+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Nya beten från Svartzonker/Abu Garcia
Nya McMy-tail och McMio från Svartzonker och Abu Garcia.
Fotograf: Pontus Sölund

Nya beten från Svartzonker/Abu Garcia

Nya beten från Svartzonker/Abu Garcia
Svartzonker/ABU:s nya spinnerbait "SpinTin".
Foto: Claes Claesson

Claes "Svartzonker" Claesson har som många vet inlett ett samarbete med Abu Garcia, vilka under många år var det ledande varumärket när det handlade om gäddbeten. De senaste åren har de dock blivit omkörda en aning men är nu på väg tillbaks.

För ungefär ett år sedan släpptes Svartzonkers första bete i plast - plast-McTailen. Betet blev mycket populärt och snart fanns även hans Zonkertail i plast på marknaden. Nu börjar det alltså bli dags för de första betena i samarbetet mellan Abu Garcia och Svartzonker att släppas. 

McMio är ett litet tailbete som funnits relativt länge i trä, men kommer nu alltså släppas i plast. Den är svävande/långsamt sjunkande och går strax under ytan vid långsam invevning. Trävarianten har en svag tendens att stiga upp till ytan vid för snabb invevning, men plastvarianten ska hålla djupet bättre och tåla lite högre fart och därmed vara ännu mer lättfiskad. Den mindre storleken gör den dessutom lämplig för exempelvis en lite lättare haspelutrustning och passar därmed fint till nybörjare som inte vill eller kan köpa en "jerkutrustning" eller annat tyngre "gäddspö". 

Även McMy-tailen fungerar fint på en lättare utrustning och är dessutom väldigt lättfiskad som jerkbait. Det går inte att göra fel med denna lilla godbit och gäddorna älskar den. Precis som att plast-McTailen fungerar utmärkt med paddel, är denna lilla godbit riktigt bra med exempelvis en avkapad, vanlig 6" shadjigg. Vi kommer nog få se på många olika tacklingar med detta bete för olika effekter - varför inte en vanlig "spinntail"?

Dessa beten kommer bland annat komma i följande färger:

Fegisen (se bild)
Röd/svart
Papegoj
Blå/silver
Old School Walleye
Gädda
Lysröret
Tånglake


Svartzonker släpper även sitt "SpinTin" spinnerbait i en fabrikstillverkad variant. Detta spinnerbait gjorde Claes för hand i höstas och nu kommer det alltså i en billigare, fabrikstillverkad variant. Den är specialdesignad för att lätt kunna ta sig igenom växter och har bjudit många på mycket bra fiske under sommaren och hösten.


Pontus Sjölund, +FishEcoDela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
Pontus skrev...
Datum
Inget datum är fastställt ännu, men så som det ser ut så ska de komma under våren, ungefär lagom till Sportfiskemässan 2012.
Klockan 20:38, 20 Jan 2012

Daniel skrev...
Intressant!
Vilket datum finns dom i butik?
Klockan 16:34, 20 Jan 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 150 Nästa SistaVälkommen på Streetfiske i Norrtälje!

Välkommen på Streetfiske i Norrtälje!

Notiser Kom och prova på lättillgängligt och stadsnära fiske i Norrtälje! Sportfiskarna kommer finnas på plats!

Inga kommentarer
Skellefteå Kraft vilseleder om Hednäs kraftverk!

Skellefteå Kraft vilseleder om Hednäs kraftverk!

Eko/ Miljö Dags att agera! Det ökända kraftverket vid Hednäs dödar laxar, och har så gjort över tjugo år, detta medans ägaren Skellefteå Kraft tjänar hundratals miljoner utan att åtgärda problemen...

Inga kommentarer
Sportfiskarna kommenterar budgetpropositionen!

Sportfiskarna kommenterar budgetpropositionen!

Eko/ Miljö Sportfiskarna om regeringens höstbudget - missar att öka stödet för det viktiga friluftslivet men bra satsning på våtmarker och vattenvård...

Inga kommentarer
Utan fisk, inga svalor - ny studie visar de komplexa sambanden mellan hav och land!

Utan fisk, inga svalor - ny studie visar de komplexa sambanden mellan hav och land!

Eko/ Miljö Våra ekosystem är komplexa, när vi fiskat ut Östersjön får svalorna lida, ny kunskap från svenska forskare...

Inga kommentarer
Håll koll på dina vatten - C-Map Boating App gratis att ladda ner!

Håll koll på dina vatten - C-Map Boating App gratis att ladda ner!

Blogg 2013 Att ha sjökort i sin telefon eller läsplatta är inte dumt! C-Map Boating App är gratis, finns även som premium, kostar en liten peng men ger än fler funktioner...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.