+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Älvräddarna får 200.000:- av WWF!
Älvräddarna får 200.000:- av WWF!
Fotograf: Älvräddarna

Älvräddarna får 200.000:- av WWF!

En rad naturvårdsprojekt runt om i landet – från Kristianstad i söder till Kalix i norr – får dela på 2,6 miljoner kronor från Världsnaturfonden WWF. Lärkrutor på åkrarna, älv- och fjällprojekt och drakbygge för att öka intresset för sol och vind, är några av dem.


– Det handlar om många spännande projekt – allt från att göra förbättringar i biflödena till Umeälven till att restaurera gamla trädgårdar i Skåne som är rika på växter och biologisk mångfald, berättar Peter Westman, naturvårdschef på Världsnaturfonden WWF. 

Totalt får 17 projekt stöd för 2012. Sveriges Ornitologiska förening med säte på Öland får pengar för att göra så kallade lärkrutor på böndernas åkrar. Genom att avstå från att så på 20 kvadratmeter i en åker kan den hotade sånglärkan åter lockas att häcka i jordbrukslandskapet. Naturskyddsföreningen i Skåne får i samarbete med andra aktörer pengar för att titta närmare på kopplingen mellan hävdade stubbskottsänger och resistens mot almsjuka. Mellanfjärdens teaterförening i Hälsingland ska bygga en drake i skogen och öka intresset för vind- och solkraft.

Älvräddarnas samorganisation får stöd för att titta på vattenkraftens roll i ett hållbart energisystem.  Samernas riksförbund har beviljats 200 000 kronor för att bygga upp kompetensen och bevaka exploateringen av Sameland, samernas traditionella bosättningsområden. 

– Det är viktigt att lokalbefolkningar blir delaktiga i en långsiktigt hållbar förvaltning av naturresurserna där de bor och verkar. WWF för att naturen ska brukas på ett sätt som gynnar djur, växter och människor. Flera av de utvalda projekten passar väl in i vårt globala arbete, säger Mats Forslund, ansvarig för projektet nyskapande naturvård på WWF. 

Projekten som stöds ligger i Kristianstad, Kalix, Västra Götaland, Göteborg, Nyköping, Västerbotten, Skåne, Öland, Västergötland, Hudiksvall, Mälarregionen Västerås – Uppsala, Höga kusten och Svenska fjällen. Det finns också projekt som omfattar hela landet.

 För mer information, kontakta:

Mats Forslund, WWF, ansvarig innovativ naturvård, WWF 
Tfn: 0226-700 50, 070-399 81 63 

Peter Westman, naturvårdschef, WWF 
Tfn: 08-624 74 31, 076-837 80 59

Marie von Zeipel, pressansvarig WWF
Tfn: 08-624 74 03, 070-629 10 77Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 146 Nästa SistaIdag släppte Havets Hus och WWF ut fridlysta hajar i Gullmarsfjorden!

Idag släppte Havets Hus och WWF ut fridlysta hajar i Gullmarsfjorden!

Eko/ Miljö Idag den 4 augusti har Havets Hus och Världsnaturfonden WWF släppt ut fyra akvarieuppfödda småfläckiga hajar i havet. På grund av coronaviruset var årets publikfest stängd för allmänheten - men hajsläppet kan ses i efterhand...

Inga kommentarer
Öring från Gotland blev en succé i Trödjeån!

Öring från Gotland blev en succé i Trödjeån!

Eko/ Miljö Lyckad fiskevård. Sportfiskarna har nyligen följt upp en utsättning av öring från Gotland i Trödjeån i Gästrikland. Elfisket visade på en veritabel succé, med många pigga öringar på den elfiskade sträckan...

Inga kommentarer
Har du koll - nya regler för kräftfiske!

Har du koll - nya regler för kräftfiske!

Notiser Reglerna för kräftfiske blir inte färre, bra att ha koll på vad som gäller nu när säsongen drar igång...

Inga kommentarer
Vissa fiskar sticker ut lite extra!

Vissa fiskar sticker ut lite extra!

Spinn Vissa fiskar sticker ut lite extra, dom behöver inte vara absolut störst eller absolut längst, det kan vara annat också...

Inga kommentarer
Tre personer polisanmälda för olagligt fiske på kvoterat fiskevatten!

Tre personer polisanmälda för olagligt fiske på kvoterat fiskevatten!

Notiser I mitten av Juli genomförde länsstyrelsen en riktad fisketillsyn i Kiruna på det kvoterade fiskevattnet Välijokk. Tre personer saknade giltigt fisketillstånd. De har nu polisanmälts och fiskeredskapen är beslagtagna...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.