+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Alla hamburgerrestauranger måste stänga, utom Mac Donalds...
Bara 400.000 ålar skall tas upp per 2013. Är det lite?
Fotograf: Tasja

Alla hamburgerrestauranger måste stänga, utom Mac Donalds...

Ja, tänk om det var så, Sibylla, Max, Solna Korv, ja alla som serverar hamburgare måste stänga, utom Mac Donalds, som dessutom får fritt fram att nyetablera, var dem vill... Allt detta genom svenska myndigheters påbud. Nu undrar ni nog vart jag vill komma, jo. Jag vill prata om ålfisket.

Det som ovan beskrivits är en giltig parallell till svensk ålfiskepolitik. Fiskeriverket slog sig för bröstet för ett par år sedan och "förbjöd" ålfisket, trodde vi, men undantog de som fångade över 400 kilo per år. Mao de som fiskade mest fick fortsätta, fullt ut, kör på bara... Ett slag i luften, ett fånigt beslut utan kraft och beslutsamhet. Förstår ni nu parallellen ovan? Ja, jag tror det.

Nu talar Fiskeriverket om ytterligare åtgärder, minskningar mm. Men, säger samtidigt att man år 2013 är beredd att låta yrkesfisket ta 0,4 miljoner ålar, 400.000 st ålar ska max dö per 2013. Då räknar man inte med de ålar som dör i tex turbiner på väg till havet. Tycker man det är lite! Man frågar sig, varför tar man inte konsekvenserna av nuvarande situation, och helt enkelt sätter stopp för allt ålfiske! Allmänheten är för, intresseorganisationerna är för, ja kanske inte SFR (Sveriges Yrkesfiskare) men alla andra... Så, Fiskeriverket, planen duger inte. Vi måste vara FÖR ålen, inte mesa.

Ge din syn på saken här -> Rädda Ålen 

Läs Fiskeriverkets syn på saken -> Sött & Salt

//Jan O 

Dela denna artikel...

   


Kommentarer

1 kommentarer...
Kenneth skrev...
sorgligt
Man undrar ju hur dem tänker och varför man inte visar lite stake
Klockan 11:47, 15 Dec 2010

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 134 Nästa SistaSportfiskarnas verksamhet för barn och unga stöttas med miljonbelopp!

Sportfiskarnas verksamhet för barn och unga stöttas med miljonbelopp!

Notiser Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidrag till friluftslivets organisationer har nyligen beviljat totalt 9 950 000 kronor för Sportfiskarnas verksamhet under 2020...

Inga kommentarer
​John Zafaradl, ny projektledare på Visit Värmland!

​John Zafaradl, ny projektledare på Visit Värmland!

Notiser Den välkände sportfiskaren och skribenten John Zafaradl kommer att utveckla besöksnäringen i Värmland...

Inga kommentarer
Biotopvård för öring i Önnarp/Nordsjöbäcken!

Biotopvård för öring i Önnarp/Nordsjöbäcken!

Eko/ Miljö I ett samarbetsprojekt med EnviroPlanning håller Sportfiskarna på med ett biotopvårdsprojekt i ett biflöde till Ätran, högt upp i Ätrans avrinningsområde...

Inga kommentarer
Flyginventering av pimpelfisket - ett pilotprojekt i dubbel bemärkelse!

Flyginventering av pimpelfisket - ett pilotprojekt i dubbel bemärkelse!

Eko/ Miljö Ny studie! Det ekonomiska- och inte minst rekreationsvärdet av fritidsfisket i Sverige är stort, men hur är det med pimpelfisket längs Norrlandskusten? Är det värt något? Vilka fiskarter är det som fångas, var fångas de och hur mycket? Nu ska det undersökas...

Inga kommentarer
En havsfiskekväll med Team Isolas Markus Lundgren och Mattias Jonsson!

En havsfiskekväll med Team Isolas Markus Lundgren och Mattias Jonsson!

Salt/ hav Kungsbacka Sportfiskeklubb bjuder ännu en gång in allmänheten till en spännande föreläsning! Träffa legenderna Markus Lundgren och Mattias Jonsson från havsfisketeamet Isola...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.