+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Sebile Flatt Shad...
Fotograf: Fredrik Johansson

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...

Sebile Flatt Shad...
För en liten tid sedan så var Patrik Sebile på besök i Stockholm för att visa upp några av de beten Sebile har. Patrik sålde nyligen företaget Sebile till Pure Fishing där Abu garcia ingår så man kan nog räkna med att det kommer komma en hel del Sebile-beten ut på den svenska marknaden nästa år.

Jag testade några av dessa beten som Patrik pratar så passionerat om. Flera av dessa beten känns väldigt speciella och man har valt rätt speciella lösningar för att skapa en egen gång. Sebile jobbar med innovativ design och alla detaljer är noggrant genomtänkta och har en funktion. Det Sebile-bete som det kanske pratas mest om är Magic Swimmer, ett mjukt swimbait som påminner en del om Savage Gear mjuka 4-play. Jag valde dock att titta närmare på ett lite mer annorlunda bete.

Flatt Shad heter det bete som jag koncentrerade mig på. Betet finns i sju olika längder från det minsta på 35mm till det längsta på 124mm, dessa finns sedan i olika vikter. Kroppen är av plast och fylld med olja, glitter och rasselkulor. Det ska ge effekten av en skadad fisk som tappar fjäll, det är dock inte alla modeller som är genomskinliga.

Det som är mest speciellt med Flatt Shad är att betesögglan sitter på ryggen och själva formen med en bredare mage än rygg. Detta tillsammans gör att betet vibrerar riktigt mycket vid inspinning och ger betet en ettrig speciell gång. Det är rejält motstånd när man spinner in det och det kändes nästan som betet hakat upp sig. Man kan fiska hem betet på en mängd olika sätt och hastigheter som man kan se i videon längre ned.

Sebile Flatt Shad är inget nytt bete, det har funnits rätt länge och t ex blivit populärt inom bass-fisket i USA och i andra länder med lite varmare klimat. Vi får se huruvida det skördar samma framgångar i Sverige nu med Pure fishings förvärv av Sebile. Jag kommer definitivt att testa detta bete hårdare nästa säsong.Läs mer -> Flatt Shad produktsida

//Fredrik Johansson

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

3 kommentarer...
Albin skrev...
Jorå!
Ingen mer än jag som tror att detta kommer bli en dräpare på arga göshanar? Tex fiskad vertikalt över lekgrynnor eller närliggande kanter. Firetigern ser ruggig ut!
Klockan 21:12, 04 Dec 2011

Me skrev...
Nja....
Jag är skeptisk....
Klockan 17:46, 04 Dec 2011

Norrlandshunter skrev...
Beten
Liknar mangeboys skakis
Klockan 14:05, 04 Dec 2011

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 156 Nästa SistaBlack Weekend - Årets största rea hos EL-GE Sportfiske!

Black Weekend - Årets största rea hos EL-GE Sportfiske!

Press/ reklam Vid tolvslaget i natt startar Black Weekend på EL-GE Sportfiske. Det innebär mängder av erbjudanden och galet låga priser på massor av aktuella varor. Så passa på att fynda nu...

Inga kommentarer
Nya Humminbird APEX - exceptionell ekolodsprestanda!

Nya Humminbird APEX - exceptionell ekolodsprestanda!

Press/ reklam Med nya APEX-serien lanserar Humminbird sin största skärm någonsin, exceptionell ekolodsprestanda och med fokus på nätverksfunktioner utlovas något alldeles extra...

Inga kommentarer
Miljödom skapar fria vandringsvägar till Hornsjön på Öland!

Miljödom skapar fria vandringsvägar till Hornsjön på Öland!

Eko/ Miljö Ölands största sjö, Hornsjön, kommer nu att få en faunapassage så att fisk kan vandra upp och leka i sjön.

Inga kommentarer
Ekosystem och hållbarhet i fokus på Östersjöfiske 2020!

Ekosystem och hållbarhet i fokus på Östersjöfiske 2020!

Eko/ Miljö Det fanns en bred enighet om ekosystemets betydelse bland talare och medverkande vid sista upplagan av Östersjöfiske 2020...

Inga kommentarer
Illegala ålfisket minskar säger HaV!

Illegala ålfisket minskar säger HaV!

Notiser Ny teknik och fler kontroller har fått ner tjuvfisket efter den rödlistade ålen. Bland annat startade övervakning med drönare under 2018.

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.