+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Gattis Bosse Teuchler till nytt svenskt Färnarekord!
Gattis Bosse Teuchler till nytt svenskt Färnarekord!
Fotograf: Storfiskregistret

Gattis Bosse Teuchler till nytt svenskt Färnarekord!

Specimenräven och färnaspecialisten Bosse Teuchler är ett känt namn i många fiskekretsar. Speciellt när det gäller färnamete är hans namn och hans resultat genom åren något som nämns med största respekt. Och nu har han slagit till ordentligt – med ett nytt svenskt rekord.

Det var i början av maj som Bosse besökte Svartån med färnafiske i kikaren. Tanken var att lägga ett par dagar och själv försöka fånga någon storfärna, men framför allt att brorsonen Loke skulle få någon färna. Bosses bror Janne, också en välkänd storfiskare och pappa till Loke var också med. Och visst fick trion färnor, även om det stundtals var knepigt fiske.

Bosse berättar själv om fisket:

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank.

– Färnan visade sig vara 61,5 centimeter lång, med en omkrets om 42 centimeter och en vikt på 3 605 gram, alltså 25 gram över gällande rekord. Dessutom var fisken Bosses 30:e färna över tre kilo – bara det är ju helt makalöst, berättar Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas storfiskregistrerare.

Vågen som användes har testats av Sportfiskarna i ett laboratorium och Bosse Teuchlers färna är nu utsedd till nytt svenskt rekord. Stort grattis till en härlig fångst och till nytt svenskt rekord.

Läs mer om alla registrerade storfiskar och sportfiskerekord på: Storfiskregistret
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaVill du hjälpa forskningen - Karlstad Kommun söker gäddfiskare!

Vill du hjälpa forskningen - Karlstad Kommun söker gäddfiskare!

Eko/ Miljö Som en av våra största rovfiskar är gäddor bra för att mäta kvicksilverhalten i våra sjöar. Karlstad Kommun söker gäddfiskare för att fiska gäddor för provtagning...

Inga kommentarer
Skokloster - ny plats för Swedish Game Fair och nytt datum!

Skokloster - ny plats för Swedish Game Fair och nytt datum!

Mässor Jakt- och sportfiskemässan Swedish Game Fair tar paus 2020 pga Coronaviruset. Mässan återuppstår i maj 2021 på ny plats, Skokloster...

Inga kommentarer
Beviljad skyddsjakt på skarv i Gävlebukten!

Beviljad skyddsjakt på skarv i Gävlebukten!

Eko/ Miljö Ett efterlängtat beslut! Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv på öarna Pålsgrundet, Kalkstensgrundet, Långraten och Kaxarna i Gävlebukten...

Inga kommentarer
​HaV - Gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk!

​HaV - Gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk!

Eko/ Miljö Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket arbetar för närvarande med att ta fram en ny gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk...

Inga kommentarer
Fiskare vill ha skyddsjakt på säl i Mälaren!

Fiskare vill ha skyddsjakt på säl i Mälaren!

Eko/ Miljö Svenska insjöfiskare vill ha skyddsjakt på gråsäl i Mälaren! Sälen syns allt oftare i Mälaren och...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.