+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Älvräddarna i samarbete med Postkodstiftelsen!
Älvräddarna i samarbete med Postkodstiftelsen!
Fotograf: Privat

Älvräddarna i samarbete med Postkodstiftelsen!

Älvräddarnas ordförande Richard Löwall har undertecknat det avtal som innebär starten för ett 2-årigt projekt som kommer att ge organisationen möjlighet att arbeta målmedvetet med att nå ut till fler människor.

-Vi är mycket glada över att få med oss Postkodstiftelsen som stöd i arbetet med att öka medvetenheten kring våra viktiga vattendrag, säger Richard Löwall. Som ett första steg har vi anställt en projektledare för detta arbete.

Arbetet kommer inledningsvis att riktas mot kampanjer med ett tydligt budskap om vikten av att värna, vårda och befria våra vattendrag. Organisationen hoppas att mer fokus ska riktas på de vinster som fria vattendrag medför, dels för miljön direkt men även för de som bor och verkar intill.

-Biologisk mångfald är avgörande för jordens livsuppehållande system, för vår nuvarande och framtida välfärd. Vi är därför stolta att tillsammans med Älvräddarna arbeta för öka kunskapen och engagemanget kring betydelsen av strömmande vatten för friska ekosystem och biologisk mångfald, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Projekt som heter ”Ökad miljömedvetenhet kring våra vattendrag” sträcker sig över de kommande 2 åren, med start 1/1 2019.

-Låter vi vattendragen strömma utan hinder, mer likt hur de ursprungligen gjorde, ger vi naturen möjligheten att själv återskapa de viktiga förutsättningar som behövs för att få livet i och kring vattendragen att bli livskraftigt, säger Christer Borg generalsekreterare Älvräddarna. Det här projektet är tänkt att belysa de stora vinsterna som vi alla kan få ta del av när vi tar bort dessa hinder.

Älvräddarna och Postkodstiftelsen hoppas även att detta projekt ska leda till att fler upptäcker värdet av att engagera sig i vår miljö, exempelvis genom att stödja organisationen.

Älvräddarnas framgångar brukar tillskrivas den respekt organisationen vunnit i alla läger för kunnighet och saklighet. Det är de ovedersägliga och tunga sakargument, oförtröttligt framförda, det är folkopinionerna, främst i älvdalarna men också i övriga landet, som tvingat fram de politiska bevarandebesluten.


 


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 119 Nästa SistaPå resa i USA – Berkley and Bass!

På resa i USA – Berkley and Bass!

Notiser FishEco On the road! Vi ska fiska, fota filma och besöka legendariska Berkleys fabrik där det tillverkas miljoner meter sportfiskelinor, beten och massor med andra grejor....

Inga kommentarer
HaV inför nya regler för laxfiske!

HaV inför nya regler för laxfiske!

Eko/ Miljö Situationen för laxen är positiv sett ur ett lite längre perspektiv men vissa åar och älvar är fortfarande svaga och men en mycket oroande laxdöd. Nu införs nya regler för laxfisket...

Inga kommentarer
Tiaminbrist hos torsk beläggs av ny forskning!

Tiaminbrist hos torsk beläggs av ny forskning!

Eko/ Miljö Forskning närmar sig svaret på varför djur i och omkring Östersjön lider av farlig tiaminbrist. Ny forskning visar att torsken är en av de värst drabbade arterna...

Inga kommentarer
Friluftslivet i fokus - Miljöpartiets svar!

Friluftslivet i fokus - Miljöpartiets svar!

Eko/ Miljö Sportfiskarna presenterar nu en serie om hur de olika partierna ser på friluftslivet och dess förutsättningar. Först ut är Miljöpartiet...

Inga kommentarer
Torsken och skrubbskäddan konkurrerar om Östersjön!

Torsken och skrubbskäddan konkurrerar om Östersjön!

Eko/ Miljö De senaste 40 åren har mängden av plattfisken skrubbskädda ökat i centrala Östersjön samtidigt som torsken har minskat, det enligt en avhandling från SLU...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.