+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Öringtrolling i fjällströmmarna...
Öringtrolling i fjällströmmarna. Snart dags för fiske på de stora vandringsöringarna...
Fotograf: Pär Lindberg

Öringtrolling i fjällströmmarna...

Öringtrolling i fjällströmmarna...
Klicka för stor bild...
Foto: Pär Lindberg

I augusti går den större vandringsöringen upp och parkerar i inlopp och utlopp till de större fjällsjöarna.

Pär Lindberg har kört trollingfiske på nackarna i många år och avslöjar här hur du arbetar effektivt med korta och långa spön. Varje år tar han tvåkilosfiskar i strömvirvlarna. Men det gäller att ställa om dygnet. Ett spännande båtfiske som kräver fullt fokus. FFA nummer 7 finns ute i kiosken den 9 augusti.

Skaffa din prenumeration här -> Fiske för Alla 

Ps, Ul-rulle på köpet för nya prenumeranter Dela denna artikel...

   


Kommentarer

2 kommentarer...
Pär Lindberg skrev...
Kommentar till Johan Sandlund
Johan, självklart så tar vi endast upp några matfiskar och är inte ute efter att fylla kylskåpet... Dock så så tycker jag mycket om fisk som är både nyttigt och gott och tar gärna upp några matfiskar om beståndet tillåter, vilket det definitivt gör där vi fiskar. Jag började med "catch and release" redan i slutet på sjuttiotalet och har alltid varit en (och är) en ivrig förespråkare för detta men några matfiskar då och då tycker jag definitivt att man skall ta upp om man gillar att äta fisk som jag, och många med mig gör. Egenfångad svensk fisk smakar mycket bättre än t ex importerad pangasiusfilé från Vietnam och är ekologiskt vettigare med mindre miljöpåverkan!
Klockan 11:28, 30 Juli 2012

johan sandlund skrev...
inge bra
Man måste inte ha ihjäl alla stora fiskar, släpp hellre tillbaka dem. visa matfisken istället, de mindra har högre matkvalitet om man nu är ute efter att fylla kylskåpet. Synd att det exponerar fiskare med mindre etik och förståelse.
Klockan 09:11, 23 Juli 2012

Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 147 Nästa SistaAllt om jakten på stora kräftabborrar!

Allt om jakten på stora kräftabborrar!

Notiser Nu och framöver är det pimetime för jakt på stora starka och riktigt vackra kräftabborrar, här hittar du både film och artiklar i ämnet!

Inga kommentarer
Fiskdöd vid Torsviken maj 2020 - analyssvaren har nu kommit!

Fiskdöd vid Torsviken maj 2020 - analyssvaren har nu kommit!

Eko/ Miljö Tidigare i sommar rapporterade Sportfiskarna om fiskdöd vid Torsviken i Göteborg och nu har provresultaten kommit...

Inga kommentarer
Drömfiske i Skärgården!

Drömfiske i Skärgården!

Magazinet Skärgården kring bland annat Stockholm kan erbjuda ett fantastiskt abborrfiske, om man har lite tur och lite tålamod...

Inga kommentarer
Norge rödlistar på nytt - fiske ser allt svårare ut!

Norge rödlistar på nytt - fiske ser allt svårare ut!

Notiser Norge är än en gång oroad över Sverige och Coronaviruset! Många ser framemot att åter ta sig till Norge för fiske men det är inte många som får komma, nu vänta sex nya regioner rödlistas...

Inga kommentarer
Swedish Perch Tournament 2020 - Ny tävling i helgen!

Swedish Perch Tournament 2020 - Ny tävling i helgen!

Tävling Passa på att anmäla ditt lag! Nu är det bara några få dagar kvar till den tredje deltävling av Swedish Perch Tournament 2020...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.