+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sebile Flatt Shad...
Fotograf: Fredrik Johansson

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...
För en liten tid sedan så var Patrik Sebile på besök i Stockholm för att visa upp några av de beten Sebile har. Patrik sålde nyligen företaget Sebile till Pure Fishing där Abu garcia ingår så man kan nog räkna med att det kommer komma en hel del Sebile-beten ut på den svenska marknaden nästa år.

Jag testade några av dessa beten som Patrik pratar så passionerat om. Flera av dessa beten känns väldigt speciella och man har valt rätt speciella lösningar för att skapa en egen gång. Sebile jobbar med innovativ design och alla detaljer är noggrant genomtänkta och har en funktion. Det Sebile-bete som det kanske pratas mest om är Magic Swimmer, ett mjukt swimbait som påminner en del om Savage Gear mjuka 4-play. Jag valde dock att titta närmare på ett lite mer annorlunda bete.

Flatt Shad heter det bete som jag koncentrerade mig på. Betet finns i sju olika längder från det minsta på 35mm till det längsta på 124mm, dessa finns sedan i olika vikter. Kroppen är av plast och fylld med olja, glitter och rasselkulor. Det ska ge effekten av en skadad fisk som tappar fjäll, det är dock inte alla modeller som är genomskinliga.

Det som är mest speciellt med Flatt Shad är att betesögglan sitter på ryggen och själva formen med en bredare mage än rygg. Detta tillsammans gör att betet vibrerar riktigt mycket vid inspinning och ger betet en ettrig speciell gång. Det är rejält motstånd när man spinner in det och det kändes nästan som betet hakat upp sig. Man kan fiska hem betet på en mängd olika sätt och hastigheter som man kan se i videon längre ned.

Sebile Flatt Shad är inget nytt bete, det har funnits rätt länge och t ex blivit populärt inom bass-fisket i USA och i andra länder med lite varmare klimat. Vi får se huruvida det skördar samma framgångar i Sverige nu med Pure fishings förvärv av Sebile. Jag kommer definitivt att testa detta bete hårdare nästa säsong.Läs mer -> Flatt Shad produktsida

//Fredrik Johansson

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

3 kommentarer...
Albin skrev...
Jorå!
Ingen mer än jag som tror att detta kommer bli en dräpare på arga göshanar? Tex fiskad vertikalt över lekgrynnor eller närliggande kanter. Firetigern ser ruggig ut!
Klockan 21:12, 04 Dec 2011

Me skrev...
Nja....
Jag är skeptisk....
Klockan 17:46, 04 Dec 2011

Norrlandshunter skrev...
Beten
Liknar mangeboys skakis
Klockan 14:05, 04 Dec 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 123 Nästa SistaDrömfiske för grymma Klas Ringeborn!

Drömfiske för grymma Klas Ringeborn!

Vertikalfiske Vissa sportfiskare har något alldeles extra när det gäller att locka till sig riktigt stor fisk, en sådan är Klas Ringeborn från Vislanda... Den senaste tiden har han lyckats fånga sina tolfte och trettonde SuperSizefiskar...

Inga kommentarer
Gösen trivs och frodas i Byälven igen!

Gösen trivs och frodas i Byälven igen!

Eko/ Miljö Hårdare regler och utökade kontroller har gett en mer livskraftig gösstam i Byälven...

Inga kommentarer
Sjuka laxar på Västkusten ska undersökas!

Sjuka laxar på Västkusten ska undersökas!

Eko/ Miljö I år har man hittat sjuka laxar ovanligt tidigt på säsongen i flera vattendrag på Västkusten. Forskarna har undersökt fenomenet på ostkusten, men nu väntar nya undersökningar...

Inga kommentarer
Robotfisken som simmar motströms!

Robotfisken som simmar motströms!

Notiser Udda grej! Fiskroboten har fyllts med syntetiskt robotblod, blodet fungerar också som batteri för fisken...

Inga kommentarer
Välkomna på DM i Abborre i Stockholm 27 juli!

Välkomna på DM i Abborre i Stockholm 27 juli!

Tävling Den årliga abborrtävlingen VärtanBorren genomförs arrangeras i år även som DM i Abborre för distriktet i Stockholm...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.