+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Nu är det färdigfiskat på många ställen - håll koll på fredningsområden!
Nu är det färdigfiskat på många ställen - håll koll på fredningsområden!
Fotograf: FishEco

Nu är det färdigfiskat på många ställen - håll koll på fredningsområden!

Den 1 april inför Havs- och vattenmyndigheten 64 nya och 28 justerade fredningsområden på kusträckan från norra Uppsala län och ner till och med Kalmar län. Syftet är att skydda framför allt gädda, gös och abborre.

För att säkerställa att de nya fiskebestämmelserna följs kommer Kustbevakningen öka sin fisketillsyn i aktuella områden under april.

Några korta frågor till Mikael Wedin, handläggare inom fritidsfiske på Kustbevakningen:

Hur kommer tillsynen gå till rent praktiskt?

- Att bedriva fisketillsyn ingår i vårt ordinarie uppdrag och utförs med både fartyg och flygplan. Vi kommer helt enkelt befinna oss i de aktuella områdena för att se till så att ingen fiskar där det är förbjudet.

Vad blir det för påföljder om man fiskar i ett fredningsområde?

- Eftersom det är ett brott mot fiskelagen kommer vi upprätta en brottsanmälan om vi påträffar någon som fiskar där det inte är tillåtet. Det åligger alltid den enskilda fiskaren att kolla upp var man får fiska och följa gällande regler.

Varför är syftet med de nya fredningsområdena?

- De nya skärpta reglerna beror på en minskning av fiskebestånden i delar av Östersjön på grund av fiske, rovdjur och miljöförändringar. Genom att införa nya fredningsområden skyddas fisken så bestånden får en chans att växa till sig.

Var kan man läsa mer om de nya fredningsområdena och vilka regler som gäller?

Mer information finns på Havs- och vattenmyndighetens hemsida och på www.svenskafiskeregler.se
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 165 Nästa SistaSportfiskarna - Utveckla ditt fiske häng med på våra föreläsningar!

Sportfiskarna - Utveckla ditt fiske häng med på våra föreläsningar!

Mässor Tillsammans med Sportfiskarna i Jämtland-Härjedalen anordnar Studiefrämjandet Mitt två digitala föreläsningar för dig som är fiskeintresserad...

Inga kommentarer
Leker abborren i Malmö hamn?

Leker abborren i Malmö hamn?

Eko/ Miljö Den frågan har Sportfiskarna tillsammans med Marint Kunskapscenter i Malmö försökt få svar på genom att lägga ut julgranar i en av Malmös hamnar...

Inga kommentarer
Riktigt flott SuperSizegös för Marcus Olsson!

Riktigt flott SuperSizegös för Marcus Olsson!

Spinn Gösar är vackra! Den här flotta SuperSizegösen har kanske lite extra vackra proportioner och färg! Fångad på pelagiskt spinnfiske av Marcus Olsson från Falkenberg!

Inga kommentarer
Succé för havsöringsfiske för juniorer på Gotland!

Succé för havsöringsfiske för juniorer på Gotland!

Notiser Under påsklovet arrangerade Sportfiskarna i ett nära samarbete med Jaktia Visby, Vision Fly Fishing och Abu Garcia en havsöringsdag för barn och ungdomar på Gotland...

Inga kommentarer
Predator Fight avsnitt tre - Nu pratar vi gösfiske!!!

Predator Fight avsnitt tre - Nu pratar vi gösfiske!!!

Press/ reklam Inte missa avsnitt tre av Predator Fight! Tävlingen där Söder Sportfiske utmanar andra team i gädda, gös och abborre! Ett riktigt spännande avsnitt!!!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.