+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
\
Den 7-8 februari 2012 kommer en nätverksträff för södra Sveriges turistfiskeföretagare att genomföras...
Fotograf: Nasko

"Lokala sjöar lockar globala turister"

Den svenska Sportfisketurismen är en växande näring i ständig utveckling. De senaste åren har duktiga entreprenörer förfinat och förädlat våra svenska vatten och fiskar så att det passar en kräsen internationell turismskara. Vårt avlånga land är fullt med duktiga och kompetenta företagare. Dessa dagar handlar om att sammanföra dessa kompetenser och forma södra Sverige till en självklar fiskedestination.

Den 7-8 februari 2012 kommer en nätverksträff för södra Sveriges turistfiskeföretagare att genomföras på Hökensås sportfiskeanläggning. Dagen kommer att fokuseras på utvecklingen av fisketurism, nätverkande och aktörer på den svenska marknaden. Swedenfishing.com kommer att vara på plats för att berätta om den nationella satsningen i att samla svenska sportfiskeanläggningar och produkter under ett marknadsföringstak. Här kommer företagen själva att få en inblick i deras arbete och idéer.

Deltagarna kommer även
att få möjlighet att ställa frågor om deras arbete med hemsidan, mässor, utbildningar m.m. Jordbruksverket har idag en enhet som jobbar dagligen med fiske och fisketurism. Nu har vi chansen att själva skaffa oss en inblick i deras arbete och få reda på hur de ser på fisketurismen idag och i morgon. En annan viktig punkt under dagarna är cross seling, där vi får se hur vissa företag har skapat ett framgångsrik och gynnsamt utbyte med kunder vid behov.

Organisationen SeFF
kommer att delta. SeFF jobbar politiskt för att förankra fisketurism som en naturlig näring. Guidepool är ett ämne som har blivit mer och mer intressant dom senaste åren. Jesper Larsson har startat ett nytt företag som skapat en guidepool via Internet där företag kan söka på önskvärda egenskaper hos guider och hitta den kompetens de söker.

Dagarna kommer också att innehålla aktiviteter som företagen kommer att få ta del utav. På dessa dagar satsar vi på handfasta och konkreta förslag och lösningar från de som kan branschen bäst, våra företag som jobbar och sliter i branschen dagligen.     


Kontakt:
Mikael Eriksson,
Leader Linné: 070 56 00 897    
www.leaderlinne.se


Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 134 Nästa SistaNya krav ska låta fisk vandra längre - Största som hänt på hundra år!

Nya krav ska låta fisk vandra längre - Största som hänt på hundra år!

Eko/ Miljö Sportfiskarna hoppas på att fisk i till exempel Nyköpingsån ska kunna vandra så långt som till Örebro och Östergötland...

Inga kommentarer
ELEVATION - green and eco-friendly graphite fly rods!

ELEVATION - green and eco-friendly graphite fly rods!

Press/ reklam Nytt spännande spökoncept från Guideline. Stor möda och tänk har legat på att konstruera spön som i material och byggande påverkar miljö och vatten minimalt!

Inga kommentarer
Eva och Andreas är Sportfiskarnas nya medarbetare i Jämtland!

Eva och Andreas är Sportfiskarnas nya medarbetare i Jämtland!

Notiser Sportfiskarna berättade i höstas att man kommer att öppna ett kontor i Jämtland och påbörjade rekryteringen av personal. Nu är det klart att Eva Nordin Svedlund och Andreas Karlberg fått de två eftertraktade tjänsterna...

Inga kommentarer
Katastrofvinter för pimpeltävlingar i södra Sverige

Katastrofvinter för pimpeltävlingar i södra Sverige

Eko/ Miljö Innevarande mildvinter har hittills varit en av de sämsta någonsin för det organiserade tävlingsfisket på is i södra delen av landet...

Inga kommentarer
Sverige pressar på för skydd av världshaven!

Sverige pressar på för skydd av världshaven!

Eko/ Miljö Rädda haven, rädda fisken! I Stockholms skärgård har ett projekt som fiskerikonsulenten Henrik C. Andersson arbetat med lyfts fram som lyckat exempel...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.