+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Claes Svartzonker Claesson ansluter till Team Mojoboats!
Claes Svartzonker Claesson ansluter till Team Mojoboats!
Fotograf: Privat

Claes Svartzonker Claesson ansluter till Team Mojoboats!

Vi välkomnar Sveriges i särklass mest omtyckta och mest välkända fiskeprofil Claes Svartzonker Claesson till Team Mojoboats! Claes rattar numera en Tracker ProTeam 175 TXW Tournament Edition utrustad med en Evinrude E-Tec 75hk.
 
Jag behövde en båt som klarar av att ta mig dit jag vill snabbt och även i grövre sjö, men samtidigt inte en allt för stor båt eftersom jag har lite begränsat utrymme att förvara den på. Berättar Claes och fortsätter. 
 
- Jag provade en 175 TXW hos Mojoboats för en tid sedan tillsammans med Albin. Dagen bjöd på riktigt tuffa förhållanden med rejäl vind och byar upp mot 16-17 meter i sekunden, men båten gick galet bra även i de vågorna. Något man kanske inte tror när det kommer till en mindre bassboat som denna. Trackers patenterade Mod-V skrov levererade över förväntan.
 
Claes bestämde sig omedelbart där och då och vi beställde båten samma dag. 
 
Eftersom jag tävlar väldigt mycket och vi oftast då är tre man i båten och har proppfullt med utrustning vill jag ha en båt med stora stuvutrymmen där man får rena ytor för fiske. Efter att provkört båten jag skulle säga att vi utan tvekan då kan ligga i 34 knop fullpackad med tre pers. Men inte bara det, den stora fördelen är hur lättdriven 175:an är. Det betyder att även i starten kommer vi ta väldigt många andra tävlanden när vi smackar iväg. 
 
Om motorvalet resonerar Claes.
 
Jag valde en E-Tec från Evinrude just för vridet i starterna. Tvåtaktaren fullkomligt kastar upp båten i plan. Sedan att den är den mest miljövänliga maskinen på marknaden är också en viktig aspekt.
 
Claes rattar numera en Tournament Edition variant av 175 TXW. Den enda i Sverige än så länge. Skillnaden för svenska marknaden är egentligen bara den vita färgen, exklusivare ratt och infällbara knapar. I USA betyder varianten mer avancerad elektronik, men Claes har redan sedan tidigare ett samarbete med Navico och Lowrance så vi utrustade hans båt med HDS Live 12 i fören och 9 vid pulpeten. Båda på svängbara RAM-fästen. I fören sitter även Lowrance nya elmotor Ghost. 
 
Alla har ju sett problemen jag haft på PikeFight med olika håvar och skit. Det är ju för att det varit trångt. Vi är tre man i en båt. Det kanske bara syns två, men det är spön och grejer överallt. Nu har jag nästan lika mycket grejer i TXW’n men de syns inte! Så mycket som Freewater-grabbarna och Philip antagligen svurit när de filmat tidigare också. Nu finns det ytor att röra sig på.
 
Den här båten kommer göra mig till en bättre och gladare fiskare utan tvekan!
 
 

Vi har känt Claes länge och småpratat om detta i åratal och är extremt glada att äntligen ha han ombord Team Mojoboats! Kolla in det rykande färska YouTube-klippet där Claes går igenom båten och provkör den för första gången.

Mojoboats


 
 
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 156 Nästa SistaBlack Weekend - Årets största rea hos EL-GE Sportfiske!

Black Weekend - Årets största rea hos EL-GE Sportfiske!

Press/ reklam Vid tolvslaget i natt startar Black Weekend på EL-GE Sportfiske. Det innebär mängder av erbjudanden och galet låga priser på massor av aktuella varor. Så passa på att fynda nu...

Inga kommentarer
Nya Humminbird APEX - exceptionell ekolodsprestanda!

Nya Humminbird APEX - exceptionell ekolodsprestanda!

Press/ reklam Med nya APEX-serien lanserar Humminbird sin största skärm någonsin, exceptionell ekolodsprestanda och med fokus på nätverksfunktioner utlovas något alldeles extra...

Inga kommentarer
Miljödom skapar fria vandringsvägar till Hornsjön på Öland!

Miljödom skapar fria vandringsvägar till Hornsjön på Öland!

Eko/ Miljö Ölands största sjö, Hornsjön, kommer nu att få en faunapassage så att fisk kan vandra upp och leka i sjön.

Inga kommentarer
Ekosystem och hållbarhet i fokus på Östersjöfiske 2020!

Ekosystem och hållbarhet i fokus på Östersjöfiske 2020!

Eko/ Miljö Det fanns en bred enighet om ekosystemets betydelse bland talare och medverkande vid sista upplagan av Östersjöfiske 2020...

Inga kommentarer
Illegala ålfisket minskar säger HaV!

Illegala ålfisket minskar säger HaV!

Notiser Ny teknik och fler kontroller har fått ner tjuvfisket efter den rödlistade ålen. Bland annat startade övervakning med drönare under 2018.

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.