+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
\
Den 7-8 februari 2012 kommer en nätverksträff för södra Sveriges turistfiskeföretagare att genomföras...
Fotograf: Nasko

"Lokala sjöar lockar globala turister"

Den svenska Sportfisketurismen är en växande näring i ständig utveckling. De senaste åren har duktiga entreprenörer förfinat och förädlat våra svenska vatten och fiskar så att det passar en kräsen internationell turismskara. Vårt avlånga land är fullt med duktiga och kompetenta företagare. Dessa dagar handlar om att sammanföra dessa kompetenser och forma södra Sverige till en självklar fiskedestination.

Den 7-8 februari 2012 kommer en nätverksträff för södra Sveriges turistfiskeföretagare att genomföras på Hökensås sportfiskeanläggning. Dagen kommer att fokuseras på utvecklingen av fisketurism, nätverkande och aktörer på den svenska marknaden. Swedenfishing.com kommer att vara på plats för att berätta om den nationella satsningen i att samla svenska sportfiskeanläggningar och produkter under ett marknadsföringstak. Här kommer företagen själva att få en inblick i deras arbete och idéer.

Deltagarna kommer även
att få möjlighet att ställa frågor om deras arbete med hemsidan, mässor, utbildningar m.m. Jordbruksverket har idag en enhet som jobbar dagligen med fiske och fisketurism. Nu har vi chansen att själva skaffa oss en inblick i deras arbete och få reda på hur de ser på fisketurismen idag och i morgon. En annan viktig punkt under dagarna är cross seling, där vi får se hur vissa företag har skapat ett framgångsrik och gynnsamt utbyte med kunder vid behov.

Organisationen SeFF
kommer att delta. SeFF jobbar politiskt för att förankra fisketurism som en naturlig näring. Guidepool är ett ämne som har blivit mer och mer intressant dom senaste åren. Jesper Larsson har startat ett nytt företag som skapat en guidepool via Internet där företag kan söka på önskvärda egenskaper hos guider och hitta den kompetens de söker.

Dagarna kommer också att innehålla aktiviteter som företagen kommer att få ta del utav. På dessa dagar satsar vi på handfasta och konkreta förslag och lösningar från de som kan branschen bäst, våra företag som jobbar och sliter i branschen dagligen.     


Kontakt:
Mikael Eriksson,
Leader Linné: 070 56 00 897    
www.leaderlinne.se


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 136 Nästa SistaSuccéfiske i Malmö kanal under sportlovet!

Succéfiske i Malmö kanal under sportlovet!

Notiser Under Sportfiskarnas sportlovfiske förra veckan deltog över 100 barn på tre orter i regionen. I Malmö testade runt 50 barn på att fiska och tillsammans lyckades de fånga över 200 abborrar!

Inga kommentarer
Hatet mot Girjas efter jakt- och fiskedomen når nya nivåer...

Hatet mot Girjas efter jakt- och fiskedomen når nya nivåer...

Notiser Flera av Girjas samebys renar har hittats ihjälskjutna i vad som verkar vara en reaktion på domen i högsta domstolen där samebyn får rätten till jakt och fiske på sina områden...

Inga kommentarer
Svenska elbåtsbyggaren Candela bland de 25 hetaste innovationsbolagen i Norden!

Svenska elbåtsbyggaren Candela bland de 25 hetaste innovationsbolagen i Norden!

Notiser Eldrift verkar vara framtiden även för båtar! Svenska Candela ligger i framkant och kanske ser vi snart svenskbyggda elsportfiskebåtar!

Inga kommentarer
Inte missa - Svenska Meteträffen 7-8 mars!

Inte missa - Svenska Meteträffen 7-8 mars!

Mässor Om mete är di grej får du inte missa Svenska Meteträffen! Träffen vill främja och sprida intresset för metet i Sverige...

Inga kommentarer
Tropisk fisk ska odlas i Aspa bruk - och säljas till matbutiker!

Tropisk fisk ska odlas i Aspa bruk - och säljas till matbutiker!

Eko/ Miljö I sommar kommer man att starta ett pilotprojekt med odling av fisken Tilapia i bassänger som värms med spillvärme från massabruket i Aspa...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.