+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
PeWe-Tails...

PeWe-Tails...

PeWe-Tails...

PeWe-Tails...
PeWe-Tails är handgjorda beten som skapats av Peter "PeWe" Wendin med hjälp av Fredrik Påhlman. Peter är en erfaren gäddfiskare med vinster av både Trexgäddan och Värtancup i bagaget.

Fredrik har alltid varit intresserad av fiske och har kunskap om träbearbetning. PeWe-Tails började egentligen som ett luciapyssel 2010. Vid fikabordet blev det en hel del fiskesnack och Peter berättade om sin vision att göra egna beten. Fredrik blev intresserad och frågade hur ett sådant bete skulle se ut. Peter gjorde några snabba skisser och berättade hur han tänkt sig. Han ville ha ett bete med stor siluett, till skillnad mot många tailbeten som är ganska smala. Många betesfiskar har ju en ganska hög profil.

Utan Peters vetskap så behöll Fredrik skissen, gjorde en mall av den modell han tyckte såg bäst ut, sågade ut några kroppar och visade dem för Peter som blev eld och lågor. Gången på betet blev som de ville nästan direkt, några mindre justeringar av blymängden för rätt sjunkhastighet var det enda som behövdes. Tanken var ett rent "vevbete" till vårfisket, men det visade sig att den inte är helt omöjlig att jerka, som en liten bonus. När fiskesäsongen 2011 startade så kom kvittot direkt, betena levererade bra från start. Killarna på Gävle Fiskredskap gillade vad de såg, trodde på konceptet, och tog in modellen i sin butik direkt.

Efter framgången med det första betet så kändes det självklart för Peter och Fredrik att utveckla fler modeller. Idag finns det fyra färdiga modeller och ytterligare några prototyper för eget bruk.

Då modellen är så pass ny så är det inte så stor skara som fiskat med den men Fredrik berättar att de fått idel lovord från de som har testat. Peter själv rivstartade säsongen för ett par veckor sedan med 10+ på betet. PeWe-Tails kommer att finnas på sportfiskemässan i Gävle Fiskredskaps monter. I alla fall Peter kommer att närvara alla dagarna hälsar Fredrik.

Läs mer -> PeWe-Tails webbsida

//Fredrik Johansson, +FishEco

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
svartzonker skrev...
Super bra
Kanon tailar från en toppen kille.
Klockan 16:45, 18 Mars 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 132 Nästa SistaNy blogg på FishEco - Gälgreppet!

Ny blogg på FishEco - Gälgreppet!

Fluga Det är med glädje vi presenterar ännu en spännande och intressant blogg på FishEcos bloggportal, Peter Svensson och Gälgreppet.

Inga kommentarer
Sportfiskarna - skaffa autogiro och tävla om drömfiske i Mörrum!

Sportfiskarna - skaffa autogiro och tävla om drömfiske i Mörrum!

Notiser Du är väl med i Sportfiskarna! Tävla om tre dagars drömfiske i Mörrum med två nätters boende i den legendariska ABU-stugan. Vinsten motsvarar ett värde på 10 000 kronor...

Inga kommentarer
Swedish Anglers - Extra kul bakom lucka nr 12!

Swedish Anglers - Extra kul bakom lucka nr 12!

Notiser Swedish Anglers Julkalender är riktigt spännande å idag råkar vi veta att den är ännu lite extra än vanligt...

Inga kommentarer
Årets första isgädda var återfångst av förra årets sista - å riktigt stor!

Årets första isgädda var återfångst av förra årets sista - å riktigt stor!

Vinter På flera ställen är vinterfisket nu i full gång. Gustav Fälts första ismetade gädda är faktiskt en kul återfångst av samma gädda han avslutade förra säsongen med...

Inga kommentarer
EU-stöd till naturturism kring Rönne å och Ringsjöarna!

EU-stöd till naturturism kring Rönne å och Ringsjöarna!

Eko/ Miljö Ängelholms kommun vill tillsammans med fem andra skånska kommuner etablera Rönne å och Ringsjöarna som en självklar och attraktiv destination för laxfiske...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.