+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Fiskets felaktiga fångster - Kaliber!
Fiskets felaktiga fångster - Kaliber!
Fotograf: Giovanni CC https://www.flickr.com/photos/goodimages/

Fiskets felaktiga fångster - Kaliber!

Varannan svensk fisketrålare som kontrolleras i Danmark har uppgett fel mängd av den sill och skarpsill som tagits upp. Det kan leda till att beslut om fiskets framtid tas på fel grunder. 

En vinterkväll i år styr en av de största svenska fisketrålarna in mot hamnen i Skagen i Danmark. I lasten finns drygt 1400 ton sill och skarpsill från Östersjön. Fisk som ska bli till fiskmjöl på fabriken i hamnen.

Skepparen har uppgett att det finns cirka en tredjedel sill och två tredjedelar skarpsill i fångsten. Men när kontrollanterna tar det första provet får de en föraning om att något inte stämmer. Kaliber idag om yrkesfiskets felaktiga rapporter - som kan få konsekvenser för livet i det känsliga Östersjön.

Läs mer här -> SR Kaliber
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

4 kommentarer...
Stefan skrev...
Josef/Per
Nix, jag räknar skarvätna glasålar..
Klockan 11:06, 17 Sep 2019

Josef skrev...
Stefan
Jag trodde att du flugit ner till Afrika för att kämpa emot det globala klimathotet? Kanske kan du räkna skarpsillar på planet ner med?
Klockan 16:17, 16 Sep 2019

Anders Svensson skrev...
Allvarligt
Felrapporteringen är allvarlig om det är ett fel som alltid går i samma riktning och om det förekommit länge. Det innebär att skarpsillskvoten är för låg och sillkvoten för hög. Det innebär också att sillkvoten inte fiskas upp utan bara en del av den fiskas eftersom skarpsill rapporteras som sill. Det finns då mer skarpsill än vad forskarna tror och mindre sill. För mycket skarpsill kan vara ett problem för torsken då små torskar äter samma föda som skarpsill. Lösningen borde i så fall vara en höjning av skarpsillsvoten, en sänkning av sillkvoten samt ökat antal kontroller för att se om resultaten från kontrollerna i Danmark står sig över året och kanske också gäller för landningarna i Västervik. Eller inte. http://fiske.zaramis.se/2019/09/16/felrapportering-av-sill-och-skarpsill-fran-ostersjon/ Josef (eller Per som han egentligen heter) är nog överens med Kaliber och Sportfiskarna i denna fråga.
Klockan 14:11, 16 Sep 2019

Stefan skrev...
Josef?
Kom igen nu Josef! ;)
Klockan 13:41, 16 Sep 2019

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 129 Nästa SistaLååång norrlandsborre för Tobias Lundberg!

Lååång norrlandsborre för Tobias Lundberg!

Spinn Att komma över femtio cm abborre är svårt, att fånga en ännu längre är riktigt svårt! En sådan abborre lyckades Tobias Lundberg från Eskilstuna fånga för en tid sedan!

Inga kommentarer
Välkomna på höstlovsfiske på Gotland!

Välkomna på höstlovsfiske på Gotland!

Notiser Missa inte Sportfiskarnas höstlovsfisken!. Här kommer tips om just det på Gotland...

Inga kommentarer
Två fiskar på två år - fiasko för 20-miljonersprojekt!

Två fiskar på två år - fiasko för 20-miljonersprojekt!

Eko/ Miljö Satsningen på att återskapa den utrotade laxstammen i Moälven har stött på problem. Fiskvandringen i 20-miljonerssatsningen, omlöpet vid Anundsjö kraftverk, är obefintlig...

Inga kommentarer
Nu kan fiskarna vandra längre i Sennan!

Nu kan fiskarna vandra längre i Sennan!

Eko/ Miljö Från och med i tisdags kan lax och andra fiskar vandra längre upp i ån Sennan än vad de tidigare har kunnat göra. Det är första gången sen 1912...

Inga kommentarer
Mångmiljonprojekt ska studera hur syrebrist påverkar fisken i Östersjön!

Mångmiljonprojekt ska studera hur syrebrist påverkar fisken i Östersjön!

Eko/ Miljö Ett internationellt forskarteam har fått nästan elva miljoner kronor för att studera vilka effekter syrebrist har på fisk...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.