+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Nordisk Drömfiskebåt 2020 - Hur tycker du att den ska se ut?
Nordisk Drömfiskebåt 2020 - Hur tycker du att den ska se ut?
Fotograf: Privat

Nordisk Drömfiskebåt 2020 - Hur tycker du att den ska se ut?

Den finska aluminiumbåttillverkaren Alutroll har tillsammans med Orsa Fiskecenter startat ett spännande och tämligen unikt projekt.

Via en diskussionsgrupp på Facebook kommer man att göra det möjligt att låta nordiska sportfiskare göra sig hörda om hur den ultimata sportfiskebåten kan se ut!

Men det hela slutar inte bara med en massa idéer och skisser! En riktig båt kommer att byggas! Helt efter de idéer och tankar som kommer fram i diskussionsgruppen. 

Idén till detta koncept föddes under Sportfiskemässan våren 2018 när Alutroll tillsammans med Orsa Fiskecenter ställde ut en av sina båtar. 

- Vi fick väldigt bra respons på modellen som vi ställde ut men framför allt reagerade vi på en viss typ av kommentarer som var återkommande. Framför allt handlade det om jämförelser av båtmärken och vissa nya trender som besökarna inte var helt nöjda med, säger P-Å Hassis Ståbis, Orsa Fiskecenter. 

- När vi adderade all den feedback vi hade fått så förstod vi att den ”ultimata” fiskebåten lyser med sin frånvaro på marknaden. Detta vill vi göra någonting åt! Och det bästa sättet att få reda på hur den optimala fiskebåten ser ut, det är att fråga de som ska använda den, säger Antti Valtakari, VD för Alutroll. 

- Den kända finska designern Stefan Lindfors (stefanlindfors.com) kommer att intervjua skandinaviska sportfiskare samt analysera och interagera i diskussionsgruppen på Facebook, och som ett resultat sedan formge en ny båt för Alutroll. Vi vill alltså veta vad de nordiska sportfiskarna, i alla kategorier, har att säga om sin drömbåt, fortsätter Annti. 

Facebookgruppen ”Nordisk Drömfiskebåt” gjordes publik i onsdags denna veckan och det har börjat strömma till medlemmar. Nu har du alltså möjligheten att påverka! Hur ser din ultimata drömfiskebåt ut? 

Kan tillägga också att ett antal av de personer som presenterar sina idéer och tankar i diskussionsgruppen kommer att lottas fram och får medverka vid första prototypbåtens tester under våren 2019. Alutroll står för resan och även för logi på sin ö Fagerholm i Åbo skärgård. Där kommer det att fiskas med den nya prototypbåten och testa alla funktioner som ni har varit med att ta fram. 

Missa inte denna chans att kanske realisera just dina tankar för vad som är en ”Nordisk Drömfiskebåt”. 

Besök www.facebook.com/groups/dromfiskebaten2020 och låt idéerna flöda :-)

//Alutroll

 Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 111 Nästa SistaGrym sommargädda över drömgränserna för Denis Fracila!

Grym sommargädda över drömgränserna för Denis Fracila!

Trolling Sommaren är underskattad för storgädda, en som vet det är Denis Fracila. Kolla in den här fantastiska SuperSizegäddan på 14600 gram och 125 cm!

Inga kommentarer
Svenska Specimentävlingen uppdaterad med nya resultat och megafiskar!

Svenska Specimentävlingen uppdaterad med nya resultat och megafiskar!

Tävling För alla specimenrävar kan berättas att nu är Svenska Specimentävlingen uppdaterad med en massa sommarfiskar, bilder och nya resultat. Kolla in megarudan för Palle Sköldblom...

Inga kommentarer
Lågt vatten i Skånes åar - ovanligt många fiskar dör!

Lågt vatten i Skånes åar - ovanligt många fiskar dör!

Eko/ Miljö Värme och torka börjar ta ut sin rätt på känsliga vatten, i flera skånska vatten är det kritiskt och fisken dör...

Inga kommentarer
Nytt vattenkraftverk på gång i Hästberga Helge å!

Nytt vattenkraftverk på gång i Hästberga Helge å!

Eko/ Miljö Omtvistad raserad damm i Helge å på väg att byggas upp igen efter att ny ägare tillträtt, skälen är att Skåne behöver \"grön el\"...

Inga kommentarer
Stort tjuvfiske hittat i Storsjön - Det är bedrövligt!

Stort tjuvfiske hittat i Storsjön - Det är bedrövligt!

Eko/ Miljö I dagarna har stora nät fyllda med gammal död fisk hittats i Storsjön, som länge legat och tjuvfiskat upp stora mängder gös...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.