+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Ny sökfunktion för fiskeintresserade barn och ungdomar!
Ny sökfunktion för fiskeintresserade barn och ungdomar!
Fotograf: Privat

Ny sökfunktion för fiskeintresserade barn och ungdomar!

Visste ni att i 8 av 10 fiskevatten erbjuder barn och ungdomar att fiska fritt? iFiske har nu släppt en ny sökfunktion för att göra det enkelt för våra unga fiskare att söka efter och hitta till dessa fiskevatten.

Genom att knappa in sin ålder och var i landet de vill fiska, kan nu unga fiskeintresserade snabbt och enkelt få fram en lista på de fiskevatten som erbjuder fritt fiske för dem.

“Får våra barn fiska gratis? Det är en av de absolut vanligaste frågorna vi får in till vår kundtjänst”, säger Anna Abrahamsson, marknadsansvarig på iFiske. “De flesta vet att fritt fiske gäller i våra fem stora sjöar och längst kusten, men vi hoppas nu att vår nya tjänst ska göra det enklare att fiska, öka fiskeintresset bland unga och få ut fler barn till alla andra fantastiska vatten runt om i landet


De flesta fiskevårdsområdesföreningar ser mycket positivt på att barn och ungdomar fiskar i deras vatten. Problemet har varit att informationen om var man får fiska fritt, och vilka lokala regler som gäller, ofta varit svårt att hitta.

“Under året har vi utfört ett omfattande arbete och kartlagt alla områden som finns på iFiske. Vi har läst fiskeregler, ringt runt, frågat och kompletterat fiskeregler. I slutändan byggde vi upp en sökbar databas av allting” fortsätter Anna. “Gensvaret har varit fantastiskt, 8 av 10 föreningarna upplåter nu fritt fiske för unga på ett eller annat sätt!”

iFiskes nya söktjänst omfattar alla drygt sju hundra fiskeområden som säljer fiskekort digitalt via iFiske, men på iFiske har man förhoppningar om att de andra aktörerna på marknaden också kan komplettera med liknande tjänster.

“Ett av våra mål med iFiske har sedan starten varit att göra sportfisket i Sverige mer tillgängligt. Vi vill göra det enkelt att fiska om förmedla denna fantastiska hobby till en ny generation av fiskare”, säger Kjell Ideskär, som var med och grundade iFiske.

Enligt en kartläggning av fiskevårdsområdesföreningarnas verksamhet som nyligen utfördes av Sveriges fiskevattenägareförbund tillsammans med länsstyrelserna i Östergötland och Jämtland, säger mer än varannan fiskevårdsområdesförening att de har stora problem med föryngring.

“Detta var det mest angelägna behovet i hela undersökningen! Vårt budskap till föreningarna är enkelt - om ni lockar fler unga till att fiska i sjön är väl chansen stor att några av dessa på sikt även kommer att vilja engagera sig i fiskevård och föreningens verksamhet?” avslutar Kjell.

Sökfunktionen är lanserad på iFiskes hemsida men kommer inom kort även att finnas i företagets app för smartphones. För mer information, se https://www.ifiske.se/ung

Om iFiske och Jighead AB.
Tjänsten iFiske.se drivs av Jighead AB. Det är idag landets ledande och största portal för försäljning av digitala fiskekort och modern förvaltning av fiskeområden. Förutom försäljning av fiskekort till allmänheten finns även omfattande information om alla fiskevatten som ingår. För de organisationer som säljer fiskekort på plattformen erbjuds ett stort utbud av tjänster, t.ex. för fisketillsyn, fångstrapportering, kundkommunikation och kartor. iFiske.se finns på www.iFiske.se eller via appen med samma namn för Android och iPhone. För frågor, kontakta företaget på info@ifiske.se eller via telefon +46 13 73330.

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 136 Nästa SistaTropisk fisk ska odlas i Aspa bruk - och säljas till matbutiker!

Tropisk fisk ska odlas i Aspa bruk - och säljas till matbutiker!

Eko/ Miljö I sommar kommer man att starta ett pilotprojekt med odling av fisken Tilapia i bassänger som värms med spillvärme från massabruket i Aspa...

Inga kommentarer
En fisk att minnas -Så gick det till när megaöringen fångades från isen!

En fisk att minnas -Så gick det till när megaöringen fångades från isen!

Vinter En fisk vi aldrig glömmer! Sebastian Wimans fantastiska ismetade brunöring, kanske den största fånga på metoden någonsin...

Inga kommentarer
Sportfiskarna - Mer verksamhet med nytt inspirationsmaterial!

Sportfiskarna - Mer verksamhet med nytt inspirationsmaterial!

Eko/ Miljö Sportfiskarna har tagit fram ett mycket omfattande och nytt inspirationshäfte för ungdomsledare, "Fiska med barn och ungdomar". Materialet kommer att bidra till mer verksamhet bland anslutna föreningar...

Inga kommentarer
Nytt samarbete rensar haven från 100 000 ton plast!

Nytt samarbete rensar haven från 100 000 ton plast!

Eko/ Miljö Hand in Hand och Håll Sverige Rent har fått 22,9 miljoner från Svenska Postkodlotteriet! Det satsas i projekt att skapa 4000 småföretag som förbättrar försörjningsmöjligheter för utsatta människor i Indien och Kenya...

Inga kommentarer
Misstanken - Invasiv fiskart muterar på Västkusten!

Misstanken - Invasiv fiskart muterar på Västkusten!

Eko/ Miljö Svartmunnade smörbulten verkar sprida sig mot öppet hav! Ett beteende man inte väntat sig. Frågan är om smörbulten nu muterar...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.