+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!
Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!
Fotograf: Lars Vallin Sportfiskarna

Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!

Våra strömmande vatten har betalat ett högt pris för industrialiseringen av Sverige. Liten hänsyn togs tidigare till miljön och fiskbestånden. Den ekologiska statusen i många vattendrag är fortfarande dålig. Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund möter dessa utmaningar med konkreta åtgärder. Runt om i landet sker omfattande praktisk vatten- och fiskevård via regionkontor och anslutna ideella lokalföreningar. Målet är alltid en ökad biologisk mångfald. 

- Vi är glada över att bli stödpartner i Sportfiskarnas arbete för livet i strömmande vattendrag. Som leverantör vill vi verka för en hållbar utveckling och är övertygade om att omsorg om människor och miljö också gynnar affärerna, särskilt på lång sikt, säger Stefan Petersson, Commercial Director och Partner på Chris Wine and Spirits.

Chris Wine and Spirits arbetar målmedvetet med hållbarhetsfrågor inom Viva Wine and Spirits Group. Med 1 krona per såld flaska av vinet Catch & Release kommer Chris Wine and Spirits nu att stödja exempelvis biotopvård, borttagande av vandringshinder, andra former av praktisk restaurering och återintroduktion av fisk genom utsättning. 

CR
- Vin passar dåligt med fiske men bra med fisk. Att fler företag med koppling till vår verksamhet ser värdet av det arbete vi utför är glädjande. Med stödet från försäljningen av Catch & Release kommer vi kunna sätta spaden i backen vid ännu fler vattendrag, kommenterar Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare. 

Läs mer om Sportfiskarnas miljöarbete här.

Läs mer om Chris Wine and Spirits hållbarhetsarbete här.
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaVill du hjälpa forskningen - Karlstad Kommun söker gäddfiskare!

Vill du hjälpa forskningen - Karlstad Kommun söker gäddfiskare!

Eko/ Miljö Som en av våra största rovfiskar är gäddor bra för att mäta kvicksilverhalten i våra sjöar. Karlstad Kommun söker gäddfiskare för att fiska gäddor för provtagning...

Inga kommentarer
Skokloster - ny plats för Swedish Game Fair och nytt datum!

Skokloster - ny plats för Swedish Game Fair och nytt datum!

Mässor Jakt- och sportfiskemässan Swedish Game Fair tar paus 2020 pga Coronaviruset. Mässan återuppstår i maj 2021 på ny plats, Skokloster...

Inga kommentarer
Beviljad skyddsjakt på skarv i Gävlebukten!

Beviljad skyddsjakt på skarv i Gävlebukten!

Eko/ Miljö Ett efterlängtat beslut! Länsstyrelsen Gävleborg har beviljat skyddsjakt efter skarv på öarna Pålsgrundet, Kalkstensgrundet, Långraten och Kaxarna i Gävlebukten...

Inga kommentarer
​HaV - Gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk!

​HaV - Gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk!

Eko/ Miljö Havs- och vattenmyndigheten och Jordbruksverket arbetar för närvarande med att ta fram en ny gemensam strategi för svenskt fiske och vattenbruk...

Inga kommentarer
Fiskare vill ha skyddsjakt på säl i Mälaren!

Fiskare vill ha skyddsjakt på säl i Mälaren!

Eko/ Miljö Svenska insjöfiskare vill ha skyddsjakt på gråsäl i Mälaren! Sälen syns allt oftare i Mälaren och...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.