+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Storsatsning. Ny jakt- och fiskeanläggning i Västervik...
Storsatsning. Ny jakt- och fiskeanläggning i Västervik...
Fotograf: Jakt & Fiskebutiken i Västervik

Storsatsning. Ny jakt- och fiskeanläggning i Västervik...

Storsatsning. Ny jakt- och fiskeanläggning i Västervik...
Anläggningen ligger precis vid havet.
Foto: Jakt & Fiskebutiken i Västervik

Efter flera månaders förarbete är nu allt klart. Jonas och Tom på Jakt och Fiskebutiken i Västervik bygger, i samarbete med Gertrudsvik, en ny jakt- och fiskeanläggning i direkt närhet till hav och natur i norra delen av Gertrudsviks Sjöstad. Anläggningen planeras stå färdig i slutet av 2012 och förutom en betydligt större butik kommer en ny inomhusskyttehall att byggas.


-Skyttehallen är något vi tror väldigt starkt på säger Tom Josefsson. Det är ett nytt revolutionerande sätt att träna jaktskytte på, då du skjuter inomhus med ditt eget vapen och skarp ammunition. Man skjuter på en 2.5x9 meter stor bioduk som spelar upp filmer med hjortar, vildsvin och annat vilt på. När kulan träffar duken markeras träffen med en röd prick. Skytten ser direkt om han har skjutit ett bra skott eller ej. Det här är ett helt nytt sätt att träna på. Det visar verkligen var man som skytt har sina brister och behöver träna mer på. Förutom ett bra sätt att träna på så är det dessutom otroligt roligt och det är ingen större svårighet att ensam skjuta 100 skott på en timme.

Per Karlsson, platschef på Gertrudsviks Sjöstad
- Anläggningen är en storsatsning som ytterligare kommer hjälpa till att sätta Gertrudsvik och Västervik på kartan och generera besökare till området under perioder av året som annars är väldigt lugna.

Jonas Hellström, Jakt och Fiskebutiken
- Närheten till vattnet kommer att vara inspirerande, både för oss och våra kunder. Tänk att få kunna prova spön och rullar i havet och kanske till och med få känna hur det känns att få fisk på grejerna innan man köper. Det är något extra det.

En helt unik anläggning
Anläggningen kommer att vara helt unik i sitt slag och enligt Tom och Jonas känner de inte till någon liknande anläggning i närheten av Sverige.

- Nej, vad vi vet så finns det ingen anläggning som kombinerar skyttehall med butik och fiske på det sättet som vi kommer att göra säger Tom Josefsson.


I dagsläget finns det redan en etablerad restaurang på området och enligt Tom Josefsson är ett samarbete fullt möjligt.

- Vi har haft en löpande dialog med Mattias på Två Möjligheter och det är klart att vi ska inleda ett
samarbete. Det kommer vara perfekt för våra kunder som kommer utifrån att kunna äta gott precis intill vår anläggning.

Anläggningen kommer att byggas ihop med den gamla restaurangen i norra delen av Gertrudsviks Sjöstad och planeras som sagt att kunna öppna mot slutet av 2012.

För mer information om etableringen, kontakta Jonas eller Tom på Jakt och Fiskebutiken i Västervik på 0490- 410 416 eller info@jaktochfiskebutiken.se 

Dela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 145 Nästa SistaFrågor och svar om säl i svenska vatten!

Frågor och svar om säl i svenska vatten!

Blogg 2013 Vissa arter engagerar mer än andra. Tex säl och skarv! Här finns massor med info om just sälen för den som vill vara påläst kring problemen...

Inga kommentarer
Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Abborre på fluga med Daniel Bergman!

Fluga När det gäller att fånga abborre på fluga så är det få personer som besitter den kompetens som Daniel Bergman gör. Han har det senaste åren verkligen utvecklat flugfisket efter abborre, utvecklar nya flugmönster och fått flera människor att inse att abborre är en fantastisk fisk att jaga med flugspö...

Inga kommentarer
Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

Notiser Äntligen! Sunt förnuft får råda!Skatteverket godkänner sportfiske som friskvård!

6 kommentarer
Ståstorpsån restaureras!

Ståstorpsån restaureras!

Eko/ Miljö En av de så kallade Trelleborgsåarna, Ståstorpsån, ska restaureras på initiativ av markägarna i ett nystartat vattenvårdsprojekt. Planen är att hela vattendraget ska återställas genom...

Inga kommentarer
EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

EU kräver åtgärder för att skydda tumlaren i Östersjön!

Eko/ Miljö Östersjöns enda valsort, tumlaren, får bristande skydd i Sverige anser EU-kommissionen, som kräver att Sverige vidtar omedelbara åtgärder...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.