+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram

Husbehovsfiskare reagerar på nya regler.


Nästa år blir det om fiskeriverkets nya regler vunnit laga kraft alltså förbjudet att som fritidsfiskare sälja sin havsfångade fisk utan fiskelicens och fartygstillstånd. Fiskeriverket har hävdat att det trots de nya stramare regelverket skall finnas utrymme även för fritidsfiskare att ansöka om dessa tillstånd, och på så vis kunna fortsätta sälja sin havsfisk. Dock måste man kunna redovisa en årlig försäljning på minst tjugotusen kronor.

I norrbotten är dock stämningen svart som vinternatten utanför stugfönstret. Här talar man om slutet för det kommersiella fritidsfisket, och sveket från fiskeriverket.

Läs mer här -> Kuriren

Läs även +Fisheco 19/11 -> Svartfisket fortsätter...

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Per Lundbäck skrev...
Kommersiellt \"fritidsfiske\" - svartfiske?
Bra Fiskeriverket! Det finns inget "kommersiellt fritidsfiske" Det finna bara antingen fritidsfiske då man fiskar för lite husbehov och nöje att vara ute på vatnnen, eller kommersiellt fiske. Kommersiellt blir det då man fiskar så mycket som bara möjligt och säljer sedan till alla som vill köpa.
Klockan 13:38, 29 Nov 2010

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 119 Nästa SistaPåsken - en fiskehögtid!

Påsken - en fiskehögtid!

Notiser Hela Sverige bjuder på fantastiska fiskemöjligheter under påskhelgen. Från pimpelfiske efter röding i norr till hett havsöringfiske och gäddspinn i söder. Och allt däremellan...

Inga kommentarer
Från besvikelse till glädje - Epperlein slår till igen!

Från besvikelse till glädje - Epperlein slår till igen!

Mete Mattias Epperlein är en av Karlstad å Värmlands skickliga sportfiskare som ofta ses med stora fiskar, nu är det dax igen!

Inga kommentarer
Ny fiskväg ska byggas i Boulognern i Gävle!

Ny fiskväg ska byggas i Boulognern i Gävle!

Eko/ Miljö Strömdalens kraftverk i Boulognern i Gävle hindrar lax, öring och ål från att vandra högre upp i Gavleån. Men redan om ett par år kanske fisken kan passera kraftverket utan problem..

Inga kommentarer
Lewen vann Sportfiskarnas båt!

Lewen vann Sportfiskarnas båt!

Notiser Nu är det klart att Lewen Ronero, 34 år från Uppsala har vunnit Sportfiskarnas båt genom sitt medlemskap!

Inga kommentarer
Sååå nära 10-kilosgränsen för Oskar Pettersson!

Sååå nära 10-kilosgränsen för Oskar Pettersson!

Vertikalfiske En perfekt vertikaldag utan störande vind och på tredje ekot fanns vinstlotten! En galet vacker gös på 96 cm drog i ett riktigt stumhugg, som bara storgös kan göra!

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.