+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!
Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!
Fotograf: Lars Vallin Sportfiskarna

Catch and Release stödjer Sportfiskarnas miljöarbete!

Våra strömmande vatten har betalat ett högt pris för industrialiseringen av Sverige. Liten hänsyn togs tidigare till miljön och fiskbestånden. Den ekologiska statusen i många vattendrag är fortfarande dålig. Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund möter dessa utmaningar med konkreta åtgärder. Runt om i landet sker omfattande praktisk vatten- och fiskevård via regionkontor och anslutna ideella lokalföreningar. Målet är alltid en ökad biologisk mångfald. 

- Vi är glada över att bli stödpartner i Sportfiskarnas arbete för livet i strömmande vattendrag. Som leverantör vill vi verka för en hållbar utveckling och är övertygade om att omsorg om människor och miljö också gynnar affärerna, särskilt på lång sikt, säger Stefan Petersson, Commercial Director och Partner på Chris Wine and Spirits.

Chris Wine and Spirits arbetar målmedvetet med hållbarhetsfrågor inom Viva Wine and Spirits Group. Med 1 krona per såld flaska av vinet Catch & Release kommer Chris Wine and Spirits nu att stödja exempelvis biotopvård, borttagande av vandringshinder, andra former av praktisk restaurering och återintroduktion av fisk genom utsättning. 

CR
- Vin passar dåligt med fiske men bra med fisk. Att fler företag med koppling till vår verksamhet ser värdet av det arbete vi utför är glädjande. Med stödet från försäljningen av Catch & Release kommer vi kunna sätta spaden i backen vid ännu fler vattendrag, kommenterar Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare. 

Läs mer om Sportfiskarnas miljöarbete här.

Läs mer om Chris Wine and Spirits hållbarhetsarbete här.
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaFrågor och svar om säl i svenska vatten!

Frågor och svar om säl i svenska vatten!

Blogg 2013 Vissa arter engagerar mer än andra. Tex säl och skarv! Här finns massor med info om just sälen för den som vill vara påläst kring problemen...

Inga kommentarer
Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Fluga När det gäller att fånga abborre på fluga så är det få personer som besitter den kompetens som Daniel Bergman gör. Han har det senaste åren verkligen utvecklat flugfisket efter abborre, utvecklar nya flugmönster och fått flera människor att inse att abborre är en fantastisk fisk att jaga med flugspö...

Inga kommentarer
Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Notiser Äntligen! Sunt förnuft får råda!Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

6 kommentarer
Ståstorpsån restaureras!

Ståstorpsån restaureras!

Eko/ Miljö En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Planen är att hela vattendraget ska återställas genom...

Inga kommentarer
EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

Eko/ Miljö Östersjöns enda valsort, tumlaren, får bristande skydd i Sverige anser EU-kommissionen, som kräver att Sverige vidtar omedelbara åtgärder...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.