+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram

Jämtkraft får bygga nytt kraftverk...

Kammarkollegiet och Storsjön-Bergs fiskevårdsförening hade ingen vidare framgång i sitt överklagande angående ett nytt kraftverk i Billstaån i Hackås. Miljödomstolens avgörande från februari i år om att Jämtkraft får riva det gamla kraftverket och bygga ett nytt står kvar, detta eftersom högsta domstolen har beslutat att inte bevilja något prövningstillstånd.

Kammarkollegiet och
Storjön-Bergs fiskevårdsområdet vill även att en fungerande fisktrappa ska vara ett villkor för det nya kraftverket. Miljödomstolen håller inte med, de tycker inte att bygget kommer att medföra någon försämring för fiskvandringen jämfört med idag. Därför avslogs yrkandena.

Även Miljööverdomstolen har tittat på ärendet och kommit fram till att det inte finns någon som helst anledning att betvivla miljödomstolens riktighet. Miljööverdomstolen har nu valt att inte pröva ärendet igen och beslutat att Jämtkraft inte behöver bygga någon fungerande fisktrappa.
Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 127 Nästa SistaLänsstyrelsen testar undervattensdrönare i jakten på spökfiskeredskap!

Länsstyrelsen testar undervattensdrönare i jakten på spökfiskeredskap!

Eko/ Miljö Länsstyrelsen Västra Götaland spanar efter spökfiskeredskap med hjälp av undervattensdrönare...

Inga kommentarer
Fiskets felaktiga fångster - Kaliber!

Fiskets felaktiga fångster - Kaliber!

Eko/ Miljö Skandalerna kring yrkesfisket tar aldrig slut! Varannan svensk fisketrålare som kontrolleras i Danmark har uppgett fel mängd av den sill och skarpsill som tagits upp...

3 kommentarer
Träffa FishEco på Mojoboats On Water Days!

Träffa FishEco på Mojoboats On Water Days!

Notiser Idag och imorgon ska du självklart ta dig till Ekerö och Jungfrusunds Marina för att kolla in sportfiskebåtar...

Inga kommentarer
Jessica Fastesson slår till igen med SuperSizegös!

Jessica Fastesson slår till igen med SuperSizegös!

Vertikalfiske Vissa sportfiskare är magiska när det kommer till att lura stora fiskar, Jessica Fastesson är en av dom...

Inga kommentarer
Snabb ökning av häckande skarvar!

Snabb ökning av häckande skarvar!

Eko/ Miljö Skarvarna blir fler längs kusten i Gävleborg. Sedan 2016 har antalet fullföljda häckningar ökat från 933 till 3.300...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.