+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sportfiskarna söker projektledare/biolog till Värmland!
Sportfiskarna söker projektledare/biolog till Värmland!
Fotograf: Sportfiskarna

Sportfiskarna söker projektledare/biolog till Värmland!

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med ca två miljoner utövare som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.

Förbundet söker nu en ny medarbetare med placering vid regionkontoret i Värmland. Kontoret ligger i Forshaga vid Klarälvens strand där vi bland annat driver en camping med stugor samt sköter bokning och försäljning av fisket i Forshagaforsen. Huvudsakliga verksamheter för region Värmland är att driva olika fiskevårdsprojekt samt genomföra regionala och nationella uppdrag inom sportfiske och fiskevård.

Kontoret har fokus på de stora sjöarna Vänern, Vättern och Hjälmaren samt Klarälven och andra vatten i regionen. Bland projekt och uppdrag kan nämnas fångstdataprojekt, harrprojekt, gäddyngelinventeringar, fritidsfiskeundersökningar, regionala barn- och integrationsprojekt samt projekteringar för olika typer av vatten.

Tjänsten är en projektanställning heltid till och med sista december 2019 med goda möjligheter till förlängning. Sista ansökningsdag är 22 juni 2018. Tillträde aug 2018 eller enligt överenskommelse.

Din roll

• Du har delansvar för, och arbetar inom befintliga projekt där både fältarbete och sammanställningsarbete ingår. Meriterande är om du kan planera, ansöka och leda egna fiskevårdsprojekt.

• Du är med och utvecklar den dagliga verksamheten på fiskecamp med kontakt och service för sportfiskare, andra turister och allmänheten.

• Du jobbar med konsulterande uppdrag inom sportfiske, turism och fiskevård och förväntas kunna hitta och genomföra egna uppdrag.

• Du representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitik såväl nationellt som regionalt. Gemensamt med övrig personal kommer du att ansvara för de praktiska fiskeaktiviteter som är knutna till regionkontoret vilket kan inkludera instruktion i sportfiske och fiskevård för ungdomar.

Din profil

Vi tror att du redan nu är en hängiven sportfiskare som brinner för sportfiskets frågor. Som person är du positiv, välstrukturerad och du har goda ledaregenskaper. Det passar dig att arbeta såväl självständigt med olika verksamheter som arbete i samverkan med andra. Du har förmåga att prioritera och att följa upp det egna arbetet och du kan arbeta både praktiskt utomhus och vid skrivbordet.

För att passa för tjänsten krävs att du:

• Har fiskeribiologisk utbildning eller motsvarande. Akademisk utbildning är meriterande • Är drivande och välstrukturerad med god administrativ förmåga

• Är serviceinriktad och har god förmåga att samverka i olika situationer • Har erfarenhet av praktiskt fiskevårdsarbete.

• Har god datorvana • Har B-körkort

• Har god vana vid båtar Kvalifikationer & meriterande egenskaper för tjänsten • Kunskap om sportfiske och dess betydelse i samhället

• Har erfarenhet av kontakter med turister samt sportfisketuristiskt utvecklingsarbete • Kunskaper om fiskerilagstiftning, fiskevårdsområdesförvaltning och fisketillsyn

• Erfarenhet att planera och leda sammankonster som seminarier och konferenser

• Projektledarerfarenhet inklusive hantering av ansökningar och redovisning

• Kunna ge instruktioner i flugfiske och kastteknik

• Skepparexamen klass 8

Mer information Läs mer om Sportfiskarnas verksamhet på webben: www.sportfiskarna.se. Ring eller maila gärna för ytterligare information om tjänsten.

Kontakt Ring eller maila gärna för ytterligare information om tjänsten. Peter Belin, platschef region Värmland Tel. 070-6894820 Mail: peter.belin@sportfiskarna.se

Ansökan

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas endast emot via e-post: jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Projektledare/biolog Värmland” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 22 juni 2018.


 


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 111 Nästa SistaGlad Midsommar alla vänner önskar redaktionen!

Glad Midsommar alla vänner önskar redaktionen!

Notiser Vid morgonkaffet kunde 10,6 grader celsius konstateras på termometern. En helt normal midsommar eller varför inte en varm nyårsafton!

Inga kommentarer
De fiskar för miljöns skull!

De fiskar för miljöns skull!

Notiser Nu pågår ett miljö- och integrationsprojekt i Svartbyträsket där tonvis av vitfisk fiskas upp. Syftet är att minska algblomningen och samtidigt hjälpa nyanlända att komma in i samhället...

Inga kommentarer
Abborre över båda drömgränserna för Erik Berglöf!

Abborre över båda drömgränserna för Erik Berglöf!

Spinn Innan lek sökte Erik Berglöf dom riktigt stora abborrarna i Dalarna. Resultatet blev ett fantastiskt fiske med denna makalösa SuperSizeabborre på topp!

Inga kommentarer
World Fishing Day - Sportfiske filmat live i 24 timmar!

World Fishing Day - Sportfiske filmat live i 24 timmar!

Notiser World Fishing Day för första gången någonsin nu på midsommardagen! LIVE i 24 timmar från 24 länder och hela trettio destinationer nu på lördag! Sverige representeras av Matilda Leijon och Louise Arvidsson...

Inga kommentarer
SR - Fiskeskola lär ut hållbart fiske!

SR - Fiskeskola lär ut hållbart fiske!

Eko/ Miljö Fiske är en favorithobby för många. Idag startar Sportfiskarna sin årliga fiskeskola vid Delsjöområdet...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.