+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Över båda drömgränserna - Årets längsta abborre för Oskar Wilnersson!
2210 gram och 54 cm, årets längsta SuperSizeabborre!
Fotograf: Privat

Över båda drömgränserna - Årets längsta abborre för Oskar Wilnersson!

Över båda drömgränserna - Årets längsta abborre för Oskar Wilnersson!
2120 gram och 53 cm för Eric Thunberg!!!
Foto: Privat

Oskar Wilnersson tillsammans med Eric och Richard Thunberg, Team Mojoboats, har haft ett drömfiske för en kort tid sedan. Ett fiske under två dagar som man oftast bara hör talas om från vatten i Holland eller Spanien…

Den första fiskedagen började med fiskletning via sidescan och killarna hittade bara några enstaka individer, lite avslaget för att vara Kalmar med några över kilot men ingen av de riktigt stora som Kalmarsund är känt för.

Herrarna gick ut på djupare vatten och medelvikten ökade direkt med en fin fisk på 1690 gram. Fler båtar kom till området och killarna bestämde sig för att flytta sig en bit mot grundare vatten igen. Det kan bli trångt på de bättre platserna ibland. Det var ett bra beslut, lodet börjar visa fler och fler individer och efter bara en kort tid kom det en sk. håvfisk, stor med andra ord, hela 1810 gram och 49 cm.

Killarna prickade en fin huggperiod med ca 20 fiskar på en halvtimme med en medelvikt på 1400-1600 gram. Kort därefter säger Richard att han måste ha håv, Oskar håvar och känner tyngden, ytterligare en stor abborre på 1790 gram och 48 cm. Nu är det Oskars tur, ett påslag av bara attan, Oskar säger att han misstänkte gädda men skymtade ränder en bit ut, det är ingen gädda och fisken är tung. När fisken är håvad ser Oskar direkt att den är 50 cm+! Grabbarna tvekade ändå om den är över drömgränserna, Richard väger och visar först inte vad vågen säger, med ett skratt avslöjar han vikten, 2210 gram och längden visar sig vara 54 cm! En fisk över båda drömgränserna med råge!

Här slutar inte historien, Oskar fick ta en paus, smälta in fisken och bara njuta efter fotosession och release. Dom andra i båten kan inte sluta, helt rätt beslut. Oskar vaknar till liv igen och tar ytterligare en SuperSizeabborre 51 cm och 1960 gram av bara farten...  Kommer en kommer flera, så är det bara.

Dagen därpå ger sig killarna ut igen, nu är det Erics tur att få tunghugg! Oskar ser direkt att abborren är stor och säger till Eric

– Du har nytt pers alla gånger!

Men Eric har svårt att fatta som så ofta är när man landar drömfisk… Måtten landar på 53 cm och 2120 gram! Resten av dagen blev trögare, trots det landar Peter Woksepp som anslutit för denna dag en skönhet på 1800 gram och 49 cm. På två dagar landar killarna två över två kilo och ett gäng något mindre drömabborrar. Totallängd på dom fem längsta 259 cm. Helt galet!!!

Stort grattis Oskar, Eric och Richard. Det här blir en svårslagen abborrbragd!

//Jan O FishEcoDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 119 Nästa SistaSååå nära 10-kilosgränsen för Oskar Pettersson!

Sååå nära 10-kilosgränsen för Oskar Pettersson!

Vertikalfiske En perfekt vertikaldag utan störande vind och på tredje ekot fanns vinstlotten! En galet vacker gös på 96 cm drog i ett riktigt stumhugg, som bara storgös kan göra!

Inga kommentarer
iFiske utvecklar nytt digitalt verktyg för förvaltning av fiskevatten i samarbete med Sommens FVO!

iFiske utvecklar nytt digitalt verktyg för förvaltning av fiskevatten i samarbete med Sommens FVO!

Press/ reklam iFiske tillsammans med Sommens fiskevårdsområde utvecklar nytt digitalt verktyg för fångstrapportering och förvaltning för vattenägare...

Inga kommentarer
Swedish Anglers - 12 Snabba Frågor till Elis Wessmark!

Swedish Anglers - 12 Snabba Frågor till Elis Wessmark!

Notiser Elis Wessmark är en riktigt duktig sportfiskare och betesbyggare, en av Karlstads grymma! Läs intervjun hos Swedish Anglers...

Inga kommentarer
Svensk dokumentär på SVT - Torsken - havets hopp!

Svensk dokumentär på SVT - Torsken - havets hopp!

Eko/ Miljö Från ett på tok för lågt torskbestånd i Östersjön för några år sedan till något lika illa! I dag är torsken tillbaka men mår sämre än någonsin den är liten, mager och full av mask...

Inga kommentarer
SuperSizegös över 10-strecket för Henrik Johansson!

SuperSizegös över 10-strecket för Henrik Johansson!

Vertikalfiske En fisk som Henrik Johansson jagat länge är gösen över drömgränsen tio kilo! Igår blev det verklighet...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.