+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Norsk torsk skickas till Kina - kommer tillbaka fylld med vatten och kemikalier!
Norsk torsk skickas till Kina - kommer tillbaka fylld med vatten och kemikalier!
Fotograf: Pixabay

Norsk torsk skickas till Kina - kommer tillbaka fylld med vatten och kemikalier!

Norsk torsk importeras till Kina, där tillsätts vatten för att öka vikten på fisken och inte nog med det. Man tillför även kemikalier som får dålig fisk att se vit och atpitlig ut!

Detta svslöjade förra veckan i en fransk dokumentär som gett starka reaktioner. Filmteamet har besökt fabriker i Kina och sett hur filéer injicerats med vatten för att öka vikten och därmed kilopriset.

Filmarna har också besökt internationella sjömatsmässan Seafood Expo i Bryssel och utgett sig för att vara uppköpareav just billig torsk och där blivit erbjuden manipulerad torsk som också blivit preparerad med  ämnet E-451 eller pentanatriumtrifosfat. En tillsats också för att öka vikten men har även effekten att den bleker fisk som blivit grå och dålig...

Läs mer här -> NRK


 


Dela denna artikel...

   


Kommentarer

14 kommentarer...
Ole hugo Hanssen skrev...
80% vann
Torsk består av 80% vann naturlig og når den tiner fra frosset tilstand vil den avgi mye vann. Mulig de tilsetter kjemikalier vis den har vørt frosset , men tror ikke den blir tisatt vann. Av 100 kg fersk torsk får man 20 kg tørket fisk.
Klockan 10:33, 17 Juli 2019

Lotta skrev...
Inget fejk!
Har släkting som jobbar inom fiskeindustrin som påpekar just detta, att Norsk fisk flygs kyld till Asien. Behandlas, prepareras och fileas och flygs kyld eller fryst sen tillbaka och säljs här i Europa! Otäckt, för fisk har (ännu inte som jag vet) info på förpackningar mes upplysningar om vart den är preparerad! Tex ICA's eget bacon går att läsa: svensk köttråvara, slaktat i Sverige MEN skivat och packat i Nederländerna! Ge oss konsumenter mer upplysningar om innehållet i förpackningarna så vi själva kan välja vad vi vill äta!
Klockan 22:44, 16 Juli 2019

Joe skrev...
Glöm inte
Glöm inte att Norsk torsk är blöt på sommaren och naturligen innehåller mycket vatten ( fiskar en del )
Klockan 18:19, 06 Juli 2019

Leif Bergdahl skrev...
Vatten i djupfrysrt torsk
Sedan många år har jag i vissa fall funnit att det runnit ut mycket vatten när jag stekt djupfryst norsk torsk! Misstänkt att vattent var tillsatt för att få upp vikten! Bör utredas.
Klockan 09:18, 06 Juli 2019

Yvonne Eidenson skrev...
Tveksamt
Den artikeln kan vara fake news, kanske ett reklamtrick. Reagerar på att man IMPORTERAR torsk TILL Kina, rätt ordval borde vara exporterar. Köp färsk fisk i din fiskdisk i stället.
Klockan 08:49, 06 Juli 2019

Ewert Näsström skrev...
svensk fisk ska det vara
All mat som kommer från kina köper jag inte jag fiskar min fisk själv då vet man vad den kommer i från
Klockan 20:45, 05 Juli 2019

Snita skrev...
Fisk som luktar
Torsken från city gross luktar hemskt! Det luktar fisk i lägenheten flera veckor efter att man öppnade paket inne. Det lär vara preparerat med någonting har dom svarat mig i e-mail men jag vet inte mef vad. Färsk fisk lukten av mat inte speciellt illa. Men det gör deras färsk förpackade fisk.
Klockan 15:14, 05 Juli 2019

Camilla skrev...
Gamla nyheter
Förfärligt. Men ni som publicerar detta borde vara tydliga med att dokumentären inte visades "förra veckan". Det hade varit bra om nyheter är nya, eller korrekt datrrade.
Klockan 12:25, 05 Juli 2019

Susanne skrev...
Fryst?
Det bör väl gälla den torsk som säljs fryst? Antingen filefryst eller torskblock. Vi är fiskhandlare och jag kan garantera att det inte finns någon norsk ”kinatorsk” i vår disk.
Klockan 11:47, 05 Juli 2019

- H - skrev...
Enkel lösning
Enklaste är att sluta köpa odlad norsk fisk. Antar att fisken det är frågan om inte är märkt Kina utan den säljs som norsk. Har inte norsk fisk på många år nu och frågar alltid på restauranger varifrån fisken kommer och får jag till svar vet inte eller Norge så väljer jag en annan rätt.
Klockan 11:30, 05 Juli 2019

Perry Larsson skrev...
Svar till: \"Enkel lösning\"
"Köp ingenting från Kina, det gäller alla produkter." Hur skulle det lösa problemet med "Norsk Torsk" menar du..? Har du någonsin sett Kinesisk torsk i frysdisken..?
Klockan 11:06, 05 Juli 2019

Deko skrev...
Orolig
Man blir rädd att köpa kött, nu är man rädd att äta fisk också... någon som kommer att stopa de här sjukdomar!!!
Klockan 23:42, 10 Feb 2019

Jörgen Lindhagen skrev...
Svindel
Måske de av denne veg kan undgå dom fiske kvoter dom ar pligtiga til, att Överholde intern ationalt — vanvittig verden vi lever i.
Klockan 14:45, 29 Jan 2019

Jonas Pålsson skrev...
Enkel lösning
Köp ingenting från Kina, det gäller alla produkter.
Klockan 15:22, 25 Jan 2019

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaBorgs Motor - En sportfiskares Tomteverkstad!

Borgs Motor - En sportfiskares Tomteverkstad!

Magazinet Häng med till Borgs Motor, en av Sveriges största försäljare av sportfiskebåtar! Med start 1918, personal som sportfiskar och mååånga sålda båtar vet man vad man gör...

Inga kommentarer
Böter och betalning till brottsofferfonden för tjuvfiske!

Böter och betalning till brottsofferfonden för tjuvfiske!

Notiser Det här tjuvfisket lönade sig inte! Tingsrätten i Växjö dömde två tjuvfiskare för brott mot fiskelagen till böter och ersättning till brottsofferfonden...

Inga kommentarer
Olagligt åfiske undersöks - igen!

Olagligt åfiske undersöks - igen!

Eko/ Miljö Under förra veckan anmäldes ett misstänkt olagligt ålfiske på Öland. Redskapen har beslagtagits...

Inga kommentarer
Tjuvfiskare går inte i karantän, de plundrar i mörkret!

Tjuvfiskare går inte i karantän, de plundrar i mörkret!

Eko/ Miljö Då den globala pandemin tvingar världens länder att stänga ner många verksamheter, så utnyttjar nu industriella fiskefartyg denna brist på tillsyn för att ytterligare plundra havet ytterligare...

Inga kommentarer
Testat – Abborrspö Golden Feather PRO  6-28 gram!

Testat – Abborrspö Golden Feather PRO 6-28 gram!

Magazinet Det är kul att stifta bekantskap med nya ”brands”. Under vintern och tills nu har det här spöet från Interfiskes varumärke Armada Tackle fått följa med på fisken både i Sverige och i Holland...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.