+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Anrika Blixtsport nyöppnar stor fiskebutik den 25 november!
Anrika Blixtsport nyöppnar stor fiskebutik den 25 november!
Fotograf: Privat

Anrika Blixtsport nyöppnar stor fiskebutik den 25 november!

Måndagen den 25 november 10,00 öppnar Umeås äldsta butik i nya lokaler på Björnvägen 9 Mariedal efter huserat de senaste 38 åren i det kända blåa huset på Kungsgatan 94 öst på stan.

Blixtsport startades 1953 för över 66 år sedan samma år som Coca Cola introducerades i Sverige, då Mora Nisse Karlsson vinner sitt nionde och sista Vasalopp (Blixt Einar som startade Blixtsport fick just namnet för slagit Mora Nisse en gång), då Sverige blir världsmästare i ishockey för första gången, då Englands drottning Elisabeth kröns, då de första svenska charterresorna till Mallorca inleds mm.

Cirka 65000 personer besöker butiken varje år och har blivit en viktig mötesplats samt har ett unikt allmänintresse bland Umeborna med kranskommuner. Blixtsport äger också en av Sverige största samlingar av antika föremål av fiskeböcker, rullar, spön med mera och en del av den samlingen tillsammans med den 66 år gamla historiken kommer att genomsyra butiken. Det blandas med det moderna för att ta butiken till nästa nivå för att kunna leva i en allt hårdare detaljhandel. En annan unik sak med Blixtsport är Sören Engström som jobbat i butiken i 38 år och är den som jobbat längst i Sverige i en sportfiskebutik, han kan fiske milt sagt och är mister fiske i Umeå nummer 1.

Så den 25 november 10,00 öppnas dörren till Blixtsport, vi är mycket medvetna om allmänintresset och förväntar oss ett stort intresse samt en stor invasion av kunder. Just på grund av det stora allmänintresse så därför bjuder vi in er massmedia också att bevaka händelsen när Umeås äldsta butik öppnar i ett nytt handelsläge, mycket välkomna med att rapportera om öppningen, historian i Umeå, museiföremålen med mera. Med vänliga hälsningar Ronny Brännström ägare med fantastisk personal.

//BlixtsSport

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaBorgs Motor - En sportfiskares Tomteverkstad!

Borgs Motor - En sportfiskares Tomteverkstad!

Magazinet Häng med till Borgs Motor, en av Sveriges största försäljare av sportfiskebåtar! Med start 1918, personal som sportfiskar och mååånga sålda båtar vet man vad man gör...

Inga kommentarer
Böter och betalning till brottsofferfonden för tjuvfiske!

Böter och betalning till brottsofferfonden för tjuvfiske!

Notiser Det här tjuvfisket lönade sig inte! Tingsrätten i Växjö dömde två tjuvfiskare för brott mot fiskelagen till böter och ersättning till brottsofferfonden...

Inga kommentarer
Olagligt åfiske undersöks - igen!

Olagligt åfiske undersöks - igen!

Eko/ Miljö Under förra veckan anmäldes ett misstänkt olagligt ålfiske på Öland. Redskapen har beslagtagits...

Inga kommentarer
Tjuvfiskare går inte i karantän, de plundrar i mörkret!

Tjuvfiskare går inte i karantän, de plundrar i mörkret!

Eko/ Miljö Då den globala pandemin tvingar världens länder att stänga ner många verksamheter, så utnyttjar nu industriella fiskefartyg denna brist på tillsyn för att ytterligare plundra havet ytterligare...

Inga kommentarer
Testat – Abborrspö Golden Feather PRO  6-28 gram!

Testat – Abborrspö Golden Feather PRO 6-28 gram!

Magazinet Det är kul att stifta bekantskap med nya ”brands”. Under vintern och tills nu har det här spöet från Interfiskes varumärke Armada Tackle fått följa med på fisken både i Sverige och i Holland...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.