+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Radikal minskning av gädda kopplas till gråsälen!
Minskning av gädda kopplas till gråsälen!
Fotograf: wikimedia.org/wiki/File:Two_seals_in_the_water.jpg

Radikal minskning av gädda kopplas till gråsälen!

I sportfiskekretsar har gråsälens ökning och framfart längs östersjökusten länge varit en het potatis! Vikar fulla med gäddlik och gädskallar har konstaterats många gånger!

Nu kopplar forskare gråsälen till den radikala tillbakagång gäddan gjort på kusten. Gäddan kan bevisas vara en stor del av sälens föda, upp till 30% Så här säger Rebecja Svensson SLU:

– Den här studien visar att gäddan minskat på ett oroväckande sätt längs kusten. Rebeckas analyser visar att nedgångarna skett i takt med att tätheterna av säl ökat längs Östersjökusten, och att sälens predation sannolikt utgör en viktig förklaring till att gäddan minskat. Hennes masterarbete ökar vår förståelse för gäddans situation i Östersjön och sälens påverkan, säger Ulf Bergström, forskare vid institutionen för akvatiska resurser vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU Aqua) och handledare till Rebecka.

Läs hela rapporten här

//FishEco

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 162 Nästa SistaÖppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Öppet vatten ger riktigt stora gäddor!!!

Spinn Säsongen för spinnfiske har börjat! Det tog inte lång tid av öppet vatten för att de riktigt stora fiskarna började hugga...

Inga kommentarer
Nya flotta fiskar godkända i Swedish Ice Pike Open!

Nya flotta fiskar godkända i Swedish Ice Pike Open!

Tävling Ny uppdatering i Swedish Ice Pike Open! I toppen finns nu sexton lag över 500 cm med Team Andy & Snabel fortfarande i topp på grymma 577 cm...

Inga kommentarer
Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Ökade möjligheter till skyddsjakt på skarv i Västra Götaland!

Eko/ Miljö I ett färskt beslut tillåts nu skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag...

Inga kommentarer
Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Linnéuniversitet och iFiske inleder samarbete!

Press/ reklam Nappar det bättre när det regnar? Mår gäddan bra om jag släpper tillbaka den? När nappar abborren som bäst? Ny forskning ska ge svaret...

Inga kommentarer
Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Film - Bivvykaffe på regnbågsfiske med FKP Gear!

Vinter Andreas från Bivvykaffe hälsar på Lubbe på Fkp-Gear. Det utlovas tramsigheter, fisketips, och hur du kan tillaga en regnbåge. Håll till godo! Ps, var riktigt försiktig på isen!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.