+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Galen hälleflundra för Stipo Lipovac!
Galen hälleflundra för Stipo Lipovac!
Fotograf: Privat

Galen hälleflundra för Stipo Lipovac!

Galen hälleflundra för Stipo Lipovac!
Hela 210 cm och ca 130 kg drömfisk!
Foto: Privat
I veckan var jag uppe i Nord Norge Helnessund, fiskebussens camp. Det var årets första av tre resor med fiskebussen som jag ska göra i år.

Efter många timmar i bilen säger kompisen Ola och ägaren av fiskebussen - när vi kommer fram blir det att sova några timmar sen ska vi lägga i båten och eventuellt åka ut på havet,men väl frame i helnessund möts vi av sol och vindstilla hav.

Jag titar mot Ola och han läser mina tankar och säger ja! Jag backar bilen mot kranen på kajen så vi kan lyfta ner båten, tröttheten vi kände efter resan är som bortblåst när vi titar ut mot det spegelblanka havet. I med båten, fixa spöna och ut på havet, vi körde troling efter flundra. Första rundan kör vi med elmotor vilken visade sig en stor fördel, man kunde hålla farten lättare än med än att köra med stora motorn.

Ola bränner en fin flundra och det var allt som hände denna turen på havet. Nästa morgon åker jag ut själv Ola skulle greja med campen, jag åker till mitt favoritställe där jag har fått många flundror genom åren jag fiskat där uppe. Till denna resa beställde jag några jiggar från ULM-LURES , GIGABIT Stora jiggar som jag fiskar gädda med. När jag såg dom jiggarna första gången slog mig tanken det här måste jag testa för flundrafiske. Storleken och den breda profilen, stora paddeln måste bara funka på flundrafiske.

Jag gör ordning en jigg och kör igång elmotorn och följer jiggen på ekolodet. Plötsligt dyker det upp ett stort eko och smack sitter en fin fisk på kroken! Efter en bra fight kommer fisken upp, en fin flundra runt 20 kg. Jag försöker ta några bilder på fisken vilket är inte det lättaste göra själv men det blev några bilder iaf. Släpper tbx fisken, ner med jiggen och efter en stund hugger det igen! Denna gången en mindre fisk runt 15 kg.

Kände mig väldigt nöjd med turen på havet två fiskar och att GIGABIT levererade fisken som jag trode från första början. Nästa tur på havet, återigen åker jag själv men denna gång åker jag till en plats som ligger bara fem minuters båtfärd från campen och i med grejer börjar trolla. Efter 15 minuter ser jag ett jätteeko som stiger mot jiggen pulsen stiger fisken följer bara jiggen utan att ta blickarna går mellan skärmen och spötoppen plötsligt känner jag väldigt försiktiga små ryck i spöet- Jag drar lugnt fram spöet för att sätta lite mer fart på jiggen, då kände jag att det blev bara tungt, gör mothug och spöet böjer sig rejält och fighten börjar.

Trycker på ankringsfunktionen på elmotorn. Efter en lång fight lyckas jag sätta den så kallade hajkroken och fisken är landad, ringer efter Ola! - Du måste komma ut o hjälpa mig har en stor fisk vid båten som jag behöver hjälp med.

Ola och Johan kastar sig i Johans båt och kommer efter några minuter, under tiden har jag brottats med fisken. När dom kom hoppade dom över till mig i båten vi säkrar fisken mäter längden på den magiska fisken som visar sig vara hela 210 cm ca 130 kg.

Nu längtar man upp igen till Helnessund och ser fram emot nästa resa som blir av inom kort. Och vill tacka Ola på fiskebussen som ger mig möjligheten i år med att vara ungdomsledare på sportfiskarnas ungdomsläger i Helnessund på fiskebussens camp. Ser framemot att träffa alla dessa ungdomar som har samma brinnande intresse för fiske som jag själv. Alla ni där ute som vill prova fiskelyckan i nord Norge gå in på fiskebussens hemsida och kolla, konceptet med resa, boende och båtar för rimligt pris. Det hittar man knappt någonstans i Norge och fisket efter flundra, torsk osv. Kan man inte klaga på.

//Stipo LipovacDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 112 Nästa SistaSussi Stridh - Sommaren är kort...

Sussi Stridh - Sommaren är kort...

Fluga Även om sommaren har varit varm så har fisket stundtals varit riktigt bra på viss platser, en som vet är Sussi Stridh. Nytt på bloggen...

Inga kommentarer
Drömgös över drömgränsen för Klas Ringeborn!

Drömgös över drömgränsen för Klas Ringeborn!

Vertikalfiske Klas Ringeborn är en av Sveriges mest meriterade och engagerade gösfiskare, det här blir hans åttonde registrerade SuperSizegös och hans andra över 100 cm!

Inga kommentarer
Få naturreservat till havs i Sverige!

Få naturreservat till havs i Sverige!

Eko/ Miljö Det är bara en liten del av Sveriges naturreservat som finns till havs och som skyddar djur och växter från till exempel fiske eller utsläpp. Det visar en ny avhandling från...

Inga kommentarer
Ny medlem i Team Abu Garcia - David Lundh!

Ny medlem i Team Abu Garcia - David Lundh!

Blogg 2013 Team Abu Garcia får ny medlem, David Lundh! En ung och framåt kille med gädda och abborre som favoritfiskar...

Inga kommentarer
Meta med bröd - lika klassiskt som atomdraget!

Meta med bröd - lika klassiskt som atomdraget!

Mete Christian Ottosson om bröd som bete vid mete, ett enkelt och underskattat bete som kan användas på många sätt...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.