+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
En blogg vi följer, Riktiga Sten intervjuar William Moberg Faulds....
En blogg vi följer, Riktiga Steen intervjuar William Moberg Faulds....
Fotograf: Riktiga Sten

En blogg vi följer, Riktiga Sten intervjuar William Moberg Faulds....

En blogg vi följer, Riktiga Sten intervjuar William Moberg Faulds....
Andreas "Riktiga" Sten, intervjuare...
Andreas "Riktiga" Sten fortsätter sitt ambitiösa intervjuprojekt. Näste man till rakning är Tv- och sportfiskeprofilen William Moberg Faulds samt Gösdrottningen Cecilia Grönberg som också bloggar på +FishEco.

Vart är du född?

- Södersjukhuset i Stockholm, även om jag är uppväxt i Örebro och uppe i norra hälsingland

Vart bor du?
- Nacka utanför Stockholm  

Några syskon?
- Två systrar här i Sverige samt en bror och en syster i England  

Hur är det att nästan ha fiskat överallt?

- Som tur är har jag inte fiskat överallt så det finns mycket kvar att upptäcka. Vad jag däremot kan känna när jag reser runt och fiskar så mycket som jag gör är att jag mer och mer längtar efter att fiska i mina gamla hemmavatten.  

Kommer vi att se dig i Ljusne nån dag? (Utanför serien)
- Jag älskar ju Hälsingland, så det är verkligen inte omöjligt även om jag måste säga att det tar emot att fiska i närheten av kraftverk. Den typen av byggnad får mig att må väldigt dåligt.  

Kommer vi att se dig i Tv nästa år? Med vem/ vilka?
- För det första så går det ju en serie just nu som inte ens har sänts till hälften ännu. Annars så tänker jag nog återkomma nästa år men exakt hur det kommer att se ut och med vilka är inte spikat ännu. Men så snart jag vet något så ska du bli bland dem första som får höra det.  

Hur lärde du känna Peter Sjödin? Hur länge har du känt honom?

- Peter träffade jag första gången för över 15 år sedan genom en kompis till oss som heter Leif Milling. Vi träffades vid det som brukar kallas storstenen i Stavre i Gimån. Sedan tog det några år innan vi började umgås mer och mer vilket skedde i samband med att han vart en mer frekvent gäst i programmet.  

Hur länge har du hållit på med fiske?

- Jag är 44 år och har fiskat sedan jag var 3-4 år så i 40 år ungefär. Som nästan alla andra små barn så var det ihop med morfar jag åkte ut och metade abborre och mört. Sedan drömde man snart om att få en gädda men det dröjde några år till. Jag han få min första bäcköring innan och det satte spår i mitt fiskarliv.  

Vilken är den roligaste fisken att fiska efter? Varför?
- Jag tror att svaret på den frågan måste bli öring. Det är någonting med att dom är så vackra men också så pass svårfångade och vilda i sitt sätt efter man krokat dom.  

Största Laxen? Öringen? Gädda? Abborre?  

- Lax: 12,2 Öring 4 Gädda: Kan jag inte svara på just nu, det skulle förstöra spänningen i några av de program som sänds nu. Abborre: 1,52  

Binder du egna flugor? Vilka?

- Förr band jag alla mina flugor själv men nuförtiden hinner jag tyvärr inte med. Jag längtar också efter att ha en plats för mina bindgrejer där dom kan stå framme hela tiden. Just nu har jag inte plats för det, då barnen tar allt utrymme.

Läs mer här -> Andreas Riktiga StenDela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Storås skrev...
Moppen kungen från Ljusne
Moppen kungen från Ljusne ! En riktig pizza leverantör på sin moppe åt mig varje sommar ;)
Klockan 14:49, 21 Feb 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaVinn ett Lowrance Hook Reveal ekolod!

Vinn ett Lowrance Hook Reveal ekolod!

Livefiske Nu på måndag är det LIVEfiske med Martin Wasberg och Manuel Fyrestam, vi jagar fina skärgårdsabborrar ihop! Inte nog med det! Du kan vinna ett ekolod!

Inga kommentarer
Fina resultat på Stockholms DM i Abborre

Fina resultat på Stockholms DM i Abborre

Tävling Tretton båtlag kom till start lördagen den 25:e juli för Stockholms DM i abborre och bjöds på ett härligt sommarväder. Vädret var bra men som vanligt fick lagen kämpa för att hitta de abborrar de ville ha...

Inga kommentarer
Ny serie FishEco Buster Jerk - Fyra små rätter!

Ny serie FishEco Buster Jerk - Fyra små rätter!

Notiser Tre helt nya FishEco Buster Jerks! Blodpudding, Lingonsylt och Ärtsoppa ser dagens ljus, nu ska dom provfiskas...

Inga kommentarer
Välkommen till Ungdomsfiskets dag i Mörrumsån den 30 augusti!

Välkommen till Ungdomsfiskets dag i Mörrumsån den 30 augusti!

Notiser Möjlighet för barn och ungdomar att testa fiska i ett av världens mest omtalade fiskevatten, Mörrumsån! Inte missa det...

Inga kommentarer
Miljöpartiet - Förbjud bottentrålning och ålfiske!

Miljöpartiet - Förbjud bottentrålning och ålfiske!

Eko/ Miljö I samband med Västerhavsveckan har Miljöpartiet gått ut med krav på stopp för ålfiske och bottentrålning! Krav som nu debatteras i kvällspressen då yrkesfisket kraftigt motsäger sig...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.