+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Projekt SalmonSustainable - nytt laxprojekt i norr!
Projektledaren Glenn Douglas fiskar själv gärna lax och havsöring
Fotograf: Thomas Johansson

Projekt SalmonSustainable - nytt laxprojekt i norr!

Sportfiskarnas arbete med att skapa en långsiktigt hållbar förvaltning av våra östersjölaxälvar fortsätter nu med ett nytt projekt.

”Salmo Sustainable - Hållbar förvaltning av lax och havsöring” tar avstamp i de senaste årens projektinsatser och syftar till att skapa ett ekologisk och hållbart älvfiske och en adaptiv förvaltning av lax och havsöring i Norrbotten med ökad lokal delaktighet.

-Under senaste åren har vi bland annat provat olika insatser i pilotprojekt i Råne älv och vi vill nu sprida lärdomar därifrån inom övriga vattendrag i Norrbotten och samtidigt se om det finns andra initiativ som vi kan drar nytta av, kommenterar projektledaren Glenn Douglas.

Projektet utgår från Norrbotten, detta tack var finansiering från Norrbottens länsstyrelsen och LOVA- bidrag. (Lokala Vattenvårdsprojekt) Projektet bygger på att etablera ett nätverk och skapa förtroende och delaktighet från de lokala förvaltande organisationerna efter den modell som utvecklades i pilotområden längs Råne älv.

-Samtidigt vill vi fortsatt bevaka det som händer inom den nationella och internationella förvaltningen så att alla kan dra nytta av de ekonomiska möjligheter som östersjölaxen har potential att skapa. Att samtidigt försöka skydda laxbestånden mot klimatförändringar är en annan stor och viktig utmaning, säger Glenn Douglas.

Kontakt: Glenn Douglas, projektledare lax, 070-570 22 89, glenn.douglas@sportfiskarna.se
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaVill du hjälpa forskningen - Karlstad Kommun söker gäddfiskare!

Vill du hjälpa forskningen - Karlstad Kommun söker gäddfiskare!

Eko/ Miljö Som en av våra största rovfiskar är gäddor bra för att mäta kvicksilverhalten i våra sjöar. Karlstad Kommun söker gäddfiskare för att fiska gäddor för provtagning...

Inga kommentarer
Skokloster - ny plats för Swedish Game Fair och nytt datum!

Skokloster - ny plats för Swedish Game Fair och nytt datum!

Mässor Jakt- och sportfiskemässan Swedish Game Fair tar paus 2020 pga Coronaviruset. Mässan återuppstår i maj 2021 på ny plats, Skokloster...

Inga kommentarer
Beviljad skyddsjakt på skarv i Gävlebukten!

Beviljad skyddsjakt på skarv i Gävlebukten!

Eko/ Miljö Ett efterlängtat beslut! Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv på öarna Pålsgrundet, Kalkstensgrundet, Långraten och Kaxarna i Gävlebukten...

Inga kommentarer
​HaV - Gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk!

​HaV - Gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk!

Eko/ Miljö Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket arbetar för närvarande med att ta fram en ny gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk...

Inga kommentarer
Fiskare vill ha skyddsjakt på säl i Mälaren!

Fiskare vill ha skyddsjakt på säl i Mälaren!

Eko/ Miljö Svenska insjöfiskare vill ha skyddsjakt på gråsäl i Mälaren! Sälen syns allt oftare i Mälaren och...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.