

Eko/ Miljö En hel årsklass öringar är bara borta i Emån! Nu anmäls kraftverksföretaget Nässjö Affärsverk av fiskevårdsförening...

Inga kommentarer
Än är gössäsongen inte slut - Tommy Blomander med ny drömgös!

Än är gössäsongen inte slut - Tommy Blomander med ny drömgös!

Vertikalfiske Tommy Blomander har inte lagt undan kajaken för vintern ännu! Kolla in den här magnifika SuperSizegösen...

Inga kommentarer
Så ska barnen tidigt få respekt för naturen!

Så ska barnen tidigt få respekt för naturen!

Eko/ Miljö Haboelever får gräva i vattendrag efter olika småkryp och även inspektera fiskar tillsammans med Sportfiskarna i region Jönköping...

Inga kommentarer
Fortfarande säljs mycket ål till jul - trots att arten är hotad!

Fortfarande säljs mycket ål till jul - trots att arten är hotad!

Eko/ Miljö Många säljer fortfarande ål, trots att arten är hotad. Försäljningen har minskat på senare år, men situationen är allvarlig, anser Världsnaturfonden. Två av tre fiskbutiker säljer ål till jul...

1 kommentar

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.