+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
En blogg vi följer, Riktiga Sten intervjuar William Moberg Faulds....
En blogg vi följer, Riktiga Steen intervjuar William Moberg Faulds....
Fotograf: Riktiga Sten

En blogg vi följer, Riktiga Sten intervjuar William Moberg Faulds....

En blogg vi följer, Riktiga Sten intervjuar William Moberg Faulds....
Andreas "Riktiga" Sten, intervjuare...
Andreas "Riktiga" Sten fortsätter sitt ambitiösa intervjuprojekt. Näste man till rakning är Tv- och sportfiskeprofilen William Moberg Faulds samt Gösdrottningen Cecilia Grönberg som också bloggar på +FishEco.

Vart är du född?

- Södersjukhuset i Stockholm, även om jag är uppväxt i Örebro och uppe i norra hälsingland

Vart bor du?
- Nacka utanför Stockholm  

Några syskon?
- Två systrar här i Sverige samt en bror och en syster i England  

Hur är det att nästan ha fiskat överallt?

- Som tur är har jag inte fiskat överallt så det finns mycket kvar att upptäcka. Vad jag däremot kan känna när jag reser runt och fiskar så mycket som jag gör är att jag mer och mer längtar efter att fiska i mina gamla hemmavatten.  

Kommer vi att se dig i Ljusne nån dag? (Utanför serien)
- Jag älskar ju Hälsingland, så det är verkligen inte omöjligt även om jag måste säga att det tar emot att fiska i närheten av kraftverk. Den typen av byggnad får mig att må väldigt dåligt.  

Kommer vi att se dig i Tv nästa år? Med vem/ vilka?
- För det första så går det ju en serie just nu som inte ens har sänts till hälften ännu. Annars så tänker jag nog återkomma nästa år men exakt hur det kommer att se ut och med vilka är inte spikat ännu. Men så snart jag vet något så ska du bli bland dem första som får höra det.  

Hur lärde du känna Peter Sjödin? Hur länge har du känt honom?

- Peter träffade jag första gången för över 15 år sedan genom en kompis till oss som heter Leif Milling. Vi träffades vid det som brukar kallas storstenen i Stavre i Gimån. Sedan tog det några år innan vi började umgås mer och mer vilket skedde i samband med att han vart en mer frekvent gäst i programmet.  

Hur länge har du hållit på med fiske?

- Jag är 44 år och har fiskat sedan jag var 3-4 år så i 40 år ungefär. Som nästan alla andra små barn så var det ihop med morfar jag åkte ut och metade abborre och mört. Sedan drömde man snart om att få en gädda men det dröjde några år till. Jag han få min första bäcköring innan och det satte spår i mitt fiskarliv.  

Vilken är den roligaste fisken att fiska efter? Varför?
- Jag tror att svaret på den frågan måste bli öring. Det är någonting med att dom är så vackra men också så pass svårfångade och vilda i sitt sätt efter man krokat dom.  

Största Laxen? Öringen? Gädda? Abborre?  

- Lax: 12,2 Öring 4 Gädda: Kan jag inte svara på just nu, det skulle förstöra spänningen i några av de program som sänds nu. Abborre: 1,52  

Binder du egna flugor? Vilka?

- Förr band jag alla mina flugor själv men nuförtiden hinner jag tyvärr inte med. Jag längtar också efter att ha en plats för mina bindgrejer där dom kan stå framme hela tiden. Just nu har jag inte plats för det, då barnen tar allt utrymme.

Läs mer här -> Andreas Riktiga StenDela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Storås skrev...
Moppen kungen från Ljusne
Moppen kungen från Ljusne ! En riktig pizza leverantör på sin moppe åt mig varje sommar ;)
Klockan 14:49, 21 Feb 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaFrågor och svar om säl i svenska vatten!

Frågor och svar om säl i svenska vatten!

Blogg 2013 Vissa arter engagerar mer än andra. Tex säl och skarv! Här finns massor med info om just sälen för den som vill vara påläst kring problemen...

Inga kommentarer
Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Fluga När det gäller att fånga abborre på fluga så är det få personer som besitter den kompetens som Daniel Bergman gör. Han har det senaste åren verkligen utvecklat flugfisket efter abborre, utvecklar nya flugmönster och fått flera människor att inse att abborre är en fantastisk fisk att jaga med flugspö...

Inga kommentarer
Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Notiser Äntligen! Sunt förnuft får råda!Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

6 kommentarer
Ståstorpsån restaureras!

Ståstorpsån restaureras!

Eko/ Miljö En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Planen är att hela vattendraget ska återställas genom...

Inga kommentarer
EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

Eko/ Miljö Östersjöns enda valsort, tumlaren, får bristande skydd i Sverige anser EU-kommissionen, som kräver att Sverige vidtar omedelbara åtgärder...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.