+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Skogsbrand ingen långvarig katastrof för vattenmiljön!
I sommarens skogsbränder brann ca 25 000 hektar skog.
Fotograf: Karin Werin

Skogsbrand ingen långvarig katastrof för vattenmiljön!

Stora skogsbränder kan ha förvånansvärt liten inverkan på vattenmiljön. Det visar olika studier av branden i Västmanland 2014.

Sommarens extremtorka och omfattande skogsbränder har fått stora konsekvenser för skogsägare och boende i de områden som brandhärjades. Det kommer att ta många årtionden innan skogen åter växt upp och landskapet återfått sin tidigare karaktär.

Under den stora branden i Västmanland 2014 brann 14 000 hektar skog vilket tyvärr överträffades av sommarens bränder då omkring 25 000 hektar skog brann i främst Gävleborgs- Jämtlands- och Dalarnas län. Men glädjande nog visar olika studier av branden i Västmanland att brändernas påverkan på vattenmiljön kan vara både relativt liten och kortvarig.

Läs mer här -> Sportfiskarna
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 116 Nästa SistaDen nya regeringen föreslår generellt stopp för bottentrålning i skyddade områden...

Den nya regeringen föreslår generellt stopp för bottentrålning i skyddade områden...

Eko/ Miljö Den nya regeringen har gjort ett flertal överenskommelser om åtgärder som verkar positiva för alla som månar om fisken och haven...

Inga kommentarer
Ny pimpelklass införs på NM i pimpel!

Ny pimpelklass införs på NM i pimpel!

Vinter Nytt i pimpelvärlden. De nordiska förbunden har enats. Nordiska Mästerskapen i pimpel utökas med äldre dam- och herrveteraner...

Inga kommentarer
Två fall av tjuvfiske på samma plats i Varberg!

Två fall av tjuvfiske på samma plats i Varberg!

Notiser Under helgen har polisen i Varberg ertappat ett flertal tjuvfiskare på samma ställe vid två olika tillfällen...

Inga kommentarer
Fruktad smörbult minskade kraftigt under heta sommaren!

Fruktad smörbult minskade kraftigt under heta sommaren!

Eko/ Miljö När man provfiskade för att kontrollera fiskbeståndet i Stockholms skärgård i höstas visade sig att det fanns väldigt lite smörbult...

1 kommentar
Joakim Berglund ismetar upp stabil SuperSizegädda!

Joakim Berglund ismetar upp stabil SuperSizegädda!

Vinter I takt med att isarna nu lägger sig är det allt fler som ger sig ut! Helgen som gick har levererat flera fina fiskar, kolla in den här!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.