+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sverige får ny flugfisketidning!
En ny flugfisketidning ser dagens ljus...
Fotograf: Fiskejournalen

Sverige får ny flugfisketidning!

Sverige får ny flugfisketidning!
(Klicka för stor bild)Så här ser den ut, den nya flugfisketidningen...
Foto: Fiskejournalen
Fly & Tie - Sveriges nya flugfisketidning!
Snart landar Fly & Tie i butikerna – magasinet där flugfiske och flugbindning går sida vid sida. Fly & Tie lanseras av Fiskejournalen och Aller Media tillsammans med sportfiskeprofilerna Martin Falklind och Johan Klingberg. Tidningen är förlagets första tvåspråkiga satsning någonsin.

Sveriges mest exklusiva flugfiskemagasin gör snart entré på marknaden. Med start i december, och med sex utgåvor per år, får flugfiskaren och flugbindaren ett initierat magasin med europeisk horisont. Duon bakom Fly & Tie är Fiskejournalens chefredaktör, sportfiskeprofilen Martin Falklind, samt Johan Klingberg – en av Sveriges ledande flugfiskare och flugbindare. Till sin hjälp har de Europas skickligaste flugfiskeprofiler.

– Tillsammans
kommer vi att göra ett flugfiskemagasin som ligger i framkant och som är lika hett året om. Med flugbindningen som komplement är det alltid säsong, säger Martin Falklind, ansvarig utgivare.

En unik tidning
Det som skiljer Fly & Tie från de andra svenska flugfisketidningarna är främst två saker:

– För det första kommer vi att satsa extra mycket på att bevaka de senaste trenderna inom flugbindning. Det blir detaljerade bindbeskrivningar, bild för bild, vilket gör tidningen med sin limmade rygg till ett uppslagsverk som flugfiskaren sparar i sin bokhylla, säger Martin Falklind. För det andra kommer Fly & Tie att vara tvåspråkig, på engelska och svenska, ett nytt och unikt grepp som ger flera fördelar.

– Dels kommer det många utländska flugfisketurister till Sverige, dels finns det många flugfiskare och flugbindare i Sverige som inte har svenska som förstaspråk, säger Martin Falklind.
– Dessutom är hela flugfisket med sina traditioner så stark präglat av engelskan, att det kan vara praktiskt att ha tillgång till alla begrepp både på engelska och svenska.

Det bästa från hela Europa
Läckra fiskereportage, spännande destinationer, nya fisketekniker och heta tips är självklart också en viktig del av tidningen. Fly & Tie är från början en europeisk satsning och tidningen säljs redan i stora delar av Europa.

– Det känns
riktigt kul att Sverige nu får en egen utgåva och att vi får ta del av vad Europas flugfiskeelit har att berätta. Ibland snöar vi in lite på vår nordliga planhalva, säger tidningens svenska redaktör Johan Klingberg.

– Men det
är lika kul att vi svenskar nu också får chansen att visa upp våra fantastiska flugfiskevatten och våra tekniker för resten av Europa. Det kommer att bli en hel del skandinaviska reportage, lovar Johan Klingberg.

För faktum är att hur raffinerade metoder och duktiga bindare Europa än har, så har Skandinavien en enorm vildmark, oändligt många fiskevatten och mycket duktiga flugbindare. Och nu kommer flugfisketidningen som får med det bästa av det mesta i hela Europa – Fly & Tie. Den 8 december landar det första numret i butikerna.

För mer information kontakta:
Johan Klingberg, redaktör Fly & Tie
Tel. 076-890 77 28
E-post: johan.a.klingberg@telia.com
Martin Falklind, ansvarig utgivare Fly & Tie
Tel. 0708-755 711
E-post: martin.falklind@fiskejournalen.se

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Lasse skrev...
Fantastiskt
Vi flugbindare får aldrig för mycket av det goda. Det blir säkert något i stil med den tysk / engelska utgåvan. Den är mycket bra.
Klockan 23:01, 22 Sep 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 150 Nästa SistaSkellefteå Kraft vilseleder om Hednäs kraftverk!

Skellefteå Kraft vilseleder om Hednäs kraftverk!

Eko/ Miljö Dags att agera! Det ökända kraftverket vid Hednäs dödar laxar, och har så gjort över tjugo år, detta medans ägaren Skellefteå Kraft tjänar hundratals miljoner utan att åtgärda problemen...

Inga kommentarer
Sportfiskarna kommenterar budgetpropositionen!

Sportfiskarna kommenterar budgetpropositionen!

Eko/ Miljö Sportfiskarna om regeringens höstbudget - missar att öka stödet för det viktiga friluftslivet men bra satsning på våtmarker och vattenvård...

Inga kommentarer
Utan fisk, inga svalor - ny studie visar de komplexa sambanden mellan hav och land!

Utan fisk, inga svalor - ny studie visar de komplexa sambanden mellan hav och land!

Eko/ Miljö Våra ekosystem är komplexa, när vi fiskat ut Östersjön får svalorna lida, ny kunskap från svenska forskare...

Inga kommentarer
Håll koll på dina vatten - C-Map Boating App gratis att ladda ner!

Håll koll på dina vatten - C-Map Boating App gratis att ladda ner!

Blogg 2013 Att ha sjökort i sin telefon eller läsplatta är inte dumt! C-Map Boating App är gratis, finns även som premium, kostar en liten peng men ger än fler funktioner...

Inga kommentarer
Laxar flyttades upp ovanför kraftverken i Rönne å!

Laxar flyttades upp ovanför kraftverken i Rönne å!

Eko/ Miljö Inom projektet LIFE Connects genomfördes under vecka 38 båtelfiske i Rönneå efter fullvuxen lax. Målet var att fånga in, märka och flytta ett 10-tal laxar uppströms kraftverken...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.