+FishEco
Magazinefisheco.se
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Följ oss på Instagram
Abu Garcia Pike Open i Västervik, strategin för att vinna...
Abu Garcia Pike Open i Västervik, förra årets vinnare pratar strategi för att vinst....
Fotograf: Privat

Abu Garcia Pike Open i Västervik, strategin för att vinna...

Nu är det lite mindre än två månader kvar innan Abu Garcia Pike Open går av stapeln i Västervik och med 14 lag redan anmälda så lär det bli ett digert startfält.

Ett lag som redan har anmält sig är vårens vinnare av tävlingen, Pikenuts Fishing Team. Vi har pratat med Tim Sörensen från Pikenuts för att höra vad dom har för strategier när dom tävlar.

Hej Tim! Ni vann ju Pike Open i Västervik nu i våras på imponerande 494 cm. Klarar ni 500 cm+ nu i höst?

Vi hade fiskat ganska hårt hela våren i västervik och hade planen och allting ganskaglasklar så anledningen till att vi fiskade så bra var timmeslånga ankringar på platser som vi visste höll grov fisk och självklart så hade vi en del tur också ! Men vi ska göra allt vi kanför att kunna bräcka 500cm gränsen men som vanligt blir det bra lag och riktigt grymmafiskare så det blir tufft men vi är helt klart laddade för uppgiften!

Hur går det till när ni tävlingsfiskar, fiskar hela laget lika mycket eller har ni någon som mest koncentrerar sig på att köra båten?

Vi kör alltid på filosofin att den som är hetaste för stunden och den som knäckt koden står ipoleposition och då är det bara huka sig ! Oftast är det Nicke som har melodin för dom 
riktigt stora så plockar jag snittfiskarna ;) Egron är mest en utfyllnads spelare, haha.

Vädret och temperaturen kan ju vara ganska varierande i slutet av Oktober. Vilka förhållanden tycker ni är idealiska för gäddfisket under hösten?

Vädret brukar ju vara katastrof på Pike Open så i år hoppas vi på 25 grader och sol mendet är väl knappast troligt! Men gärna skippar vi köldknäpp i år så ska det nog lösa sig. Enoptimal helg med 8 grader i luften västlig vind 10m/s och lite glimtar av sol vore skönt!

Sist men inte minst. Om du bara fick ha 3 beten med dig under hela tävlingen, vilka skulle det vara?

Tre beten behövs knappast för det är Zonkertail all the way! Men ska jag välja två beten till så blir det en 6 tums shadjigg och sen en Kjell Adams tail specialblyad för Västervik!


//Jonas HellströmDela denna artikel...

   


Lägg till kommentar
Namn
Rubrik
Meddelande
När du kommenterar på +FishEco får du inte kränka andra personer. Inläggen får inte heller innehålla hets mot folkgrupp eller på annat sätt ha något rasistiskt innehåll. +FishEco förbehåller oss rätten att redigera dina kommentarer vid behov. Tänk på att hålla en god ton.
Jag godkänner avtalet ovan

Ange säkerhetskoden:Sida: [1] 2 3 4 ... 150 Nästa SistaSuccékampanj mot skräp i naturen fortsätter 2021!

Succékampanj mot skräp i naturen fortsätter 2021!

Eko/ Miljö Håll Sverige Rent har under 2020 genomfört framgångsrika kampanjer mot nedskräpning i naturen i projektet Rena Fjäll. Till exempel minskade nedskräpningen med 80 procent vid STF Storulvåns fjällstation. Nu har Håll Sverige Rent fått 550 000 kronor från Naturkompaniet för att fortsätta arbeta för en skräpfri natur under nästa år...

Inga kommentarer
Kung Tommy Blomander spinnfiskar drömgös!

Kung Tommy Blomander spinnfiskar drömgös!

Spinn Inte ofta vi får höra att Tommy Blomander bättrar på ett PB! När man fiskar på en sån hög nivå som han gör blir det allt svårare att slå dom tidigare magiska fiskarna men nu har det delvis hänt...

Inga kommentarer
Välkomna på DM i Gädda i Stockholm!

Välkomna på DM i Gädda i Stockholm!

Tävling Distriktet i Stockholm bjuder härmed in till DM i Gädda lördag 17 oktober i Bålsta. Tävlingen är även kval till SM i Gädda 2021...

Inga kommentarer
 Nyköpingsån torrlagd vid underhåll av kraftverk - Sportfiskarna polisanmäler!

Nyköpingsån torrlagd vid underhåll av kraftverk - Sportfiskarna polisanmäler!

Eko/ Miljö Nyköping Vattenkraft AB har i veckan sänkt vattennivån i Nyköpingsån så mycket att mängder av fisk och musslor dog! Nu polisanmäler Sportfiskarna kraftbolaget!

Inga kommentarer
En SuperSizegädda på tävling är inte helt fel!

En SuperSizegädda på tävling är inte helt fel!

Spinn På tävling är det inte ofta man tar en SuperSizefisk, men det finns såklart undantag! Under DM i Uppsala fångade Benjamin Gidevall den här grymma gäddan...

Inga kommentarer

Senaste nytt  Mest lästa

Nyhetsbrev / +MagazineFishEco

Nyhetsbrev


Prenumerera kostnadsfritt på dagliga fiskenyheter från Fiske24/7 genom att ange din epostadress:
Fiske24/7 är ett helt gratis nyhetsbrev som sammanfattar utvalda nyheter från iFiske och Fisheco, filmer och blogginlägg kring svenskt sportfiske och andra vattenfrågor varje dag 365 dagar om året. Avprenumerera på Fiske24/7.