+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
SM för klubblag i  internationellt mete avgjort!
SM för klubblag i internationellt mete avgjort!
Fotograf: Privat

SM för klubblag i internationellt mete avgjort!

I helgen hölls årets SM för klubblag i  internationellt mete Karls Grav i Vänersborg.  Tävlingen arrangerades av fiskeklubben Splash från Göteborg.

Karls Grav är en 3,6 km   kanal som förbinder Vänern med Göta älv. Den är djup och bred  och gästas av de flesta vanligt förekommande vitfiskar såsom mört, löja, braxen, björkna .

Splashs lagmedlemmar besökte kanalen vid flera tillfälle för att få en bättre bild över fisket. Träningsfisket visade att det gick att få. ett bättre snitt på fisken genom att fiska feeder/bottenmete ca 25 m ut  men samtidigt att det gick att få betydligt fler fiskar  och ofta mer vikt genom fiske med teleskopspön på mellan 3-5 m.

Den vinnande taktiken blev snabbfiske efter löja med vikter på mellan 4 och 8 kg. Splash lyckades vinna tre av fyra sektioner båda dagarna  vilket ihop med två andra placeringar gav 10 poäng över två dagar (av åtta möjliga). Constellation från Stockholm tog silver  med 27 poäng och Lidköping brons med   38 poäng.

I Splash lag fiskade Andreas Sandberg, Shaun Keavney, Anssi Lehtevä och Mikael Tono. Coacher var Claes Hedström och Henrik Bengtsson. Splash representerar Sverige under VM för klubblag som går i Serbien 2021.

Läs mer om hur gänget fiskade  på Sensas Scandinvia facebook
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 151 Nästa SistaPåminnelse - missa inte 08 ABBORREN 31 oktober!

Påminnelse - missa inte 08 ABBORREN 31 oktober!

Tävling Lördag den 31 oktober är det dags för den årliga och mycket prestigefyllda båtfisketävlingen 08 ABBORREN! Anmäl dig nu!

Inga kommentarer
Rönne å ska bli en självklar fiskedestination!

Rönne å ska bli en självklar fiskedestination!

Notiser Rönne å och Ringsjöarna ska bli en självklar och attraktiv destination för laxfiske i Skandinavien. Nu startar sex kommuner en gemensam förstudie som ska kartlägga tänkbara platser för fiske och friluftsliv längs ån och ge underlag för hur naturturismen kan utvecklas...

Inga kommentarer
Sportfiskarna lanserar nytt fiskekort i Uppland!

Sportfiskarna lanserar nytt fiskekort i Uppland!

Notiser Lagom till höstlovet lanseras Sportfiskarnas nya Uppsalakort som ger tillgång till fiske i ett 10-tal sjöar i Uppland. Välkomna att prova fiskelyckan på våra vatten...

Inga kommentarer
Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Press/ reklam Hela Båtsverige jublar över regeringens förslag att ge tullen utökade befogenheter att stoppa misstänkt stöldgods...

1 kommentar
Trailer - Searching for Arapaima Gigas in the Amazons!

Trailer - Searching for Arapaima Gigas in the Amazons!

Notiser Det finns sportfiskare och så finns det sportfiskare utan gränser! Dom som reser 100:tals mil, tar sig över stock å sten, sumpmark och träsk för att förverkliga drömmen om det ultimata fisket!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.