+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Pelagiska göstrix för stooora gösar, med Håkan Fransson...
Gösgurun Fransson med vänner får stooora gösar...
Fotograf: Håkan Fransson

Pelagiska göstrix för stooora gösar, med Håkan Fransson...

Pelagiska göstrix för stooora gösar, med Håkan Fransson...
Klicka för stor bild...
Hej igen pojkar! Vissa fiskepass lär man sig mer på en andra och det är inte alltid den givna planen fungerar och då får man trixa lite för att få önskat resultat. Jag och Mange "matjord" hade bestämt att fiska en av dom sjöar som vi lärt oss älska att hata:-) Grymt svårfiskad men ibland kan den leverera och då ofta riktigt fina fiskar.

Dagen började bra med en hel del fina ekon men dessvärre ville inte fisken ta och efter ett några timmars mediokert fiske med bara ett par 2 kilos i bagaget började goda råd bli dyra. Jag bestämde då att vi skulle testa en metod jag brukar praktisera på en annan sjö med ett större gösbestånd. Metoden går i all sin enkelhet ut på att åka in över ett ställe där man vet att mindre gös huserar. Där testar man sen olika jiggmodeller för att se vilken som passar bäst,färg och form. Oftast brukar det också stämma på den större gösen som lever pelagiskt. Efter en stunds bottenjiggande klev Bass Assasin 5 tum chartreuse fire tail fram som vinnare.

Detta är ett förhållandevis litet bete men har ett flertal ggr visat sig vara bra även på grövre fisk. Några landade och en del försiktiga stötar vittnade om att denna jigg i kontrast till andra modeller iallafall levererade hugg. Därefter var det så dags att testa om även de större gösarna uppskattade denna medicin. Det gjorde dom! Första ekot jag släppte på över 45 meters djup tog stenhårt och efter en stunds stångande kunde jag landa en praktfisk på 6.3 Kg. Precis när jag returnerat den fisken kollade jag på ekolodet och ser ännu en fisk stå snyggt parkerad under båten, jag beordrade Mange att genast dumpa samma jigg omedelbart. Pang! nytt brutalhugg och ännu en gös av fin kaliber fick syna insidan av båten. Vikt 5,5 kg.


Vi fiskade sen vidare och tog ytterligare 4 st gösar på detta bete samt en monstervarg i tiokilosklassen som spottade ut betet vid båtsidan som tur var. Det känns alltid gott när lite tankeverksamhet kan ändra förutsättningarna i fisket till det bättre, och det är inte alltid ett stort bete passar stor fisk, testa småbeten ibland,dom kan överraska.
 
Ha de gott!
 
Mvh Håkan
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 118 Nästa SistaSäsongens första SuperSizegös för Tommy Blomander!

Säsongens första SuperSizegös för Tommy Blomander!

Vertikalfiske Isarna släpper och Göskungen Tommy Blomander har redan tagit säsongens första SuperSizegös från sin kajak!

Inga kommentarer
Skolbäcken - ny framgångsrik utomhuspedagogik!

Skolbäcken - ny framgångsrik utomhuspedagogik!

Notiser Livet under vattenytan upptäcks tidigt! Skolbäcken är Sportfiskarnas senaste läro-och upplevelsekonceptet för skolklasser...

Inga kommentarer
Traderaauktion där ALLA pengar går till fiskevårdsprojektet Ge Fan I Våra Vatten!

Traderaauktion där ALLA pengar går till fiskevårdsprojektet Ge Fan I Våra Vatten!

Press/ reklam Buda på båt för fiskevården! Mojoboats i samarbete med flera ledande sportfiskeaktörer skänker en fullutrustad Grizzly att auktioneras bort till förmån för fiskevården...

Inga kommentarer
Trailer för nya Perch Fight - Nya lag för 2019!

Trailer för nya Perch Fight - Nya lag för 2019!

Press/ reklam Succétävlingen Perch Fight går in på sin andra säsong och i år presenteras nya tävlanden. Tisdag den andra april är det dax för första avsnittet, men här får ni en första teaser...

Inga kommentarer
HaV värnar om laxbeståndet genom nya förslag för kvotfördelning, redskapsanvändning och rapportering!

HaV värnar om laxbeståndet genom nya förslag för kvotfördelning, redskapsanvändning och rapportering!

Eko/ Miljö Havs- och vattenmyndigheten vill öka skyddet för laxbestånden i Östersjön och säkerställa att Sveriges laxkvot inte överskrids...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.