+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Häpnadsväckande från Yrkesfiskarna, SFR...
Bottentrålning, inte något problem alls!
Fotograf: Andreas Praefcke

Häpnadsväckande från Yrkesfiskarna, SFR...

På SFR,s hemsida kan man läsa en skrämmande och häpnadsväckande "ledare" eller något liknande (inte angivet). I ledaren kritiseras WWF på ett förnedrande sätt. Miljöpartiet och andra organisationer får också sin beskärda del av oförskämdheterna. 

Den massiva kritik som i stort sett alla utom Yrkesfiskarna framfört mot metoden bottentrålning försvaras av SFR med argument som är flytande och som jag tolkar som "hur kan det vara farligt när vi fortfarande får fisk och kräftor". 

Ja, vad ska man säga. De viktiga bestånden av torsk, lax mfl fiskar är nedfiskade till kollapsens brant, om detta sägs inte ett ord. Inte ett ord om hur bottnarna systematiskt förstörs vid bottentrålning. Inte ett ord om det utbredda fusket med svartfiske, falska loggar, smussel med fångster, fusk med ursprungsmärkning osv... Det är banne mig inte synd om yrkesfisket någonstans. Inte så länge de inte har förmågan till ett uns av självkritik.
 
I den bästa av världar borde det inte vara något problem för länder, företag och enskilda personer att bedriva fiske. Ett kontrollerat uttag av fisk för föda och rekreation (sportfiske) kan ske, men inte om vissa grupper ensidigt förbehåller sig rätten att skövla. Ej heller om regeringar stoppar huvudet i sanden och år efter år ignorerar expertis och forskning som säger att vi fiskar för hårt, plundrar haven, utrotar fiskarter och allmänt beter oss girigt och kortsiktigt. Så, SFR, se till att sopa rent framför egen dörr innan ni kritiserar organisationer som har ALLAS gemensamma bästa för ögonen, och inte som ni. Kortsiktiga vinster och maximala fångster. Skäms.... Skämmas kan också fiskeminister Eskil, han är en del av denna kortsiktighet. Jajamen...

Ps, om Svenska
yrkesfiskares svinaktiga fiske i Väst Sahara sägs inte ett ord... Prova att söka på Väst Sahara eller Marocko på SFR, s hemsida. Inte ett ord, jo, förlåt. Det finns en hänvisning till att Greenpeace utfört en olaglig aktion när de försökt stoppa svenska omoraliska fiskare, det finns det... 

Pps, vet ni att det går åt 8-9 liter diesel för att fånga ett kilo bottentrålad havskräfta! Nä trodde inte det. Räkna om det i ton med några nollor så inser man snart varför detta fiske är rent förkastligt och måste subventioneras med skattemedel.


 //Jan O +FishEco

 Läs mer här: SFR /sveriges yrkesfiskares riksförbundDela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
Mick skrev...
Kölhala
Är det inte dags för att återinföra kölhalning och stupstock för dem som gör våldtäkter och vidrigheter.
Klockan 10:38, 05 Dec 2010

Sebastian Wiman skrev...
Sorgligt...
Ja du JanO, det du skriver är välformulerat och korrekt. Ändå är det svårt att förstå hur situationen är som den är. Politiker som blundar för regelrätta våldtäkter i våra sjöar och hav, och nu detta utspel från SFR. Det är betungande och svårt att möta den mentalitet som verkar råda bland många yrkesfiskare. Att tiderna förändras påverkar inte dessa cyniker som torterar havsbottnarna med sina släp. Egoismen och den totala nonchalansen gentemot naturens bräcklighet är fortfarande år 2010 dominerande. Sad but true som James Hetfield sade...
Klockan 21:29, 04 Dec 2010

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 138 Nästa SistaChrister Bramstedt är stekhet - SuperSizeabborre igen!

Christer Bramstedt är stekhet - SuperSizeabborre igen!

Spinn Christer Bramstedt gör det igen! Ännu en riktigt granner abborre i drömformat, över båda gränserna...

Inga kommentarer
Skötselråd och tips för ett problemfritt båtägande!

Skötselråd och tips för ett problemfritt båtägande!

Notiser Här kommer massor med tips för hur du verkligen tar hand om din sportfiskebåt, då håller den mycket längre...

1 kommentar
11:årig superhjälte rensade vandringshinder!

11:årig superhjälte rensade vandringshinder!

Notiser Så här ska det vara! Fiskevård i unga år! Bara elva år gamle Elias med pappa Tomas rycker in o städar vandringshinder...

Inga kommentarer
Jobba som Fiskehandläggare!

Jobba som Fiskehandläggare!

Notiser Drömjobbet för någon som älskar fiskar och fiske! Fiskehandläggare på Länsstyrelsen i Blekinge...

Inga kommentarer
Nu släpps del 2 av Sportfiskarnas artfilmer och arthäften!

Nu släpps del 2 av Sportfiskarnas artfilmer och arthäften!

Notiser Nu lanserar Sportfiskarna artfilmer och arthäften om flertalet svenska fiskarter! Nu kommer del två, öringen...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.