+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sportfiskarna söker projektledare/biolog till Värmland!
Sportfiskarna söker projektledare/biolog till Värmland!
Fotograf: Sportfiskarna

Sportfiskarna söker projektledare/biolog till Värmland!

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med ca två miljoner utövare som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.

Förbundet söker nu en ny medarbetare med placering vid regionkontoret i Värmland. Kontoret ligger i Forshaga vid Klarälvens strand där vi bland annat driver en camping med stugor samt sköter bokning och försäljning av fisket i Forshagaforsen. Huvudsakliga verksamheter för region Värmland är att driva olika fiskevårdsprojekt samt genomföra regionala och nationella uppdrag inom sportfiske och fiskevård.

Kontoret har fokus på de stora sjöarna Vänern, Vättern och Hjälmaren samt Klarälven och andra vatten i regionen. Bland projekt och uppdrag kan nämnas fångstdataprojekt, harrprojekt, gäddyngelinventeringar, fritidsfiskeundersökningar, regionala barn- och integrationsprojekt samt projekteringar för olika typer av vatten.

Tjänsten är en projektanställning heltid till och med sista december 2019 med goda möjligheter till förlängning. Sista ansökningsdag är 22 juni 2018. Tillträde aug 2018 eller enligt överenskommelse.

Din roll

• Du har delansvar för, och arbetar inom befintliga projekt där både fältarbete och sammanställningsarbete ingår. Meriterande är om du kan planera, ansöka och leda egna fiskevårdsprojekt.

• Du är med och utvecklar den dagliga verksamheten på fiskecamp med kontakt och service för sportfiskare, andra turister och allmänheten.

• Du jobbar med konsulterande uppdrag inom sportfiske, turism och fiskevård och förväntas kunna hitta och genomföra egna uppdrag.

• Du representerar Sportfiskarna i arbetsgrupper och intressepolitik såväl nationellt som regionalt. Gemensamt med övrig personal kommer du att ansvara för de praktiska fiskeaktiviteter som är knutna till regionkontoret vilket kan inkludera instruktion i sportfiske och fiskevård för ungdomar.

Din profil

Vi tror att du redan nu är en hängiven sportfiskare som brinner för sportfiskets frågor. Som person är du positiv, välstrukturerad och du har goda ledaregenskaper. Det passar dig att arbeta såväl självständigt med olika verksamheter som arbete i samverkan med andra. Du har förmåga att prioritera och att följa upp det egna arbetet och du kan arbeta både praktiskt utomhus och vid skrivbordet.

För att passa för tjänsten krävs att du:

• Har fiskeribiologisk utbildning eller motsvarande. Akademisk utbildning är meriterande • Är drivande och välstrukturerad med god administrativ förmåga

• Är serviceinriktad och har god förmåga att samverka i olika situationer • Har erfarenhet av praktiskt fiskevårdsarbete.

• Har god datorvana • Har B-körkort

• Har god vana vid båtar Kvalifikationer & meriterande egenskaper för tjänsten • Kunskap om sportfiske och dess betydelse i samhället

• Har erfarenhet av kontakter med turister samt sportfisketuristiskt utvecklingsarbete • Kunskaper om fiskerilagstiftning, fiskevårdsområdesförvaltning och fisketillsyn

• Erfarenhet att planera och leda sammankonster som seminarier och konferenser

• Projektledarerfarenhet inklusive hantering av ansökningar och redovisning

• Kunna ge instruktioner i flugfiske och kastteknik

• Skepparexamen klass 8

Mer information Läs mer om Sportfiskarnas verksamhet på webben: www.sportfiskarna.se. Ring eller maila gärna för ytterligare information om tjänsten.

Kontakt Ring eller maila gärna för ytterligare information om tjänsten. Peter Belin, platschef region Värmland Tel. 070-6894820 Mail: peter.belin@sportfiskarna.se

Ansökan

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas endast emot via e-post: jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Projektledare/biolog Värmland” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 22 juni 2018.


 


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 114 Nästa SistaSM Internationellt mete för lag - Splash tar guld igen!

SM Internationellt mete för lag - Splash tar guld igen!

Mete För andra året i rad lyckas fiskeklubben Splash från Göteborg vinna SM för klubblag I internationellt mete. Platsen för årets svenska mästerskap var Göta Kanal...

Inga kommentarer
Fiskeläger i Arjeplog med Sticklinge Fishing Crew 2019!

Fiskeläger i Arjeplog med Sticklinge Fishing Crew 2019!

Notiser Sommaren 2019 arrangerar Sticklinge Fishing Crew en långresa och fiskeläger till Arjeplog. Perfekt äventyr för dig från årskurs sju och upp till arton år...

Inga kommentarer
Kaos i båten när SuperSizegäddan fångades!

Kaos i båten när SuperSizegäddan fångades!

Spinn Vänern har seglat upp som en riktigt hotspot som vatten för riktigt stora gäddor! Under tävlingen Sverigegäddan fångade Mikael Fransson den här skönheten på...

Inga kommentarer
Elever adopterar egna laxar!

Elever adopterar egna laxar!

Eko/ Miljö Nu får skolelever i Västerbotten lära sig mer om älven och om laxen - genom att adoptera egna laxar som de sedan kan spåra i vattnet.

Inga kommentarer
Hur söta de än är - betydligt fler sälar måste skjutas!

Hur söta de än är - betydligt fler sälar måste skjutas!

Eko/ Miljö Det är dags för politikerna att få upp ögonen för vilken skada sälen åsamkar fisket och fiskarna. Licensjakt på säl behöver införas snarast. Det skriver Blekinge Läns Tidning i ledaren...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.