+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram

Jämtkraft provocerar igen! Är ni helt sallad...

Jämtkraft provocerar igen! Är ni helt sallad...
Anders Eriksson Jämtkraft "Vi har inte biologisk mångfald som affärsmål"...
Foto: Jämtkraft/ Stina Safrén
Jämtkraft bygger ut det befintliga kraftverket i Billstaån i Jämtland. Öringen i ån kommer att drabbas och det minsta man kan kräva är en fisktrappa, men... Det tycker inte Jämtkraft. Jämtkrafts VD Anders Ericsson konstaterar ärligt och krasst att " Vi har inte biologisk mångfald som affärsmål". Att arrogansen inför ödelagda naturvärden så öppet visas är egentligen något bra i grund och botten. Då slipper vi hymla...

Jämtkraft, tack för att ni är öppna och ärliga. Det gör det enklare att aldrig någonsin köpa er el... 

//Jan O +FishEco 

Läs mer här -> Miljökatuellt 

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

7 kommentarer...
Christer Borg skrev...
Tack för uppsakttning och lite tips...
Hej och tack för uppskattning! det rör sig bra nu i frågorna om fiskvägar, i riksdagen och på andra plan... När det gäller val kan vi rekommendera O2, som säljer ren vindkraft och Tranås Energi samt Falkenberg Energi. De har gammal vattenkraft men gör allt i samtliga sina anläggningar för att minska påverkan till ett minimum och välja bästa möjliga teknik. De är helt enkelt outstanding och det finns tyvärr inga andra som gör på det viset. När det gäller priser kanske ni i Östersund har specialpris, men räkna på det uppmanar jag alla. Gör ni av med 20 000 kWh på ett år och har ett pris som är 5 öre dyrare, gör det 1000:-. För mig är det valet självklart; de flesta lägger ner betydligt större summor på hobbysaker (fiskeutrustning ex.), eller resor och annat. Jag menar att det är en prioritetsfråga i de flesta fall och tyvärr - billigast pris innebär i princip alltid sämre miljöegenskaper. Nu kör vi! Häng med oss i kampen för en bättre lagstiftning i våra vattenkraftverk!
Klockan 21:23, 14 Sep 2011

Johannes skrev...
Fritt att välja elleverantör
Mats Stadin: Det är ju fritt fram att välja elleverantör och elproducent, spelar ingen roll var du bor. Det enda du inte kan välja är att betala nätavgiften till den som äger kabeln in i ditt hus. Så du/vi kan ju göra ett aktivt val och välja någon som har "biologisk mångfald i sin affärsplan", och inte ekonomisk enfald. Men som Jan O skriver så är det bra att dom säger det rakt ut så att folk kanske förstår hur "gröna" dom är i sitt tänk om förnyelsebar energi på naturens bekostnad. Lycka till i riksdagen Christer, hoppas att du kan sätta Anders Eriksson på pottkanten genom en saklig debatt som ger resultat, jag ska följa det med spänning.
Klockan 13:58, 12 Sep 2011

TS skrev...
..
Hur trångsynt är det tillåtet att vara när man fäller sådana yttranden, alla som kan borde lämna \\\\\\\"Skämtkraft\\\\\\\" och välja en annan elleverantör. \\\\\\\"Skäms tamejfaan\\\\\\\"
Klockan 00:44, 12 Sep 2011

Andreas skrev...
Muppar
Jag mailade nyss till info@jamtkraft.se och skrev att jag aldrig kommer välja dem som el-leverantör. Gör det samma ni andra!
Klockan 16:07, 09 Sep 2011

jocce skrev...
sallad?
de där företaget är väll snarare helt jävla hjärndöda i huvet?
Klockan 10:58, 09 Sep 2011

P A skrev...
..
Högmod går före fall och girighet betalar sig aldrig i längden.
Klockan 10:34, 09 Sep 2011

Mats Stadin skrev...
Underbart
Hur fan kan man säga en sån sak? Är helt fantastiskt faktiskt.Tyvärr finns det inte så många alternativ till Jämtkraft i Östersund om man nu då INTE vill betala dubbelt så mkt för elen vilket gör det svårt med dagens hushålls ekonomi att välja annat. MEN hade plånboken varit fetare så absolut skulle här bytas el !
Klockan 09:42, 09 Sep 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 134 Nästa SistaIsland - en flugfiskares dröm!

Island - en flugfiskares dröm!

Fluga Säg Island till en flugfiskare och han får gåshud direkt! Peter Svensson har varit där, kolla in bloggen Gälgreppet!

Inga kommentarer
Om fusket inom sportfisket 2.0 - Manipulation och fuskande profiler!!

Om fusket inom sportfisket 2.0 - Manipulation och fuskande profiler!!

Eko/ Miljö Här presenterar vi andra delen i serien om fusket inom sportfisket! Den här gången får ni bland annat en hel instruktion om hur man kan vinna rätt många centimeter gädda om man är lite kreativ med kameran...

Inga kommentarer
Brattorpsån i Göta älv har biotopkarterats för framtida fiskevårdsinsatser!

Brattorpsån i Göta älv har biotopkarterats för framtida fiskevårdsinsatser!

Eko/ Miljö Sportfiskarna har biotopkarterat Göta älvs biflöde Brattorpsån. Förhoppningsvis blir det mer lax och öring framöver...

Inga kommentarer
SM i pimpel i Arvika blir av!

SM i pimpel i Arvika blir av!

Vinter Tävlingsledaren för SM i pimpel 2020 i Arvika meddelar 17 januari att SM kommer att kunna genomföras med Arvika som bas...

Inga kommentarer
Sportfiskarnas verksamhet för barn och unga stöttas med miljonbelopp!

Sportfiskarnas verksamhet för barn och unga stöttas med miljonbelopp!

Notiser Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidrag till friluftslivets organisationer har nyligen beviljat totalt 9 950 000 kronor för Sportfiskarnas verksamhet under 2020...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.