+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Nyheter - Raymarine Axiom+ och ett helt nytt utbud av elektroniska sjökort!
Nyheter - Raymarine Axiom+ och ett helt nytt utbud av elektroniska sjökort!
Fotograf: Privat

Nyheter - Raymarine Axiom+ och ett helt nytt utbud av elektroniska sjökort!

FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) introducerar idag Raymarine Axiom+, en kraftfull multifunktionsserie (MFDs) för sportfiske, cruising och seglare, samt ett helt nytt utbud av kartografi - Raymarine LightHouse™ Sjökort. De nya sjökorten innehåller mängder med information men är samtidigt mycket tydliga och lättolkade.

Axiom+ är uppföljaren till Raymarines prisvinnande Axiom® serie. Den är utvecklad för snabbhet, omedelbar respons och förberedd för framtida uppdateringar och expanderade möjligheter. Axiom+ finns med både 7-, 9- och 12-tums display och har utrustats med en prestanda optimerad fyrkärnig processor för att omedelbart och sömlöst uppdatera sjökortsbilden, visa multipla ekolodskanaler och navigation med Raymarine kameror för augmented reality.

Den nya displayen erbjuder exceptionell bildåtergivning i alla ljusförhållanden tack vare den ljusstarka IPS LCD-skärmen som är 25% ljusstarkare än tidigare Axiom modeller och ger dessutom vidare betraktningsvinklar. Axiom+ har även en förbättrad pekskärm genom Raymarine’s tåliga HydroTough™ nano-beläggning av skärmen. Beläggningen gör skärmen tåligare och den är vatten- och oljeavstötande vilket gör pekskärmen mer mer exakt i alla förhållanden.

Axiom+ är baserad på det som så många fritidskeppare uppskattade med multifunktionsserien Axiom. Bland annat fyra inbyggda ekolodskanaler, däribland RealVision™ 3D som ger en omfattande bild av världen under ytan. Men Axiom+ är förbättrad med bland annat en ny generations ultrakänslig GPS/GNSS mottagare med fyra gånger så hög känslighet, det ger en nogrannare navigation, även när den monteras på mer krävande sätt.

Samtidigt som den uppgraderade Axiom+ serien lanserar Raymarine även ett helt nytt utbud av elektroniska sjökort under namnet LightHouse. LightHouse-sjökorten bygger på kartdata från officiella sjökorts databaser runt hela världen och i Sverige baseras korten främst på data från Sjöfartsverket och Hydrographica vilket ger dom en mycket bred och exakt täckning av Svenska farvatten. LightHouse-sjökorten kommer att erbjuda Raymarine användarna ett extremt tydligt och anpassningsbart sjökort med hög detaljnivå och möjligheten att upptäcka resmål även på land, intressepunkter för sportfiske och ”points-of-interest” (POI).

Sjökorten är smart utvecklade för både fritidsbåtar och yrkessjöfart. Användaren kan enkelt växla mellan antingen en officiell sjökortspresentation för kommersiella fartyg och mer informationsrik visning för fritidsbåtar. Som skeppare kan man även välja mellan fyra färgteman för att optimera sjökortsbilden för starkt solljus, dagsljus, skymning eller natt.

Raymarine-användare har även möjlighet att abonnera på en LightHouse Premium prenumeration som ger tillgång till sjökortsuppdateringar, ett utökat bibliotek med points-of-interest punkter och omfattande satellitbilds data från Mapbox.

“Axiom+ är baserad på det som så många fritidskeppare uppskattade med Axiom men tar det en nivå högre med förbättrad prestanda, enklare navigation och exceptionell visibillitet,” säger Gregoire Outters, Vice President och General Manager på Raymarine. ”Kombinerar man dessa egenskaper med våra nya LightHouse-sjökort så får våra användare ett spännande, kraftfullt och sofistikerat nytt alternativ för navigation.”

Varje modell erbjuds med 3-års garanti (kräver registrering). Axiom+ finns för omgående leverans hos Raymarines återförsäljare och priset börjar på € 745.00 ex. moms för en Axiom+ 7. De nya LightHouse-sjökorten kommer att släppas under kvartal 3 och kommer då kunna väljas till vid köp en ny Axiom+ MFD. Det kompletta utbudet av LightHouse-sjökort kommer även finnas tillgängligt för separat köp på raymarine.com/marine-charts/. Sjökortspriserna kommer att börja på € 95.00 ex. moms.

För mer information om Raymarine Axiom+, besök https://www.raymarine.eu/multifunction-displays/axiom-plus/

För mer information om Raymarine LightHouse sjökort, besök https://www.raymarine.co.uk/marine-charts/lighthouse-charts.html

 Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaVinn ett Lowrance Hook Reveal ekolod!

Vinn ett Lowrance Hook Reveal ekolod!

Livefiske Nu på måndag är det LIVEfiske med Martin Wasberg och Manuel Fyrestam, vi jagar fina skärgårdsabborrar ihop! Inte nog med det! Du kan vinna ett ekolod!

Inga kommentarer
Fina resultat på Stockholms DM i Abborre

Fina resultat på Stockholms DM i Abborre

Tävling Tretton båtlag kom till start lördagen den 25:e juli för Stockholms DM i abborre och bjöds på ett härligt sommarväder. Vädret var bra men som vanligt fick lagen kämpa för att hitta de abborrar de ville ha...

Inga kommentarer
Ny serie FishEco Buster Jerk - Fyra små rätter!

Ny serie FishEco Buster Jerk - Fyra små rätter!

Notiser Tre helt nya FishEco Buster Jerks! Blodpudding, Lingonsylt och Ärtsoppa ser dagens ljus, nu ska dom provfiskas...

Inga kommentarer
Välkommen till Ungdomsfiskets dag i Mörrumsån den 30 augusti!

Välkommen till Ungdomsfiskets dag i Mörrumsån den 30 augusti!

Notiser Möjlighet för barn och ungdomar att testa fiska i ett av världens mest omtalade fiskevatten, Mörrumsån! Inte missa det...

Inga kommentarer
Miljöpartiet - Förbjud bottentrålning och ålfiske!

Miljöpartiet - Förbjud bottentrålning och ålfiske!

Eko/ Miljö I samband med Västerhavsveckan har Miljöpartiet gått ut med krav på stopp för ålfiske och bottentrålning! Krav som nu debatteras i kvällspressen då yrkesfisket kraftigt motsäger sig...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.