+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Corona - Handlingsplan Kinnekulleträffen 2020!
Corona - Handlingsplan Kinnekulleträffen 2020!
Fotograf: Privat

Corona - Handlingsplan Kinnekulleträffen 2020!

Kinnekulleträffen 2020 kommer se lite annorlunda ut än tidigare år, vi har covid -19 att ta hänsyn till, det har vi inte haft förr och det ställer krav på arrangemanget.

Arrangörsstaben har i snart en veckas tid jobbat med framtagande av en riskanalys och handlingsplan för att kunna genomföra KKT 2020 enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

På kvällen den 19 mars höll vi ett planeringsmöte med hela trollingsektionen i Götene SFK. Vi har penetrerat, vridit och vänt på riskanalys/handlingsplan och vi är övertygade att vi, som situationen ser ut idag, kan genomföra KKT på ett bra sätt. Allt riskarbete skall hållas levande och aktivt - ingenting "är skrivet i sten" och vi följer vår folkvalda regerings beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande utvecklingen av covid -19.

Att drabbas av panik och redan nu kasta in handuken är inte vår stil - det är flera veckor kvar till KKT, mycket kan hända...

Handlingsplan

Begränsa antalet deltagare Kinnekulleträffen kan max ta emot 150 team, vi vet att det är ett "lagom" antal båtar att hantera i Hönsäters Hamn, vi har dessutom medvetet inte gjort vår fångsttavla större än så. De senaste åren har vi legat strax under 90 team. Innan coronasituationen kom till vår kännedom var vår prognos att vi, pga det grymma fisket som vi haft i Vänern de senaste åren, med lätthet skulle passerar 100 team. Nu är vi mer ovissa, vi förstår att folk är oroliga - men vi har en bra plan för att genomföra KKT trots covid -19! Vi dokumenterar hur många individer som är anmälda, historiskt sett har vi legat på runt 2,5 personer per team och det ser ut att stämma även i år (exempelvis 113 pers på 45 team ger ett snitt på 2,51 pers/båt)

1, Inga internationella deltagare på KKT 2020

Vi har haft få utländska team de senaste åren men vi har märkt av fler förfrågningar från Norge och Finland efter att TMB stängde. Norska trollare kan i dagsläget inte delta pga norska regler.

2, Klubbstugan stängs för deltagare

Kioskverksamheten kommer ske via luckförsäljning (fönster). Kontantfritt endast betalning med swish i år.

3, Inhägnat område med begränsat tillträde

Grönytan och parkeringen vid klubbstugan hägnas in. Maximalt en teammedlem per anmält team tillåts komma in i inhägnaden (undantag kan beviljas vid speciella omständigheter hos tävlingsledningen). Vi tillåter ingen publik i inhägnaden morgon och kväll. På dagen när trollarna är ute på sjön, tillåter vi fikasugna Hällekisbor att komma in i inhägnaden. Infomaterial tas fram om vikten av god handhygien, nys i armvecket, håll avstånd, undvik onödig kontakt och stanna hemma om vid förkylning, hosta, feber eller allmänt sjukdomstillstånd (enkla regler som gäller i hela samhället)

4, Begreppet "7 fot för helvete"

Vi lanserar begreppet "7 fot för helvete!!" De flesta trollar idag med 7 fot långa spön, ni vet exakt hur långt 7 fot är och det är en vettig tumregel att hålla sig ca 7 fot från andra deltagare.

5, Fredagen skepparmöte

Fredagens skepparmöte hålls i inhägnaden - max en deltagare per team, startpåsarna delas ut efter upprop från scen, i startpåsarna finns fångst- och säkerhetsbrickorna. Ev priser från utlottningar ligger i startpåsen.

6, Lördagens och söndagens skepparmöte

Hålls per VHF-radio på kanal 72. Fångst- och säkerhetsbrickorna kan hämtas ut på tavlan från tidig morgon, tänk på att max en deltagare tillåts i inhägnaden och håll avstånd "7 fot för helvete!"

7, Inlämning fångst- och säkerhetsbrickor

Sker på tavlan som hänger på klubbstugans gavel, ta det lugnt och trängs inte, tänk på att hålla avstånd "7 fot för helvete!"

8, Invägningen

En teammedlem tillåts inträde i inhägnaden och ställer sig i kön, håll avstånd "7 fot för helvete!". Teammedlemmen följer inte med upp på scen utan står kvar på backen och följer invägningen på avstånd. Invägningsprotokoll signeras ej av teammedlemmen, funktionären signerar genom att anteckna teammedlemmens namn på protokollet.

9, Kinnekulle Salmon Showdown utgår

De team som betalt in 100kr extra får en värdecheck att handla för i kiosken (valfritt att användas, pengarna går ju till smolt...)

10, Rensbordet stängs

Rensbordet stängs då det är ett ställe där folk normalt sett står väldigt tätt då det är trångt bakom vår klubbstuga.

11, Inga prisutdelningar på fredag och lördag

Information läggs ut om dagens resultat på våra sociala medier. De team som vinner delpriser och ev utlottningspriser kan hämta sitt pris vid scen i samband med att fångst- och säkerhetsbrickorna hämtas morgonen efter.

12, Prisutdelning söndag

Inga pristagare kommer upp på scen, inga intervjuer sker. Fortfarande max en deltagare per team i inhägnaden, tänk på att hålla avstånd "7 fot för helvete!" Top tre (3) på KKT resp STM får komma in i inhägnaden för fotografering efter prisutdelningen är klar.

13, Toaletter Klubbstugans toalett är stängd för deltagare

Bajjamaja sätts upp utomhus. Bajjamaja, toaletten i småbåtshamnen och klubbstugans toalett skall ha handsprit. Rutin för rengöring tas fram.

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 150 Nästa Sista110 ton fiskeredskap stoppat från att bli skräp!

110 ton fiskeredskap stoppat från att bli skräp!

Eko/ Miljö Hela 110 ton uttjänta fiskeredskap har sedan slutet av 2019 tagits omhand och återvunnits för att inte riskera att bli skräp. Men framtiden är oviss för projektet Fiskereturen...

Inga kommentarer
Storabborre stod i gräset - Över båda drömgränserna för David Axelsson!!

Storabborre stod i gräset - Över båda drömgränserna för David Axelsson!!

Spinn David Axelsson slår till med sin sjätte SuperSizeabborre! Inte illa! Den här fisken har fina måtten 50 cm och prick 2000 gram!

Inga kommentarer
Jättehaj på grund i svenska vatten!

Jättehaj på grund i svenska vatten!

Eko/ Miljö Linda Johansson fick minst sagt ett minne för livet när en Brugd, världens näst största hajart, simmat in i en grund vik vid Styrsö...

Inga kommentarer
Linköping satsar på fisken - Största investeringen i natur någonsin!

Linköping satsar på fisken - Största investeringen i natur någonsin!

Eko/ Miljö Det är hela 150 år sedan fisken kunde vandra fritt genom Linköping! Stångåns sluss och kraftverk mitt inne i staden får nu en fiskväg...

Inga kommentarer
Film - Galna fighter med svenska blåfenade tonfiskar!

Film - Galna fighter med svenska blåfenade tonfiskar!

Eko/ Miljö Närmare 100 fantastiska blåfenade tonfiskar har i år fångats och märkts av svenska och danska team. Ett fiske som bara kan kallas för fantastiskt! I den här filmen finns massor av tonfisk, grymma fajter och mängder med adrenalin...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.