+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Hur får vi in fler tjejer och kvinnor i sportfiskebranschen?
Branschdag med tema - Hur får vi in fler tjejer och kvinnor i sportfiskebranschen?
Fotograf: +FishEco

Hur får vi in fler tjejer och kvinnor i sportfiskebranschen?

Onsdag 14 november är det branschdag för gymnasieelever, yrkeshögskolestudenter och personal på SportfiskeAkademin, ForshagaAkademin. Branschdagen kommer att fokusera på frågor som rör trender, attityder, utmaningar och potential kring tjejer och kvinnors delaktighet inom sportfisket och sportfiskebranschen, både nationellt och internationellt.

Dagen samlar föreläsare som t.ex. Solveig Rask Nielsen (produkt- och försäljningschef på Svartzonker), Therese Lundin (Flicksländan Fiskeguide), Sivan Jansson (ordförande i Sveriges största kvinnliga fiskeförening Fjällorna) och Maria Ålander (filmproducent på Ecofilm). På plats finns också Jessica Larsson, länsansvarig konsulent för Jägareförbundet Värmland & Örebro. Jessica kommer att berätta om hur Jägareförbundet gjort för att lyckas med sin ökade rekrytering av kvinnor till jakten.

- Det är en tydlig överrepresentation av killar inom sportfisket, både här på skolan och i branschen. Vi vet att många tjejer tycker om sportfiske så vårt mål är att skapa bra förutsättningar för dem att ta sitt intresse till nästa nivå. Det finns goda möjligheter för tjejer att utbilda sig och jobba inom denna bransch, säger Per Johansson, skolchef på ForshagaAkademin.

- Målet med dagen är att vi ska belysa, både för våra elever och för oss som arbetar inom branschen, hur vi jobbar framåt med denna fråga. Det finns en machokultur inom sportfisket som vi behöver bearbeta, säger Torbjörn Lundberg, ansvarig för branschdagen.

Andra frågor som kommer att diskuteras under dagen är “Produktutveckling för kvinnor”, “Vem styr fiskeförvaltningen?” och “Hur når man den kvinnliga målgruppen?”.

Branschdagen hålls i Forshaga Folkets hus och pågår mellan kl 9.00 - 15.00. För ytterligare information kontakta: Torbjörn Lundberg, ForshagaAkademin på tel: 070-316 28 85

ForshagaAkademin är en friskola som bedriver gymnasieutbildningar inom Hundsport, Äventyrsturism, Viltvård och Sportfiske samt Yh-utbildningen Fiske- och jaktguide. Skolan utbildar människor som vill jobba inom den naturbaserade upplevelsenäringen. På skolan finns även en språkintroduktionsutblldning för nyanlända. Läs mer om ForshagaAkademin på: www.forshagaakademin.se

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 116 Nästa SistaFörsämrad fiskhälsa oroar forskare!

Försämrad fiskhälsa oroar forskare!

Eko/ Miljö Trots att halterna av de flesta miljögifter och tungmetaller minskar i kustbestånd av abborre och tånglake mår fisken allt sämre. Vad det beror på, vet forskarna ännu inte...

Inga kommentarer
Miljoner till fiskevården kring Siljan!

Miljoner till fiskevården kring Siljan!

Eko/ Miljö Goda nyheter för Siljan!Så här mycket positivt för öringen har inte hänt på 35 år säger fiskevårdare! Summor strax under 20 miljoner kan investeras...

Inga kommentarer
Räven snor betet bakom ryggen på fiskaren...

Räven snor betet bakom ryggen på fiskaren...

Notiser Räven snodde betet bakom ryggen på fiskaren, men ni anar inte vad som hände sen....

Inga kommentarer
Värmen lockade klumpfiskar till Danmark - nu fryser de ihjäl!

Värmen lockade klumpfiskar till Danmark - nu fryser de ihjäl!

Eko/ Miljö Jättefiskar lockade till våra vatten av klimatförändringarna dör nu när vattnet kallnar...

Inga kommentarer
Ny undersökning - Fiskvägar fungerar dåligt!

Ny undersökning - Fiskvägar fungerar dåligt!

Eko/ Miljö Av 40 fiskvägar i Norr- och Västerbotten fungerar bara hälften! Skandal är rätt ord...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.