+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!
Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!
Fotograf: Svedea

Nu finns hopp om färre båtmotorstölder!

Hela Båtsverige jublar över regeringens förslag att ge tullen utökade befogenheter att stoppa misstänkt stöldgods. – Äntligen, det är något vi kämpat för i många år. Nu gäller att tullen verkligen får de resurser som krävs för att nå effekt, menar Svedea.

I fredags 16 oktober publicerade Finansdepartementet ett efterlängtat pressmeddelande. Budskapet var att Tullverket ska ges utökade befogenheter att ingripa vid misstanke om brott. Förslaget har nu skickats på remiss och de nya reglerna föreslås gälla från 1 juli 2021.

– Det här är så efterlängtat. Vi har i många år hävdat att utförselkontroll är det mest kraftfulla sättet att komma tillrätta med båtmotorstölderna. Nu ser vi fram emot att lagen träder i kraft och att den därefter tillämpas effektivt, säger Göran Södergren produktchef för båtförsäkring på Svedea.

Tullens utökade befogenheter innebär bland annat att en tulltjänsteman ska kunna gripa misstänkta personer och beslagta gods. En tulltjänsteman ska även kunna använda sig av handfängsel samt kroppsvisitation för att fastställa en persons identitet.

– Lagändringen omfattar i princip de förändringar vi hoppats på. Magdalena Andersson har dessutom lovat att skjuta till pengar för att anställa fler tullare. Det behövs för att vi ska få samma möjligheter till utförselkontroll som våra nordiska grannar haft länge. Men det ser onekligen positivt ut, säger Göran Södergren. Svedea!Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Fredrik roddan Radsby skrev...
Jublar?
Bedrövligt att politiker och förd politik under decennier kunnat komma undan med att vara så frånvarande och bortkopplad från verkligheten.. Nä inget jubel här och nu ska vi inte glömma att de är ett förslag Säkert nån lättkränkt eller nåt annat hokus pokus som sätter stopp för de som är rätt och riktigt.. Men vi kan ju hoppas att sunt bondförnuft får råda.
Klockan 00:24, 22 Okt 2020

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 155 Nästa SistaSå fiskar du Buster Jerk - Jan O tipsar!

Så fiskar du Buster Jerk - Jan O tipsar!

Magazinet Jan Olsson är FishEcos och MagazineFishEcos chefredaktör, hängiven gäddfiskare och har alltid med sig en eller flera Buster Jerks på fiske. Här tipsar Jan O om hur han når framgång med Bustern, favoritfärger...

Inga kommentarer
Upp till 12.000 i böter för catch and release bild?

Upp till 12.000 i böter för catch and release bild?

Notiser Det händer grejer i vårt grannland Norge! För inte så länge sedan antogs en ny lag i Stortinget som avsiktligt eller oavsiktligt gör det lite vanskligt för norska sportfiskare...

1 kommentar
Black Week erbjudanden hos Borgs Motor!

Black Week erbjudanden hos Borgs Motor!

Press/ reklam Dax för Black week erbjudanden hos Borgs Motor mellan den 23-29 november! Kanonerbjudande på Meritsun lithium LIfePo4 batterier...

Inga kommentarer
Historien om ett av världens bästa gäddbeten!

Historien om ett av världens bästa gäddbeten!

Magazinet Buster Jerk! Ett av världens bästa gäddbeten! Här hittar du hela historien om hur det blev till, hur du fiskar det och vad proffsen väljer för färger och mycket mycket mer!

Inga kommentarer
Oskar Wilnersson gör det igen - abborre över båda drömgränserna!

Oskar Wilnersson gör det igen - abborre över båda drömgränserna!

Spinn Oskar Wilnersson är utan tvivel en av Sveriges skickligaste abborrfiskare! Nu kan han bocka av ännu en drömabborre över båda drömgränserna...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.