+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Information till föreningar och medlemmar i Sportfiskarna!
Friska människor mår bra av att vara ute i naturen och fiska.
Fotograf: Bengt Olsson

Information till föreningar och medlemmar i Sportfiskarna!

Vi har alla hamnat i en allvarlig situation på grund av Covid-19. Osäkerheten om den fortsatta utvecklingen är stor men helt klart kommer de allra flesta av oss att påverkas på olika sätt. Även om vitala samhällsfunktioner fungerar, kommer sjukvården att vara ansträngd och påverkan på ekonomi och sysselsättning är redan mycket omfattande.

Sportfiskarna tillhör de verksamheter som inte är mest drabbade. Vi påverkas dock också av den rådande situationen. Vi följer dagligen rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och anpassar verksamheten fortlöpande. Det har bland annat inneburit hemarbete i stor utsträckning för medarbetarna. Men eftersom en stor del av vår praktiska fiskevårdsverksamhet sker utomhus och enskilt eller i mindre grupper har vi kunnat fortsätta med det viktiga vatten- och fiskevårdsarbetet. Ungdomsverksamheten har påverkats på några platser där skolorna minskat verksamheten.

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat idrottsrörelsen att fortsätta med sin barn- och ungdomsverksamhet. Myndigheten har kommit med råd för hur den kan bedrivas med begränsad risk för smittspridning ”Information till idrotts och träningsanläggningar”. Man har också vid flera tillfällen betonat fördelarna för folkhälsan med att vara ute i friska luften och bedriva utomhusaktiviteter. Vi ser därför sportfiske och den verksamhet vi bedriver i Sportfiskarna som särskilt betydelsefull att främja just nu.

Vi är övertygade om att Sportfiskarna med 63 000 medlemmar, 400 klubbar och 60 anställda tjänstemän kan göra en viktig insats i detta läge, genom att erbjuda allmänheten tillgång till friluftsaktiviteter i form av sportfiske. Sportfiske utövas per definition utomhus och enskilt eller i mindre grupper där risken för smittspridning rätt hanterad är minimal. Vi tror att friska människor eller familjer som sitter hemma på grund av den allmänna situationen kommer att må bra av att komma ut i naturen och då gärna med ett fiskespö i handen.

Inom förbundet arbetar vi med ett antal idéer om hur vi kan anpassa och utveckla vår verksamhet utifrån det aktuella läget. Några frågor som varit uppe är hur vi kan stödja samhället i det aktuella läget tex fiskeaktiviteter i mindre grupper och olika familjeaktiviteter under lovtider. Vi planerar även för särskilda aktiviteter i våra egna fiskevatten runt Stockholm och Göteborg för att både tillgängliggöra fiske för allmänheten och erbjuda meningsfull användning av ledig tid. Gå gärna in och titta på vår hemsida ”Sportfiskarna.se” för att hitta närmaste fiskevatten om ni är intresserade. På ”Fiskekort.se” kan ni hitta fiskevatten även för andra delar av landet.

Aktiviteter i större grupper som exempelvis fisketävlingar innebär ett större risktagande för smittspridning. Folkhälsomyndigheten har, förutom de allmänna rekommendationerna tagit fram ett bra verktyg för ”Riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19” som alla anställda, förtroendevalda och arrangörer av aktiviteter inom Sportfiskarna ska följa.

Vi har mycket goda erfarenheter av samverkan med våra sportfiskeklubbar och enskilda medlemmar i vår ordinarie verksamhet och det kommer vara ännu viktigare i detta läge. Vi tar tacksamt emot hjälp med förslag för att hitta verksamhet som kan vara ett stöd i ett utsatt läge.

Tillsammans ska vi klara detta, hälsningar Joakim och StenDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 142 Nästa SistaGäddpodden nr fyra - ett mörkare avsnitt!

Gäddpodden nr fyra - ett mörkare avsnitt!

Notiser Idag är det Julafton för oss gäddnördar! Avsnitt fyra av Gäddpodden ute nu! Det blir en mörkare och mer nagelfarande upplaga än vanligt...

Inga kommentarer
Ny karttjänst för att sprida information om fiske!

Ny karttjänst för att sprida information om fiske!

Notiser Fiskekartan.se växer med funktioner, nu finns nya karttjänster som används för att sprida information fiske...

Inga kommentarer
Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!

Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!

Notiser Chris Wine and Spirits med drycken Catch & Release skänker 1 krona per såld flaska till fiskevården...

Inga kommentarer
Talma sameby ger sig inte - kräver rätten till jakt och fiske!

Talma sameby ger sig inte - kräver rätten till jakt och fiske!

Notiser Talma sameby ger sig inte, skriver nu till regeringen och kräver att staten slutar sälja jakt- och fiskekort på samebyns område, samebyn hävdar ensamrätt...

Inga kommentarer
Swedish Perch Tournament 2020 startar snart!

Swedish Perch Tournament 2020 startar snart!

Tävling Nu är det lite mer än en vecka till årets första deltävling av Swedish Perch Tournament 2020. Första tävlingen sker på Roxen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.