+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Det storskaliga fisket i Östersjön kostar samhället 387 miljoner årligen!
Det är du skattebetalare som finansierar ett sönderfiskat hav!
Fotograf: Jonn Leffmann, CC BY 3.0 wikimedia

Det storskaliga fisket i Östersjön kostar samhället 387 miljoner årligen!

Det hårt kritiserade men tyvärr lagliga industrifisket i Östersjön är inte bara ett högt spel med arter och biologisk mångfald! Det är en gigantisk förlust för samhället!

Att tillåta ett fåtal stora trålare att dammsuga Östersjön på sill och strömming för foderfisk kritiseras allt hårdare ur ett ekologiskt perspektiv. Man spelar helt enkelt rysk roulette med bestånden i dagsläget, samma yrkesfiske som redan havererat stora delar av Östersjöns torskbestånd fortsätter men med nya arter.

Nu visar ny forskning att det inte bara är ekologiskt förkastsligt, det är en samhällsekonomisk katastrof! Fisket kostar samhället närmare 400 miljoner kr årligen!

Det har forskaren och nationalekonomen Stefan Fölster kommit fram till och presenterat i en ny rapport beställd av stiftelsen BalticSea2020, läs hela rapporten här!
Dela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
Mörtmetarn skrev...
???
Så Anders Svensson, alla forskare har fel? och du o din blogg som ingen läser har rätt??? Du försvarar alltid yrkesfisket och är helt färgad i frågan! Vad vill du uppnå? skriva på en sportfiskesida där ingen vill ha ett sönderfiskat hav, känns som du borde kommentera någon annanstans!
Klockan 11:22, 18 Dec 2020

Anders Svensson skrev...
Det småskaliga fisket är det som subventioneras mest
Rapporten är författad av människor som inte har nån som helst koll. Jag gick igenom rapporten redan i september och kunde visa att den i stort sett är helt felaktig. På de flesta punkter. http://fiske.zaramis.se/2020/09/17/conrad-stralka-och-balticsea-2020-vill-forbjuda-allt-yrkesfiske/
Klockan 11:00, 18 Dec 2020

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 166 Nästa SistaCamp Mayfly Norrefors - ett förstklassigt regnbågsvatten!

Camp Mayfly Norrefors - ett förstklassigt regnbågsvatten!

Fluga Peter Svensson, Gälgreppet, har varit på besök i flugfiskeparadiset Norrefors! Hur det gick och andra tankar finns på bloggen...

Inga kommentarer
Dag två av KinnekulleOnline öppnar bra!

Dag två av KinnekulleOnline öppnar bra!

Tävling Dag två av KinnekulleOnline har börjat och det med besked! Vänern och dess laxar är på bra humör och flera fiskar över 100 cm har landats!

Inga kommentarer
Krönika av Anders Stridh - Nya annorlunda tider

Krönika av Anders Stridh - Nya annorlunda tider

Notiser Ny krönikör på Sportfiskarnas hemsida, Anders Stridh! Anders delar med sig av sitt fiske, tankar kring livet och annat...

Inga kommentarer
Anmäl dig till Norrlandsgäddan 1 och 2 nu!

Anmäl dig till Norrlandsgäddan 1 och 2 nu!

Tävling Nu har portarna öppnat för två nya tävlingar i Swedish Pike League, Norrlandsgäddan 1 & 2. Speciellt framtagna för att öka möjligheten för gäddfiskelag i norra Sverige att få tillgång till fler SM-kval och SPL-tävlingar...

Inga kommentarer
Kayakstore Online Battle - Live just nu!

Kayakstore Online Battle - Live just nu!

Tävling Femtio anmälda kajakfiskare är just nu ute på vattnet och tävlar! Under lördagen sänder Kayakstore live så ni kan följa resultaten från studion och även följa med ut på sjön!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.