+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Slutresultat KKT och SM i trolling 2018!
Slutresultat KKT och SM i trolling 2018!
Fotograf: Privat

Slutresultat KKT och SM i trolling 2018!

Vi hade vädergudarna med oss i år, måttliga vindar från SV och låg vattentemperatur gjorde fisken nappvillig. Isläget i Hönsäters hamn såg ett tag ut att kunna äventyra årets tävling men helgen 14-15 april gick det att sjösätta i Hällekis och fisket visade sig vara på topp med många nappvilliga laxar och öringar.

Under tävlingshelgen var både vind och väder på trollarna sida – fisket var väldigt bra med många fina fångster. Bäst fiskade team Olssons Fiske från Töreboda/Askersund som både segrade i huvudtävlingen Kinnekulleträffen och SM i trolling.

Tvåa och trea i både huvudtävlingen och SM kom två team från arrangörsklubben Götene SFK, team som inte bara fiskade tävlingen utan även jobbade med arrangemanget. Hemmateamet Anka från Axvall/Tidaholm knep andraplatsen och team Rocco från Mariestad kom på bronsplats.

På söndagen kom träffens två största fiskar upp, båda fiskar över 9 kilo, störst var team Roccos fisk på 9530g.

Statistiskt bra fiske – viktig fakta för Vänerns förvaltning

Arrangörsföreningen följer sedan flera år tillbaka upp fångsterna på Kinnekulleträffen, denna statistik är viktig för myndigheter och forskning som arbetar med förvaltningen av Vänerns silver. Medelvikten på de 342 fiskar som vägdes in var 4530g vilket är den fjärde tyngsta medelvikten på tävlingen sedan 1996, ser man till antalet fångade fiskar per båt och dag (som följs upp per antalet anmälda båtteam) så blev snittet 1,52 fisk/båt/dag vilket är det femte bästa fisket sedan -96.

Vinnarna team Olssons sex fiskar från söndagen som totalt vägde 39,72kg var det tyngsta 6-packet som någonsin fångats på Kinnekulleträffen!

Tätt samarbete med Länsstyrelsen i Västra Götaland – ger underlag för Vänerns förvaltning

IPN-provtagning

Under fredagen och lördagens fiske hade Länsstyrelsen bemannat en provtagningsstation i hamnområdet där vävnadsprov på fiskens inälvor. Dessa vävnadsprov analyseras sedan för att se ev IPN-smitta i den fångade fisken. Trollingfiskarna stod i dagarna två tålmodigt i kö för att låta sina fångster dissekeras utan gnäll, dagens trollingfiskare förstår behovet av dessa provtagningar.
Totalt togs vävnadsprov på 189 fiskar, för varje provtagen fisk sätter Länsstyrelsen 5 smolt i sjön.

Landshövding Anders Danielsson och länsöverdirektör Lisbeth Schultze besökte Kinnekulleträffen och SM i trolling -18, de var med Länsstyrelsens kontrollant David Solstorm och informerade om IPN-provtagningen, spöknät och hantering av vild fisk på fredagens skepparmöte, resterade del av dagen var de ute på sjön och bärgade spöknät.

Pit tag scanning

Viss del lax som sätts i Klarälven via Fortums kompensationsutsättningar förses med en sk ”pit tag” som är ett litet chip som ligger i fiskens buk. Ett antal ettåriga och ett antal tvååriga laxsmolt har i ett antal år försetts med pit tags, när fisken i vuxen ålder vandrar upp i Klarälven för lek scannas fisken vid fångststationen i Forshaga. Vid flera trollingtävlingar bla Kinnekulleträffen har scanningsutrustning används för att ev lokalisera märkt fisk. Ingen märkt fisk hittades vid Kinnekulleträffen -18

Smoltutsättning vid Kinnekulle Camping 9 maj
Det ekonomiska överskottet från Kinnekulleträffen -17 och det generösa bidraget från Sparbanksstiftelsen Skaraborg innebär att ca 10 000 tvååriga Gullspångsöringsmolt till ett värde över 200 000kr sätts vid Kinnekulle Camping den 9 maj.

Resultatlista KinnekulleträffenDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 118 Nästa SistaJobba i Sportfiskebranschen - Normark söker personal!

Jobba i Sportfiskebranschen - Normark söker personal!

Notiser Sugen på att arbeta inom Sportfiskebranschen! Normark söker Social Media och Marknadskoordinator...

Inga kommentarer
Testat - Nya Revo Beast!

Testat - Nya Revo Beast!

Magazinet Uppföljaren till den första Revo Beasten som kom för några år sedan har nu hittat till svenska marknaden. En rulle som haft höga förväntningar på sig...

Inga kommentarer
SportfiskeAkademins deltagande på årets Sportfiskemässa kommer att bli något alldeles extra!

SportfiskeAkademins deltagande på årets Sportfiskemässa kommer att bli något alldeles extra!

Mässor Nästa vecka samlas tusentals sportfiskare från hela Sverige på den årliga Sportfiskemässan. SportfiskeAkademin är samarbetspartner till mässan och kommer i år att använda sin monteryta till ett något \"konstigt\" projekt...

Inga kommentarer
Zalt - En legend bland gäddwobblers!

Zalt - En legend bland gäddwobblers!

Notiser Svenska Zalt är idag en del av sportfiskehistorien. Ett bete som stora gäddor favoriserat i många år och även skyldig till det svenska gäddrekordet!

Inga kommentarer
Miuras Mouse by CWC lanseras på Sportfiskemässan!

Miuras Mouse by CWC lanseras på Sportfiskemässan!

Press/ reklam Miuras Mouse by CWC. Den tyngsta nyheten för svensk gäddfiske 2019? Kolla in det hos CWC på Sportfiskemässan 29-31 mars...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.